Τρίτη, 21 Μαΐου 2024

Το ενδιαφέρον ξένων επενδυτών συγκεντρώνει η Alpha Bank με την έκδοση του senior bond αξίας €500 εκατ.

Δημοσίευση: 21/06/2023
Alpha Bank, πρόστιμο

Η Alpha Bank ολοκλήρωσε με επιτυχία μία πρόσθετη έκδοση ομολόγου, το senior preferred bond, αξίας €500 εκατ. Αυτή η έκδοση ακολουθεί τις τέσσερις επιτυχημένες εκδόσεις παρόμοιων ομολόγων το 2021 και το 2022, συνολικής αξία €1,7 δισ. Το νέο oμόλογο, που έχει διάρκεια έξι ετών και δυνατότητα ανάκλησης μετά από πέντε έτη, προσφέρει ονομαστικό επιτόκιο 6,875% και απόδοση 7%.

Οι επενδυτές εξέφρασαν μεγάλο ενδιαφέρον για αυτήν την έκδoση, η οποία ξεπέρασε τον αρχικό στόχο των €400 εκατ. Οι συνολικές προσφορές έφτασαν σχεδόν τα €1,3 δισ., δηλαδή το τριπλάσιο του αρχικού στόχου, με την απόδοση να καταλήγει στο 7%, χαμηλότερη από την αρχικά προβλεπόμενη. Πάνω από 130 επενδυτές ενδιαφέρθηκαν για το oμόλογο senior preferred, με τη μεγαλύτερη μερίδα της έκδοσης να πηγαίνει σε διαχειριστές κεφαλαίων (56%) και σε τράπεζες και wealth management (συνολικά 36%). Τα 3/4 της έκδoσης απορροφήθηκαν εκτός Ελλάδας, επιβεβαιώνοντας την εμπιστοσύνη των διεθνών επενδυτών στις προοπτικές της Alpha Bank και της ελληνικής οικονομίας.

Αυτή η έκδoση αποτελεί μια ακόμη επιβεβαίωση της εμπιστοσύνης που έχει εκδηλώσει η αγορά για το Στρατηγικό Σχέδιο 2023-2025 της Αlpha Bank. Το σχέδιο αυτό, που παρουσιάστηκε στο Investor Day στις 7 Ιουνίου, δείχνει την προθυμία και την αποφασιστικότητα της τράπεζας να εκμεταλλευτεί την ηγετική της θέση στην ελληνική αγορά και τη σταθερή δέσμευσή της, να δημιουργεί αξία για τους μετόχους της και να προωθεί τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Επιπλέον, η Alpha Bank, εκμεταλλευόμενη την ευνοϊκή κατάσταση στις αγορές κεφαλαίου, έχει προωθήσει την έκδoση MREL bonds και έχει δημιουργήσει αποθέματα, σύμφωνα με τους στόχους της, διατηρώντας ένα ενεργό προφίλ στην πρωτογενή αγορά ομολόγων.

Ο Λάζαρος Παπαγαρυφάλλου, CFO της Αlpha Bank, δήλωσε: “Η πρόσφατη επιτυχημένη έκδoση του Senior Preferred oμολόγου ύψους €500 εκατ. επιβεβαιώνει για άλλη μία φορά τη δυναμική παρουσία της Αlpha Bank στην πρωτογενή αγορά ομολόγων και την ισχυρή δέσμευσή της να επεκτείνει και να διαφοροποιεί συνεχώς τη χρηματοδοτική της βάση, ενώ ταυτόχρονα διασφαλίζει την επιπλέον ενίσχυση της κεφαλαιακής της θέσης, για να ανταποκριθεί ταχέως στις κανονιστικές απαιτήσεις. Αυτή η συναλλαγή αποτελεί ένα ακόμη βήμα στην συνεπή υλοποίηση του Στρατηγικού μας Σχεδίου και του χρηματοδοτικού μας σχεδίου“.

Σημειώνεται ότι οι Goldman Sachs Bank Europe SE, IMI-Intesa Sanpaolo, Morgan Stanley Europe SE, Nomura και UBS Europe SE ενήργησαν ως Συντονιστές της Έκδoσης (joint bookrunners).

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

ΙΑΣΩ Γενική Κλινική: Pulse™️, το πρώτο και μοναδικό στην Ελλάδα, σύστημα με ενσωματωμένη πλατφόρμα διεγχειρητικής πλοήγησης, νευροπαρακολούθησης, (low ray) ελαχιστοποίησης της ακτινοβολίας, καθώς και σύστημα μελέτης και παραμορφωτικής διόρθωσης στα Χειρουργεία της Σπονδυλικής Στήλης

To ΙΑΣΩ Γενική Κλινική διαθέτει το ενσωματωμένο Σύστημα για τα Χειρουργεία Σπονδυλικής Στήλης, Pulse™️, το μοναδικό στην Ελλάδα και φέρνει

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»