Δευτέρα, 15 Απριλίου 2024

Ανακοίνωση της ΟΑΣΕ για την Πρωτομαγιά

Δημοσίευση: 29/04/2022
Ο.Α.Σ.Ε.

Συνάδελφοι,

Η εργατική πρωτομαγιά είναι μέρα μνήμης και τιμής για τους πρωτοπόρους αγωνιστές.

Είναι η ημέρα που  οι εργαζόμενοι απεργούν και διαδηλώνουν το δικαίωμα στην εργασία , το δικαίωμα στην αξιοπρέπεια.

Δυστυχώς μετά από μια δεκαετή μνημονιακή οικονομική κρίση για την χώρα μας,  ήρθε η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία να δημιουργήσει  μια νέα παγκόσμια κρίση, η οποία πυροδότησε  τις τιμές των καυσίμων, τις τιμές της ενέργειας, τις τιμές στις πρώτες ύλες, τις τιμές ειδών πρώτης ανάγκης, δημιουργώντας ένα πρωτόγνωρο κύμα πληθωρισμού στην Ευρώπη αλλά και στην χώρα μας.

Συνέπεια όλων αυτών είναι η αδυναμία μεγάλου μέρους του πληθυσμού, (χαμηλο συνταξιούχοι, εργαζόμενοι αμειβόμενοι με τον βασικό, επαγγελματίες κλπ)  να μην μπορούν να αντιμετωπίσουν την καλπάζουσα ακρίβεια  και  να οδηγούνται  σε μια νέα φτωχοποίηση, δίχως  στον ορίζοντα να υπάρχει φως βελτίωσης των οικονομικών συνθηκών.

Η κυβέρνηση δυστυχώς  με χρονοκαθυστέρηση ανακοίνωσε μία αύξηση του κατώτατου μισθού υποδεέστερη των αναγκών των φτωχών και ευάλωτων εργαζομένων.

Μία αύξηση που δεν μπορεί να αντισταθμίσει τις απώλειες της αγοραστικής δύναμης τουλάχιστον των εργαζομένων που αμείβονται με τον κατώτατο μισθό.

Την 1η Μάη, ενώνουμε όλοι τη φωνή μας για την αποκατάσταση της ειρήνης, της δημοκρατίας, της κοινωνικής προόδου και της δικαιοσύνης στην Ουκρανία.

Ενώνουμε την φωνή μας και απαιτούμε μεταξύ άλλων, μέτρα στήριξης των εργαζομένων στη χώρα μας.  Σταθερή και πλήρη εργασία για όλους ,κατάργηση του συνόλου των αντεργατικών διατάξεων που οδηγούν στο στραγγαλισμό των συλλογικών και ατομικών δικαιωμάτων.

Διεκδικούμε την αξιοπρέπεια στην εργασία μας, την αξιοπρέπεια στη ζωή μας.

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

Γραφείο Διεθνούς Ασφάλισης: Όλες οι εξελίξεις για την πράσινη κάρτα και της διεθνή ασφάλιση αυτοκινήτων

Με μεγάλη επιτυχία το  Γραφείο Διεθνούς Ασφάλισης πραγματοποίησε στις 4 Απριλίου ενημερωτική συνάντηση για τις τελευταίες εξελίξεις στο Σύστημα της Διεθνούς Ασφάλισης

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»