Σάββατο, 20 Ιουλίου 2024

Η Allianz επενδύει 20 εκατ. ευρώ στη νορβηγική εταιρεία παραγωγής πράσινης αμμωνίας, Fuella

Δημοσίευση: 31/08/2023
Η Allianz επενδύει στην πράσινη αμμωνία, Fuella

Η Allianz Capital Partners, εκ μέρους των ασφαλιστικών εταιρειών της Αllianz (“Αllianz”), υπέγραψε συμφωνία για την απόκτηση μειοψηφικού μεριδίου στη Νορβηγική εταιρεία ανάπτυξης έργων Fuella AS (“Fuella”).

Η Εταιρεία αναπτύσσει ανεξάρτητα έργα εμπορικής κλίμακας πράσινου υδρογόνου και πράσινης αμμωνίας και ιδρύθηκε το 2020.Η Αllianz θα παράσχει χρηματοδότηση 20 εκατομμυρίων ευρώ για την υποστήριξη του αγωγού έργου της Εταιρείας προς την εκτέλεση και για την επιτάχυνση της επιχειρηματικής ανάπτυξης. Μέσα στο προκαθορισμένο πλαίσιο, η Αllianz θα είναι σε θέση να επενδύσει στο πρόγραμμα έργων της Fuella.

Η Fuella βρίσκεται στο επίκεντρο της ενεργειακής μετάβασης, πρωτοστατώντας στην ανάπτυξη  εμπορικής κλίμακας εργοστασίων παραγωγής πράσινης αμμωνίας, διευκολύνοντας τη στροφή προς καύσιμα χωρίς εκπομπές ρύπων, στη Νορβηγία και όχι μόνο.

Η αμμωνία ξεχωρίζει ως παράγωγο υδρογόνου λόγω της σχετικά υψηλής ενεργειακής πυκνότητάς της, των ευνοϊκών ιδιοτήτων καύσης, των βολικών χαρακτηριστικών αποθήκευσης και της καθιερωμένης υποδομής και αγοράς της. Συγκεκριμένα, η παραγωγή πράσινης αμμωνίας βασίζεται αποκλειστικά στον αέρα, το νερό και την ηλεκτρική ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές, γεγονός που την κάνει να παίζει σημαντικό ρόλο στη μετάβαση σε καύσιμα φιλικά προς το περιβάλλον.

Η Fuella στοχεύει στο να αναπτύξει μια σειρά από έργα πράσινης αμμωνίας, αξιοποιώντας μια κλιμακωτή τεχνολογική πλατφόρμα που επιτρέπει την αναπαραγωγή σε μελλοντικές προσπάθειες, επιτυγχάνοντας παράλληλα οικονομικά αποδοτική παραγωγή.

Η αρχική έμφαση της εταιρείας έγκειται στον εντοπισμό ιδανικών τοποθεσιών παραγωγής που χαρακτηρίζονται από τρεις κρίσιμους παράγοντες: πρόσβαση σε προσιτή ηλεκτρική ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές, ισχυρές δυνατότητες δικτύου και αποτελεσματικές διαδρομές απορρόφησης και μεταφοράς. Αυτά τα στοιχεία είναι υψίστης σημασίας για τη δημιουργία φυτών πράσινης αμμωνίας που αποδίδουν ένα προϊόν υψηλής ποιότητας σε ανταγωνιστικές τιμές.

«Η Fuella αποτελεί τη δεύτερη άμεση επένδυσή μας στο πράσινο υδρογόνο και βασίζεται στην πιο πρόσφατη επένδυσή μας στη Φιλανδική εταιρεία ανάπτυξης πράσινης ενέργειας σε αέριο, Ren-Gas. Η επένδυση στη Fuella ευθυγραμμίζεται τέλεια με τη συνολική μας επενδυτική στρατηγική για τις υποδομές ενεργειακής μετάβασης και υπογραμμίζει τη σημασία που αποδίδουμε στα πράσινα μόρια για την ενεργειακή μετάβαση στην Ευρώπη», λέει ο Michael Pfennig, Co- Head of Infrastructure της Αllianz Capital Partners.

«Με τη δεύτερη επένδυση στην πλατφόρμα ενέργεια-προς-αέριο στους Σκανδιναβούς, υπογραμμίζουμε τις μεγάλες δυνατότητες που βλέπουμε για την παραγωγή πράσινων μορίων στην περιοχή. Είμαστε πολύ περήφανοι που συνεργαζόμαστε με την καινοτόμο ομάδα της Fuella και ανυπομονούμε να οδηγήσουμε στην επέκταση της πολλά υποσχόμενης πλατφόρμας με πολλά περισσότερα έργα στο μέλλον.», λέει ο Igor Lukin, Senior Portfolio Manager της Αllianz Capital Partners.

«Η Νορβηγία βρίσκεται σε πολύ καλή θέση για την παραγωγή πράσινων μορίων. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να έχουμε την Αllianz ως συνεργάτη μας για την επιτάχυνση της ανάπτυξης των έργων μας για την πράσινη αμμωνία. Οι επενδύσεις και η τεχνογνωσία τους στον τομέα της ενεργειακής μετάβασης θα ενισχύσουν σημαντικά τις δυνατότητές μας και θα επιταχύνουν την εκτέλεση των έργων του χαρτοφυλακίου μας», σχολιάζει ο Cornel Russi, Co-CEO της Fuella.

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

Ο ΣΕΜΑ ζητά από την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος να χρησιμοποιείται ο όρος «BROKER» αποκλειστικά για τους Μεσίτες Ασφαλίσεων και όχι για άλλες κατηγορίες διαμεσολάβησης

Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Μεσιτών Ασφαλίσεων (ΣΕΜΑ), σύμφωνα με τις διατάξεις του Νόμου 4583/2018 (άρθρα 4.1.6 και 5.4.5) και την πρόσφατη

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»