Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2022

AHA: σε δυσθεώρητα ύψη το κόστος νοσηλείας στις Η.Π.Α.

Του Δρ. Γιώργου Κασάπη, Ασφαλιστικός Πράκτορας

Σοκαριστικά τα στοιχεία της ΑΗΑ

Για περισσότερα από δύο χρόνια από την έναρξη της πανδημίας COVID-19, τα νοσοκομεία και τα συστήματα υγείας της χώρας βρίσκονται στο πρώτη γραμμή φροντίδας των ασθενών και προστασίας της κοινωνίας.

Με περισσότερα από 80 εκατομμύρια κρούσματα, σχεδόν 1 εκατομμύριο θανάτους και πάνω από 4,6 εκατομμύρια νοσηλείες, η πανδημία έχει επηρεάσει σημαντικά τα νοσοκομεία και τo σύστημα υγείας, έχοντας προκαλέσει βαριά εξουθένωση (burnout) του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. τεράστια απώλεια εσόδων και εκτίναξη των δαπανών.

Η Ένωση Νοσοκομείων των Η.Π.Α. (American Hospital Association/AHAhttps://www.aha.org/) έδωσε πρόσφατα (Απρίλιος του 2022) στη δημοσιότητα την έκθεσή της “Massive Growth in Expenses and Rising Inflation Fuel Continued Financial Challenges for America’s Hospitals and Health Systems”, η οποία αναλύει και αποτυπώνει την οδυνηρή πραγματικότητα.

Σύμφωνα με τις ευρήματα της έκθεσης το 2021 η συνολική δαπάνη νοσηλείας ανά ασθενή αυξήθηκε έναντι του 2019 κατά 20,1%.

Ειδικότερα

  • η φαρμακευτική δαπάνη αυξήθηκε κατά 36,9%,
  • η δαπάνη για αναλώσιμα αυξήθηκε κατά 20,9%

ενώ

  • το εργασιακό κόστος, το οποίο αποτελεί το 50%+ του συνολικού κόστους, αυξήθηκε κατά 19,1%, μειώνοντας τα περιθώρια κερδοφορίας των νοσοκομείων.

Πηγή: AHA, Απρίλιος 2022, Massive Growth in Expenses and Rising Inflation Fuel Continued Financial Challenges for America’s Hospitals and Health Systems

Δείτε την επισκόπηση εδώ

Δείτε την έκθεση εδώ

Διαβάστε Ακόμα