Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2024

7 Συμβουλές για να στολίσετε με ασφάλεια!

Δημοσίευση: 01/12/2022
7 Συμβουλές για να στολίσετε με ασφάλεια!

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και όλα γύρω μας σιγά σιγά βάζουν τα γιορτινά τους! Δρόμοι, καταστήματα, σπίτια άρχισαν ήδη να θυμίζουν ότι τα Χριστούγεννα και η αλλαγή του χρόνου είναι μόνο λίγες μέρες μακριά.

Για όσους στόλισαν ή θα στολίσουν τις επόμενες μέρες, έχουμε κάποιες μικρές συμβουλές έτσι ώστε να αποφύγουμε δυσάρεστα ατυχήματα λόγο του στολισμού. Μπορεί να φανεί αστείο αλλά στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής κάθε χρόνο υπάρχουν περίπου 15,000 τραυματισμοί που συνδέονται με τον στολισμό των Χριστουγέννων.

Σας παρουσιάζουμε λοιπόν 7 απλές συμβουλές για να μην μας βγουν τα Χριστούγεννα ξινά.

1. Ασφαλίστε το σπίτι σας, προστατέψτε την οικογένεια σας

Η βασική μας συμβουλή βέβαια είναι να έχετε μία περιεκτική ασφάλιση κατοικίας. Εάν θεωρείτε αχρείαστη την ασφάλεια κατοικίας ρίξτε μια ματιά στους τίτλους των ειδήσεων και θα καταλάβετε ότι η φωτιά και άλλοι κίνδυνοι δεν είναι καθόλου σπάνιο φαινόμενο. Τηλεφωνήστε σήμερα στον ασφαλιστή σας ή την ασφαλιστική σας εταιρεία και βεβαιωθείτε ότι έχετε ασφαλίσει σωστά το πολυτιμότερο υλικό αγαθό για κάθε οικογένεια, το σπίτι της. Θα εκπλαγείτε το πόσο χαμηλό είναι το κόστος να ασφαλίσουμε το σπίτι μας σε σχέση με την ξενοιασιά που μας προσφέρει.

2. Κρατήστε τα αληθινά δέντρα μακριά από πηγές θέρμανσης

Εάν σας αρέσει να στολίζετε αληθινό δέντρο, είναι πολύ σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι αυτό δεν είναι κοντά σε πηγές θέρμανσης όπως σώματα καλοριφέρ, τζάκια και σόμπες. Τα αληθινά δέντρα είναι γενικά εξαιρετικά εύφλεκτα και θα ήταν καλό να έχουμε ένα μικρό πυροσβεστήρα κοντά.

3. Ενυδατώστε το δέντρο σας

Όταν το δέντρο αρχίσει και ξεραίνετε είναι περισσότερο εύφλεκτο απ’ ότι στην αρχή που το στολίσατε. Για τον λόγο αυτό καλό είναι να βρείτε ένα τρόπο να ενυδατώνετε το δέντρο σας κατά την διάρκεια των βδομάδων μέχρι να το αφαιρέσετε έτσι ώστε να αποφύγετε οτιδήποτε δυσάρεστο.

4. Αγοράστε πυρίμαχα δέντρα

Τώρα εάν προτιμάτε τα ψεύτικα δέντρα, βεβαιωθείτε ότι αυτό έχει την ένδειξη «πυρίμαχο» αφού θα είναι δυσκολότερο να πάρει φωτιά. Καλό θα ήταν και τα ψεύτικα δέντρα να μην είναι κοντά σε εστίες θέρμανσης.

5. Μην στολίζετε μόνος/μόνη

Γενικότερα ο στολισμός είναι οικογενειακή υπόθεση αλλά το να μην στολίζουμε μόνοι μας θα μας βοηθήσει να αποφύγουμε και τα ατυχήματα. Όταν στερεώνετε τα στολίδια και τα λαμπάκια σε ψηλά σημεία, βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε μία γερή σκάλα και ότι υπάρχει κάποιος να κρατάει την βάση της. Φύλαγε τα ρούχα σου να έχεις τα μισά έλεγαν οι παλιοί.

6. Ελέγξτε τα λαμπάκια πριν τα τοποθετήσετε

Δέντρο χωρίς λαμπάκια δεν έχει χάρη. Συμφωνούμε! Καλό είναι εάν θα χρησιμοποιήσουμε λαμπάκια που τα έχουμε από προηγούμενα χρόνια να τα ελέγξουμε πριν την τοποθέτηση τους. Καλό θα είναι να αντικαταστήσετε τυχών λαμπάκια με ξεφτισμένα καλώδια, σπασμένες πρίζες ή χαλαρές συνδέσεις.

7. Κλείνετε τα λαμπάκια το βράδυ και όταν λείπετε 

Εάν συμβεί κάτι ενώ είστε στο σπίτι είναι εύκολο να περιορίσετε την ζημιά. Γι’ αυτό πρέπει πάντα να κλείνουμε από την πρίζα τα λαμπάκια όταν λείπουμε αλλά και το βράδυ όταν πέφτουμε για ύπνο.

Πηγή: www.cyprusinsurancenews.com

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»