Παρασκευή, Μάι 7 2021

Αλυσίδα γυμναστηρίων ζητά 500.000 εκατ. δολάρια αποζημίωση από τους ασφαλιστές της

Η αλυσίδα γυμναστηρίων LA Fitness μηνύει τους ασφαλιστές της, υποβάλλοντας αίτημα για αποζημίωση ύψους 500 εκατ. δολαρίων για απώλειες που σχετίζονται με τον COVID-19, βασισμένη στο επιχείρημα ότι περισσότεροι από 1.200 υπάλληλοί της μολύνθηκαν από κορωνοϊό.

Fitness International LLC, ο όμιλος στον οποίον υπάγεται η εν λόγω αλυσίδα, κατηγορεί 11 ασφαλιστικές εταιρείες στην αγωγή του – συμπεριλαμβανομένων των Zurich American Insurance, Travelers Property Casualty, και της AIG Specialty Insurance – τονίζοντας ότι κακώς αρνήθηκαν την κάλυψη και ότι δεν αναγνώρισαν ότι ο ιός «κατέστρεψε σωματικά τις ιδιότητές του προσωπικού».

Ο ιδιοκτήτης του γυμναστηρίου ισχυρίστηκε ότι το γεγονός ότι πάνω από 1.200 μέλη του προσωπικού διαγνώστηκαν θετικοί στον Covid-19 αποτελεί άμεση απόδειξη ότι ο ιός προκαλεί σωματική βλάβη, επιβιώνει στην επιφάνεια του εξοπλισμού άσκησης και εξαπλώνεται μέσω των συστημάτων αέρα και εξαερισμού. Η Fitness International υποστηρίζει επίσης ότι δεδομένου του μεγάλου αριθμού των ασυμπτωματικών περιπτώσεων μεταξύ των υπαλλήλων της, ο πραγματικός αριθμός των μολυσμένων είναι ακόμη μεγαλύτερος.

«Ο κορωνοϊός εξακολουθεί να μολύνει τους υπαλλήλους, να αλλάζει μορφές και να επιβιώνει στις επιφάνειες, αυξάνοντας διαρκώς τα κρούσματα», αναφέρει η Fitness International, επισημαίνοντας ότι «καμία ρουτίνα καθαρισμού του χώρου δεν θα μπορούσε να αντιμετωπίσει των κορωνοϊό, εξασφαλίζοντας την εύρυθμη λειτουργία των καταστημάτων της LA Fitness».

Η Fitness International ισχυρίστηκε στην αγωγή της ότι ο κύριος ασφαλιστής της, η Zurich, αφαίρεσε εσκεμμένα τον ιό του COVID-19 από τις καλύψεις της πολιτικής της, μέσω μιας διαδικασίας «έγκρισης διαγραφής ιών», παρά το γεγονός ότι είχε υποσχεθεί ευρεία και ευέλικτη κάλυψη.

Η εταιρία προχώρησε στη συγκεκριμένη αγωγή έπειτα από την υποβολή ξεχωριστής αγωγής εναντίον της Beazley Underwriting, κατά την οποία ζητά 100 εκατ. δολάρια για διακοπή των εργασιών της επιχείρησης. Η Beazley είχε εκδώσει στην LA Fitness ένα συμβόλαιο αξίας 500 εκατομμυρίων δολαρίων και ισχυρίστηκε στο δικαστήριο ότι η αλυσίδα του γυμναστηρίου δεν υπέστη άμεση σωματική απώλεια ή ζημιά.

Διαβάστε Ακόμα