Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2024

Allianz Ελλάδος – Ευρωπαϊκή Πίστη: Το νέο Executive Committee της ενοποιημένης εταιρίας

Δημοσίευση: 22/12/2022
Allianz

Θα έχει ισχύ μετά τη νομική συγχώνευση των δύο εταιριών.

Η Allianz Ελλάδος και η Ευρωπαϊκή Πίστη, ανακοίνωσαν το Executive Committee (ExCom), που θα ηγηθεί της κοινής τους πορείας ανάπτυξης, στοχεύοντας σε ένα καλύτερο μέλλον, γεμάτο ευκαιρίες για ασφαλισμένους, εργαζομένους και συνεργάτες. Η νέα σύνθεση υπόκειται στην έγκριση της ρυθμιστικής αρχής και θα έχει ισχύ μετά τη νομική συγχώνευση των δύο εταιριών.

Η σύνθεση του νέου ExCom έγινε με γνώμονα το υψηλό επίπεδο γνώσεων και εμπειρίας των μελών. Πρωταρχικός τους στόχος θα είναι η αποτελεσματική ενοποίηση των δύο εταιριών, θέτοντας ισχυρές βάσεις για την εξέλιξη και ανάπτυξη της κοινής εταιρίας, στοχεύοντας στην κορυφή.

Συγκεκριμένα, η νέα ομάδα αποτελείται από στελέχη του διαθέτουν πολυετή εμπειρία στην ασφαλιστική αγορά, αλλά και από επαγγελματίες που θα φέρουν νέες καινοτόμες ιδέες και πρακτικές μέσα από τη γνώση που διαθέτουν από άλλους επιχειρηματικούς κλάδους, με δέσμευση να λειτουργούν πάντα με σεβασμό στον άνθρωπο και την κοινωνία.

Με βάση τις κοινές αρχές και αξίες των δύο εταιριών, το νέο ExCom χαρακτηρίζεται από ποικιλομορφία, με άτομα από διαφορετικές ηλικιακές ομάδες και σημαντική γυναικεία εκπροσώπηση, σε ποσοστό 37,5%.

Υπό την ηγεσία του Χρήστου Γεωργακόπουλου, το νέο ExCom της ενοποιημένης εταιρίας, θα αποτελέσουν οι κ.κ. (αλφαβητικά):

  • Στέφανος Βερζοβίτης, που θα αναλάβει τη θέση του Chief Operations Officer. Διαθέτει πάνω από 30 χρόνια εμπειρίας σε διοικητικές θέσεις οικονομικών και πληροφορικής στην ελληνική ασφαλιστική αγορά, ενώ τα τελευταία 22 χρόνια είναι Γενικός Διευθυντής Οικονομικών & Διοικητικών Υπηρεσιών στην Ευρωπαϊκή Πίστη.

  • Ισαβέλλα Βήτου, που θα αναλάβει τη θέση της Chief Strategy and Integration Officer. Διαθέτει 15 χρόνια εμπειρίας στον τομέα των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών & συμβούλων διοίκησης, ενώ τον τελευταίο 1,5 χρόνο είναι Chief Strategy and Transformation Officer στην Allianz Ελλάδος.

  • Χρήστος Γεωργίου, που θα αναλάβει τη θέση τoυ Chief Financial Officer. Διαθέτει 15 χρόνια εμπειρίας στον ασφαλιστικό κλάδο, με πιο πρόσφατο τον ρόλο του CFO της Ευρωπαϊκής Πίστης. Πριν από αυτό και για 5 χρόνια ήταν Επικεφαλής Αναλογιστής και Chief Product Officer στην Allianz Ελλάδος.

  • Θωμάς Κωνσταντινίδης, που θα αναλάβει τη θέση του Chief Investments Officer. Διαθέτει πάνω από 17 χρόνια εμπειρίας σε διοικητικές θέσεις επενδυτικού ενδιαφέροντος, ενώ από το 2005 είναι CEO της Ευρωπαϊκή Πίστη Asset Management Α.Ε.Δ.Α.Κ.

  • Στέφανος Μαλαχιάς, που θα αναλάβει τη θέση του Chief Commercial Διαθέτει 18 χρόνια εμπειρίας σε θέσεις Πωλήσεων ή Γενικής Διεύθυνσης, ενώ τα τελευταία 5 χρόνια είναι Chief Commercial Officer στην Allianz Ελλάδος.

  • Εύη Μαρτίνοβιτς, που θα αναλάβει τη θέση της Chief Legal and Compliance Officer. Διαθέτει 15 χρόνια εμπειρίας ως δικηγόρος, ενώ τα τελευταία δύο έτη είναι Chief Legal and Compliance Officer στην Allianz Ελλάδος.

  • Νίκος Χαλκιόπουλος, που θα αναλάβει τη θέση του Chief Insurance Officer. Διαθέτει 35 χρόνια εμπειρίας στην ελληνική ασφαλιστική αγορά, ενώ τα τελευταία 20 χρόνια είναι Γενικός Διευθυντής Χαρτοφυλακίου στην Ευρωπαϊκή Πίστη.

  • Δέσποινα Χαράπη, που θα αναλάβει τη θέση της Chief HR Officer. Διαθέτει πάνω από 20 χρόνια εμπειρίας στη διαχείριση Ανθρώπινου Δυναμικού, ενώ τα τελευταία 6 χρόνια είναι Chief Human Resources Officer στην Allianz Ελλάδος.

 Ο Χρήστος Γεωργακόπουλος, CEO της Ευρωπαϊκής Πίστης και της κοινής εταιρίας που θα προκύψει από τη νομική ενοποίηση των δύο εταιριών, δήλωσε σχετικά: «Καλωσορίζω και συγχαίρω τα μέλη του νέου ExCom της εταιρίας που θα προκύψει από την συγχώνευση της Allianz Ελλάδος και της Ευρωπαϊκής Πίστης, τα οποία σε συνεργασία μαζί μου, με το ανθρώπινο δυναμικό πωλήσεων και Εσωτερικών υπηρεσιών, αναλαμβάνουν το έργο, το χρέος, να οδηγήσουν την εταιρία στην κορυφή της Ασφαλιστικής αγοράς. Διακεκριμένα στελέχη με διακεκριμένη πορεία και προσφορά, τα μέλη του νέου ExCom είμαι βέβαιος ότι θα καταστήσουν την εταιρία μας πρώτη επιλογή της κοινωνίας των ασφαλισμένων και της κοινωνίας των εργαζομένων και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που θα συνεργάζομαι μαζί τους».

Με προσήλωση στην καινοτομία και με φρέσκια ματιά, η νέα ομάδα θα εργαστεί σκληρά για την επιτυχία της νέας ενιαίας εταιρίας
.

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»