Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2024

Ανάλυσέ το! Δείτε ξανά το πρώτο επεισόδιο της φετινής σεζόν:

Δημοσίευση: 10/10/2023
Ανάλυσέ το, πυρκαγιά σε αποθήκη, 09/10

Δείτε ξανά το πρώτο επεισόδιο της φετινής σεζόν της εκπομπής «Ανάλυσέ το», με παρουσιαστή τον κ. Χρύσανθο Νικολάκο, Μεσίτη Ασφαλίσεων-Πραγματογνώμονα Μηχανικό της Prooptiki Insurance Brokers!

Στην εκπομπή της Δευτέρας 09/10:

Πυρκαγιά σε αποθήκη που μετατράπηκε σε κατοικία προκάλεσε ζημιά σε τρίτους

Ιδιοκτήτης ισόγειας αποθήκης νομίμως υφιστάμενης, που βρίσκεται στην Αττική, κοντά σε παραλιακή περιοχή, κατασκευής 1980 συνολικού εμβαδού 70m2 και μέσου καθαρού ύψους 2,50m κάλεσε μηχανικό προκειμένου να μελετήσουν τη επικείμενη συντήρησή της λόγω φθορών στο κέλυφος του κτηρίου της.

Ωστόσο κατόπιν έκδοσης της βεβαίωσης και σε άγνοια του μηχανικού, ο ιδιοκτήτης προέβη σε μετέπειτα αυθαίρετες εργασίες με εργολάβους και τεχνίτες, μετατρέποντας τη χρήση του κτηρίου από αποθήκη σε χώρο κύριας χρήσης δηλαδή κατοικία πλήρως εξοπλισμένη με σκοπό την κατοίκησή της από την οικογένειά του.

Αφού το κτήριο κατοικήθηκε, ο ιδιοκτήτης αναζήτησε ασφαλιστική κάλυψη μέσω ιδιωτικής ασφάλισης. Κατόπιν επικοινωνίας του με τον ασφαλιστικό διαμεσολαβητή του, ασφαλίστηκε σε βάση αξίας καινουργούς, για τους συνήθεις κινδύνους κατοικίας (κτήριο & περιεχόμενο) ήτοι πυρκαγιά, πτώση αεροσκαφών & αντικειμένων από αυτά, στάσεις, απεργίες, οχλαγωγίες, πολιτικές ταραχές, κακόβουλες ενέργειες, τρομοκρατικές ενέργειες, θύελλα, καταιγίδα, πλημμύρα, χιόνι, βάρος χιονιού, παγετός, χαλάζι, διάρρηξη σωληνώσεων υδάτων & αποχέτευσης, κλοπή, πυρκαγιά από δάσος, κεραυνό, πτώση δένδρων, κλαδιών, στύλων, βραχυκύκλωμα με εστία φωτιάς, έκρηξη από κάθε αιτία, πρόσκρουση οχήματος και αστική ευθύνη Τρίτων. Ωστόσο το πολεοδομικό ιστορικό νομιμότητας του κτηρίου, δεν γνωστοποιήθηκε στον Ασφαλιστή.

Ωστόσο όταν μισθώθηκε οι ενοικιαστές κατά την χρήση του μίσθιου, από αμέλεια προξένησαν φωτιά από βραχυκύκλωμα κατά τη χρήση ηλεκτρικής ψησταριάς η οποία εξελίχθηκε σε πυρκαγιά που μεταδόθηκε και σε γειτονική κατοικία. Κατά την αποτίμηση των ζημιών εκτιμήθηκαν ζημίες στο κτήριο και περιεχόμενο της ασφαλισμένης κατοικίας (ως παραπάνω αναφορές) αξίας 15.000€ και σε περιουσίες Τρίτων (γειτονική κατοικία) αξίας 5.000€.

Ο ιδιοκτήτης ζήτησε συμβουλή σχετική με την απαίτηση της αποζημίωσης του από 3 ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές.

Δείτε πως εξελίχθηκε η συγκεκριμένη περίπτωση, εδώ:

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»