Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου 2023

ΑΑΔΕ: Έλεγχος για φοροδιαφυγή α λα ηλεκτρονικά αυτό το καλοκαίρι

ΑΑΔΕ, φοροδιαφυγή

Νέα ειδική ψηφιακή πλατφόρμα ετοιμάζει η ΑΑΔΕ ώστε να ελέγχει τις φορολογικές παραβάσεις. Η πλατφόρμα αυτή θα είναι ανοιχτή σε 24ωρη βάση, όπου πολίτες μπορούν να καταγγέλλουν περιπτώσεις φοροδιαφυγής.

Ταυτόχρονα οι αρχές έχουν ήδη ξεκινήσει να διενεργούν ελέγχους σε νησιά και τουριστικούς προορισμούς σε Πελοπόννησο, Χαλκιδική και Εύβοια σε καθημερινή βάση αλλά και σε αργίες.

Στην μάχη με τη φοροδιαφυγή η ΑΑΔΕ ζητά την βοήθεια των πολιτών με τη δημιουργία νέας ηλεκτρονικής πλατφόρμας όπου οι ίδιοι θα μπορούν να καταγγέλλουν περιστατικά επαγγελματιών που συνειδητά παραπλανούν το σύστημα. Η πλατφόρμα αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία εντός του έτους (όσο πιο γρήγορα γίνεται) όπου συγκεκριμένα οι πολίτες -ανώνυμα ή επώνυμα- θα αναφέρουν περιστατικά όπως η μη έκδοση αποδείξεων και παραστατικών, αδήλωτο χρήμα, συναλλαγές, λαθρεμπόριο, logistic, παρατυπίες σε εισαγωγές – εξαγωγές αλλά και υποθέσεις διαφοράς, μαζί με την ταυτότητα του παραβάτη και άλλες πληροφορίες είτε από την εμπειρία του είτε από δηλώσεις τρίτων.

Έπειτα οι πληροφορίες αυτές θα αξιολογούνται από τους αρμόδιους και θα φιλτράρονται προκειμένου να βαθμολογηθεί η σοβαρότητα και η αξιοπιστία των αναφορών για τον σχεδιασμό των κατάλληλων ενεργειών.

Σύμφωνα με το σχέδιο δράσης της AΑΔΕ, έχουν προγραμματιστεί πάνω από 200.000 έλεγχοι σε όλη την Ελλάδα, δίνοντας βάση στα τουριστικά hotspots. Οι ελεγκτές χάρη στην πλατφόρμα «ΕΛΕΓΧΟΣLive» θα αποκτούν πρόσβαση στα οικονομικά στοιχεία του ελεγχόμενου διενεργώντας αυτόματα διασταυρώσεις ώστε να εκδίδουν την ίδια στιγμή του ελέγχου το σημείωμα με τα αποτελέσματα.

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

Ομιλία του Α. Βασιλειάδη κατά την 5η Εθνική Συνδιάσκεψη Εκλεγμένων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών στα Επιμελητήρια της χώρας

Ομιλία του Α. Βασιλειάδη κατά την 5η Εθνική Συνδιάσκεψη Εκλεγμένων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών στα Επιμελητήρια της χώρας

Στη φετινή Ετήσια Συνδιάσκεψη Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών εκλεγμένων στα Επιμελητήρια που έλαβε χώρα στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Αριστείδης Βασιλειάδης, Πρόεδρος του