Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2024

Αλλαγές στην Ηγεσία της Allianz: Νέος Διευθύνων Σύμβουλος AGCS και Επικεφαλής της Allianz Commercial ο Πέτρος Παπανικολάου

Δημοσίευση: 21/12/2023
Allianz, Πέτρος Παπανικολάου

Στις 11 Δεκεμβρίου 2023, ο γερμανικός ασφαλιστικός κολοσσός, Allianz, ανακοίνωσε σημαντικές αλλαγές στην ηγεσία της Allianz Global Corporate & Specialty SE (AGCS) και της Allianz Commercial, που θα τεθούν σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου 2024, με την προϋπόθεση της έγκρισης των ρυθμιστικών αρχών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο κ. Πέτρος Παπανικολάου, επί του παρόντος Διευθύνων Σύμβουλος Κεντρικής Ευρώπης του Ομίλου Allianz, θα αναλάβει τα καθήκοντα του Διευθύνοντος Συμβούλου της AGCS. Παράλληλα, ο κ. Παπανικολάου θα αναλάβει την ηγεσία της Allianz Commercial παγκοσμίως, επικεντρώνοντας στον κλάδο ασφάλισης Εμπορικής Ακίνητης Περιουσίας και Ατυχημάτων, καλύπτοντας τις κατηγορίες Μεσαίες Εταιρίες, Μεγάλες Επιχειρήσεις και Ειδικοί Πελάτες.

Ο κ. Παπανικολάου, με πολυετή εμπειρία στη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου Κεντρικής Ευρώπης από το 2015, έχει παίξει καίριο ρόλο στην ανάπτυξη των επιχειρήσεων της Αllianz σε 11 χώρες. Η περιοχή της Κ. Ευρώπης υπό την ηγεσία του αναμένεται να φτάσει το 1 δισ. € σε λειτουργικά κέρδη.

Προηγουμένως, υπηρέτησε ως Διευθύνων Σύμβουλος της Αllianz Ελλάδος από το 2004 έως το 2015, καθώς και ως Γενικός Διευθυντής στους κλάδους Ζωής, Πωλήσεων, και Περιουσίας & Ατυχημάτων.

Ο απερχόμενος Διευθύνων Σύμβουλος, κ. Joachim Müller, ο οποίος οδήγησε επιτυχώς την ανάκαμψη της AGCS και τη δημιουργία της Αllianz Commercial, έχει αποφασίσει να αναζητήσει νέες ευκαιρίες εκτός της Allianz, παραιτούμενος από τα καθήκοντά του στις 31 Δεκεμβρίου 2023.

Ο Chris Townsend, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Allianz SE, εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι ο κ. Παπανικολάου, με τη διεθνή εμπειρία του και την αποδεδειγμένη ικανότητά του, θα οδηγήσει την Αllianz Commercial σε νέες επιτυχίες.

«Με τη μεγάλη διεθνή εμπειρία του στην ηγεσία του κλάδου Περιουσίας & Ατυχημάτων, σε συνδυασμό με το αποδεδειγμένη εκτελεστική του ικανότητα, ο Πέτρος Παπανικολάου θα είναι σε θέση να εφαρμόσει και να προωθήσει πλήρως την παγκόσμια ολοκληρωμένη στρατηγική μας προς όφελος των πελατών και των συνεργατών της Αllianz Commercial.

Υπό την ηγεσία του, η Περιφέρεια Κεντρικής Ευρώπης αναμένεται να φθάσει το €1 δισ. σε λειτουργικά κέρδη το 2023, κάνοντας την Αllianz μία από τις μεγαλύτερες και πιο κερδοφόρες ασφαλιστικές εταιρείες στην περιοχή.

Θέλω να ευχαριστήσω τον Joe Müller για τις υπηρεσίες του στην Αllianz, ιδιαίτερα για τον επιτυχή μετασχηματισμό της AGCS και την καθιέρωση του νέου ολοκληρωμένου μοντέλου της Allianz Commercial.

Του εύχομαι κάθε επιτυχία στο επόμενο βήμα της καριέρας του».

Συνολικά, οι αλλαγές στην ηγεσία της Αllianz αναμένεται να ενισχύσουν τη θέση του Ομίλου στην παγκόσμια αγορά ασφαλιστικών υπηρεσιών, ενισχύοντας παράλληλα τη στρατηγική εστίασή του στην παροχή ολοκληρωμένων λύσεων για τους πελάτες.

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»