Κυριακή, 21 Απριλίου 2024

Αλλαγή ώρας 2022: Πότε αλλάζει φέτος και γιατί;

Δημοσίευση: 14/03/2022

Η καθιερωμένη αλλαγή της ώρας καθιστά ένα εφεύρημα των κρατών προκειμένου τους θερινούς μήνες να εκμεταλλευόμαστε τις ώρες του ηλιακού φωτός οι οποίες σταδιακά αυξάνονται και να ξεκινάμε τις καθημερινές μας δραστηριότητες νωρίτερα.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψήφισε τον Μάρτιο του 2019 υπέρ της κατάργησης της αλλαγής της ώρας από το 2021. Συνεπώς  οι εθνικές κυβερνήσεις πρέπει να ξεκαθαρίσουν εάν θέλουν μόνιμα θερινή ή χειμερινή ώρα. Στο τέλος, θα αποφασίσουν από κοινού τα κράτη – μέλη της ΕΕ.

Η Επιτροπή Μεταφορών και Τουρισμού της Ε.Ε αποφάσισε ότι η αλλαγή ώρας θα πρέπει να σταματήσει την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου 2021 για τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θέλουν να διατηρήσουν μόνιμα τη θερινή ώρα.

Αυτό επρόκειτο να γίνει την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου 2021, ωστόσο, λόγω των έκτακτων συνθηκών με την πανδημία, το θέμα δεν προχώρησε και οι χώρες δεν επέλεξαν ποτέ αν θα κρατούσαν τη θερινή ή τη χειμερινή ώρα. Συνεπώς, η οριστική κατάργηση αλλαγής θα καθυστερήσει.

Πότε θα αλλάξει μέσα στο 2022;

Την Κυριακή 27 Μαρτίου γυρνάμε τα ρολόγια μας μία ώρα μπροστά. Συγκεκριμένα, στις 3:00 τα ξημερώματα, η ώρα μετατίθεται μια ώρα μπροστά και το ρολόι μας θα πρέπει να δείξει 4:00.

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»