Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2024

30 χρόνια συνεργασίας με την Allianz, 28 χρόνια Contract

Δημοσίευση: 22/08/2022
30 χρόνια συνεργασίας με την Allianz, 28 χρόνια Contract

Με αφορμή την επέτειο των 30 χρόνων από την έναρξη της συνεργασίας της με την Allianz, η Contract κάνει ανασκόπηση της μακρόχρονης πορείας της στην ελληνική ασφαλιστική αγορά, τονίζοντας ότι διαχρονική προτεραιότητά της παραμένει η παροχή αξιόπιστων λύσεων υψηλής ποιότητας στους ασφαλισμένους και στους συνεργάτες της.

Αγαπητοί μου φίλοι και συνεργάτες,

Κλείνοντας σήμερα 30 χρόνια συνεργασίας με την Allianz, αισθάνομαι την ανάγκη να κάνω μία ανασκόπηση αυτής της μακρόχρονης ιστορίας, την οποία θέλω να μοιραστώ μαζί σας.

Αυτή την επέτειο φιλοδοξούσαμε να τη γιορτάσουμε μαζί με όλους εσάς και την Allianz, σχεδιάζοντας από πέρυσι το φετινό μας συνέδριο, με ιδιαίτερη χαρά και υψηλές προσδοκίες. Η πανδημία όμως είναι ακόμη εδώ και επιλέξαμε φυσικά την ασφάλεια όλων μας.

Με την ευκαιρία λοιπόν αυτής της σημαντικής για εμάς επετείου, θα ήθελα να θυμίσω στους παλιούς και να γνωρίσω στους νέους, ότι σαν σήμερα, ημέρα Δευτέρα, 3/8/1992, ήταν η 1η μέρα που άνοιγα το καινούργιο γραφείο που ιδρύθηκε από την Allianz ως Agency στην Καβάλα, στην οδό Μητροπολίτου Χρυσοστόμου 6, στον 3ο όροφο. Ένα γραφείο περίπου 120 m2, φτιαγμένο με πολύ μεράκι και χωρίς καμία φειδώ από την εταιρία, το οποίο τότε μου φαινόταν τεράστιο και μου γεννούσε άγχος για το πώς θα το γεμίσω.

Το γραφείο είχε δημιουργηθεί με πρωτόγνωρα υψηλές δαπάνες για τα δεδομένα της εποχής εκείνης, ενταγμένο στο Agency της Allianz, πιστεύοντας στο πάθος και τις δυνατότητές μου, οι οποίες βέβαια δημιουργούσαν σ’ εμένα αντίστοιχες ευθύνες και υποχρεώσεις. Πέρα λοιπόν από την μεγάλη χαρά, με πλημμύριζε το άγχος για το πώς θα κατορθώσω να φανώ αντάξιος, ανταποκρινόμενος στις προσδοκίες αυτής της τεράστιας εταιρίας, που με τόση εμπιστοσύνη, επένδυσε στα όνειρά μου.

Contract_Allianz

Όντως, μέσα από σκληρή δουλειά, το 1993 το υποκατάστημα της Καβάλας βραβεύτηκε από την Allianz κατακτώντας την 1η θέση στον κλάδο ζωής σε όλη την Ελλάδα και σε όλα τα υπάρχοντα κανάλια διανομής. Το 1994 κατακτήσαμε την ίδια διάκριση, έχοντας παράλληλα ως τότε δημιουργήσει άλλα τέσσερα υποκαταστήματα, στη Δράμα (υπάρχον, το οποίο μας παραχωρήθηκε προς ανάπτυξη), τη Χρυσούπολη, την Ξάνθη και την Αλεξανδρούπολη, ενταγμένα πάντα στο σύστημα Agency της Allianz.

Σ’ αυτή τη στιγμή, σε μία εποχή που το Agency αποτελούσε την κύρια μορφή ασφαλιστικής διαμεσολάβησης, αποφασίσαμε να εγκαταλείψουμε τη ζεστασιά και τη σιγουριά που μας προσέφερε και μάλιστα τη στιγμή που είμαστε η 1η Περιφερειακή Δ/νση στην Ελλάδα, για να δημιουργήσουμε μία επιχειρηματική μονάδα, αναλαμβάνοντας το ρίσκο του κόστους και των ευθυνών!

Ιδρύσαμε για τον σκοπό αυτό εταιρία με την επωνυμία “Care of life & property” με διακριτικό τίτλο CL&P, που σημαίνει «φροντίδα για τη ζωή και την περιουσία». Στη συνέχεια μετονομάστηκε σε «Contract», για λόγους marketing και διότι πιστεύαμε και πιστεύουμε ότι αυτή η επωνυμία μας εκφράζει απόλυτα, όταν σε όλες τις γλώσσες σημαίνει συμβόλαιο.

Η νεοσυσταθείσα Contract (ΕΠΕ τότε), αγόρασε τα υποκαταστήματα από την Allianz το 1994, αντί του ποσού των 35.000.000 δραχμών και λειτουργούσε πλέον ως Broker με μία ιδιαίτερη κουλτούρα και φιλοσοφία, πάντα παράλληλα με την Allianz, όπως και μέχρι σήμερα. Δημιουργήθηκε έτσι ένα μοναδικό σχήμα, με εμπειρία στον κλάδο Ζωής & Υγείας, με δικό του Κανονισμό Πωλήσεων στον κλάδο Ζωής, αλλά Πρακτορείο στους κλάδους Γενικών Ασφαλίσεων, ώστε να έχει τη δυνατότητα έρευνας αγοράς με τελικό αποδέκτη τον πελάτη, υλοποιώντας έτσι την ανθρωποκεντρική φιλοσοφία του.

Συνεργαστήκαμε με όλες τις διοικήσεις του Ομίλου, ξεχωρίζοντας αυτή με τον κο Πέτρο Παπανικολάου, νυν CEO Central Eastern Europe at Allianz Group.

Έχουμε μία πολύ καλή σχέση με την παρούσα ηγεσία, στο πρόσωπο της κας Φιλίππα Μιχάλη, CEO Allianz Ελλάς ΑΑΕ και την ευχαριστούμε για την εξαιρετική συνεργασία και την εμπιστοσύνη που μας δείχνει.

Βρείτε εδώ τον χαιρετισμό της CEO Allianz Ελλάς ΑΑΕ, κας Φιλίππα Μιχάλη, στο πρόσωπο της οποίας ευχαριστούμε φυσικά την Allianz για την πολυετή συμπόρευση:

«Η Contract αποτελεί για την Allianz μία στρατηγική και μακρόχρονη συνεργασία, με στόχο την ενδυνάμωση της παρουσίας της στη Βόρεια Ελλάδα. Και μπορώ με βεβαιότητα να πω, σήμερα, μετά από 30 χρόνια κοινής πορείας και ανάπτυξης, ότι η συνεργασία αυτή είναι επιτυχημένη. Η Allianz μαζί με τον Δημήτρη Μπουτάκη, ίδρυσε πριν από 30 χρόνια το 1ο υποκατάστημα της στην Καβάλα.

Μέσα από μία εξαιρετική συνεργασία των ανθρώπων μας και μία σειρά στρατηγικών επιλογών καταφέραμε να χτίσουμε δύο κορυφαίους οργανισμούς της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς που συνεχίζουν να συμπορεύονται μέχρι και σήμερα, πλέον και με τον Στάθη στο τιμόνι της Contract… Για τα επόμενα 30 και πολλά-πολλά χρόνια ακόμα, εύχομαι δύο πράγματα. Να συνεχίσουμε να μοιραζόμαστε ένα κοινό όραμα και αξίες, και ως Allianz να σας δίνουμε τη δύναμη που χρειάζεστε για να εξακολουθείτε να αποτελείτε μία πρότυπη ομάδα πωλήσεων και στην επόμενη μέρα της ασφάλισης. Από τη δική μας πλευρά δεσμευόμαστε ότι θα βελτιώνουμε διαρκώς την εξυπηρέτηση και τα εργαλεία που χρειάζεστε για την κοινή μας ανάπτυξη».

Φιλίππα Μιχάλη

Τα χρόνια που ακολούθησαν και μέχρι σήμερα, η Contract AE, έχτισε ισχυρό δίκτυο συνεργατών με τη φιλοσοφία του Agency οι οποίοι στεγάζονται στα 21 υποκαταστήματά της σε όλη την Ελλάδα, ευρύ δίκτυο franchise συνεργασιών, καθώς και ανεξάρτητες συνεργασίες πανελλαδικά.

Άρτια καταρτισμένο διοικητικό προσωπικό υποστηρίζει το δίκτυο πωλήσεων παρέχοντας ποιοτικές υπηρεσίες. Συνεργάζεται με τις περισσότερες Ασφαλιστικές Εταιρίες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και στην πορεία της κατέκτησε σημαντικές διακρίσεις στον χώρο της ιδιωτικής ασφάλισης. Έχοντας ως στρατηγική της επιλογή τη συνεργασία της με την Allianz, αποτελεί διαχρονικά ισχυρό συνεργάτη της.

Θα χρειαζόμουν βιβλίο για να εξιστορήσω αυτή τη διαδρομή, επιγραμματικά όμως θα μπορούσα να την χαρακτηρίσω ως μία εξαιρετική διαδρομή, με τα εύκολα και δύσκολα μονοπάτια της, προσανατολισμένη όμως πάντα στην ανάπτυξη, τόσο σε απόλυτους αριθμούς όσο και σε δίκτυο συνεργατών, που πλαισιώνουν μέσα από εμάς έναν από τους μεγαλύτερους ασφαλιστές στον κόσμο, σηκώνοντας ψηλά το μεγαλύτερο brand name παγκοσμίως.

Ποια είναι λοιπόν η Contract σήμερα στην ασφαλιστική αγορά

Σήμερα, η Contract ΑΕ αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες μονάδες παροχής ασφαλιστικών & χρηματοοικονομικών υπηρεσιών στον ελλαδικό χώρο. Όπως γνωρίζετε, σε όλη μας την πορεία δραστηριοποιούμαστε μέσω δικτύου πωλήσεων. Δημιουργούμε προϋποθέσεις ανάπτυξης, βασισμένες σε μακροχρόνιες συνεργασίες και σχέσεις εμπιστοσύνης. Η δύναμή μας είναι οι δεσμοί που δημιουργήθηκαν ανάμεσα σε εμάς και τους συνεργάτες μας, μέσα από τους κοινούς μας αγώνες. Πρωταρχικός μας στόχος η ποιότητα στην παροχή ασφαλιστικών και χρηματοοικονομικών υπηρεσιών προσδίδοντας προστιθέμενη αξία στη σχέση μας.

Στόχος μας να φωτίσουμε νέους δρόμους και να αναδείξουμε νέες δυνατότητες, να συμβάλλουμε στην εξέλιξη του επαγγέλματος και την αύξηση του εισοδήματός σας δικαιολογώντας κάθε ευρώ που κερδίζουμε από τις υπηρεσίες που παρέχουμε! Μέσα από τη συνεργασία μας, πιστεύουμε ότι πρέπει να βγούμε όλοι κερδισμένοι!

Όπως από το 2002 είχαμε ανακοινώσει, στόχος μας ήταν, η ναυαρχίδα των εταιριών μας, η Contract AE, να είναι μία πολυμετοχική εταιρία, στην οποία ο καθένας από εσάς θα μπορούσε με πολύ απλές διαδικασίες και μέσα από την συμμετοχή του στην εταιρία και την εργασία του, να αποκτήσει μετοχές και σχέσεις περιουσίας, στην κοινή μας εταιρία. Τότε δεν το πράξαμε και καλώς δεν το πράξαμε, κυρίως για να σας προστατεύσουμε, διαβλέποντας πολλά μαύρα σύννεφα στην αγορά. Σήμερα όμως όλα είναι διαφορετικά και για την εταιρία μας και για την αγορά.

27 Χρόνια μετά την ίδρυση της, η Contract AE, έγινε φέτος (4/1/2022) η 1η εταιρία ασφαλιστικής διαμεσολάβησης στην Ελλάδα που εισήχθη στη Ν.Ε.Α. (Νεοαναπτυσσόμενων Εταιρειών Αγορά) του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου (XAK). Σήμερα διατίθενται μερίδια σε όσους συνεργάτες επιθυμούν να συμμετέχουν στην κοινή μας εταιρία, στην κοινή μας οικογένεια.

D. Boutakis
Δημήτρης Μπουτάκης, Σύμβουλος Διοίκησης Contract Network

Η εισαγωγή μας στο Χρηματιστήριο, έρχεται να επισφραγίσει αυτά για τα οποία ήμασταν ήδη γνωστοί στην αγορά, έχοντας υπογράψει ένα μοναδικό συμβόλαιο (contract) φερεγγυότητας, αξιοπιστίας, διαφάνειας και επαγγελματισμού.

Σκοπός μας μέσα από την ένταξη στο Χρηματιστήριο, όπως έχω κι άλλες φορές εξηγήσει, δεν ήταν η άντληση κεφαλαίων. Ήταν η δυνατότητα, πρωταρχικά, οι συνεργάτες μας να έχουν δικαίωμα και μερίδιο στο κοινό μας σπίτι, την Contract.

Σήμερα είμαστε υπερήφανοι που έχουμε επιτύχει να ανοίξουμε την εταιρία μας, για όποιον ενδιαφέρεται από τους συνεργάτες μας, να αποκτήσει μερίδιο, λόγο και άποψη για την κοινή πορεία μας, με το πλέον ενδεδειγμένο και αξιόπιστο τρόπο. Ακόμη όμως και για όσους δεν το επιλέξουν, αποτελούμε έναν πιστοποιημένο και φερέγγυο συνεργάτη, που μεριμνά για την ευημερία τους στο παρόν και στο μέλλον.

Αυτό που με χαρά διαπιστώσαμε, ήταν ότι η κίνησή μας είχε ανταπόκριση και πολλοί διαμεσολαβητές αντιλήφθηκαν αμέσως το βαθύτερο νόημα της απόφασής μας και αποφάσισαν να αξιοποιήσουν τα πλεονεκτήματα που έχουν μαζί μας. Τους καλωσορίζουμε στην οικογένεια της Contract και τους ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη τους.

Επιπλέον, υπάρχει σήμερα έντονο ενδιαφέρον συμμετοχής από ασφαλιστικές εταιρίες, μέχρι του 30% που εμείς προτιθέμεθα να διαθέσουμε, το οποίο εξετάζουμε σοβαρά.

Ποια είναι η Contract σήμερα για το συνεργάτη της

Ένα ισχυρό δίκτυο διαμεσολαβητών με την ακόλουθη διάρθρωση:

• Τον ισχυρό πυλώνα ανάπτυξής μας αποτελεί το δίκτυο in House συνεργατών μας που λειτουργεί με τη φιλοσοφία του δικού μας agency στα 21 υποκαταστήματα της εταιρίας μας Contract AE σε όλη την Ελλάδα,

• Ένα ευρύ δίκτυο franchise συνεργασιών με ισχυρούς δεσμούς και αποκλειστική σύμβαση μαζί μας, στηρίζει επίσης σε σημαντικό βαθμό την ανάπτυξή μας, και

• Επίσης, αναπτύσσεται ταχέως πανελλαδικά ευρύ δίκτυο συνεργατών που επιλέξαν να συνεργαστούν μαζί μας χωρίς δεσμεύσεις αποκλειστικής συνεργασίας, αξιοποιώντας τα πλεονεκτήματά μας.

Παρέχει στο συνεργάτη της:

  • Διαφάνεια, η οποία επισφραγίζεται και με την ένταξή μας το Χρηματιστήριο.
  • Προοπτική, καθώς εφαρμόζοντας πρωτοποριακές μεθόδους έχει αναπτύξει ευέλικτα μοντέλα συνεργασίας.
  • Κίνητρα, συνδυάζοντας τα πλεονεκτήματα του agency με τα προνόμια του πρακτορείου, για το δίκτυο των in House συνεργατών της.
  • Διεύρυνση του χώρου δράσης με παράλληλη ενίσχυση του προσδοκώμενου κύκλου εργασιών με την ανάπτυξη και σε άλλους κλάδους ασφάλισης.
  • Πλήρη μηχανογραφική υποστήριξη και συνεχιζόμενη εξέλιξη του λογισμικού οργάνωσης και λειτουργίας.
  • Διευρυμένη εκπροσώπηση ασφαλιστικών εταιριών, επιτρέποντας ευελιξία κινήσεων και εξατομικευμένη ασφαλιστική πρόταση.
  • Συνεχιζόμενη Επαγγελματική Κατάρτιση και Εξειδικευμένη Εκπαίδευση.

Ε. ΜπουτάκηςΠοια είναι Contract σήμερα για τις συνεργαζόμενες ασφαλιστικές εταιρίες

Αντίστοιχα, για τις συνεργαζόμενες ασφαλιστικές εταιρίες, πιστεύουμε ότι η Contract σήμερα αποτελεί έναν ισχυρό συνεργάτη, που σέβεται το θεσμό της ιδιωτικής ασφάλισης και μεριμνά για την ποιότητα στην παροχή ασφαλιστικών & χρηματοοικονομικών υπηρεσιών μέσω του δικτύου συνεργατών της, με τελικό αποδέκτη τον κοινό μας πελάτη.

Ποια είναι Contract σήμερα για τον πελάτη

Παράλληλα για τον ίδιο τον πελάτη, αποτελεί τον οργανισμό μέσω του οποίου μπορεί να καλύψει ολιστικά τις ανάγκες του, με την αξιοπιστία και το κύρος που μπορεί ο συνεργάτης μας να του παρέχει, αποφεύγοντας πολλαπλές επικοινωνίες ή χρονοβόρες αναζητήσεις.

Ποια είναι Contract σήμερα για τον εργαζόμενο

Αφετέρου, για τον εργαζόμενο, αποτελεί ένα ισχυρό οργανισμό, που του διασφαλίζει:

  • Σταθερότητα, ασφάλεια και σιγουριά για το σήμερα,
  • Προοπτική εξέλιξης δυναμικής καριέρας,
  • Όραμα για το αύριο.

Ποια είναι η Contract σήμερα για εμάς που νιώθουμε Contract

Για όλους εμάς, είναι το κοινό μας σπίτι, το οποίο ανοίξαμε με την ένταξή μας στη ΝΕΑ χρηματιστηριακή αγορά του ΧΑΚ σε όσους ενδιαφέρονται να μοιραστούν μαζί μας τα μεγαλόπνοα σχέδιά μας για το αύριο.

Το μεγαλύτερο κληροδότημά μας, θα ήταν να χτίσουμε το όραμα για τη νέα γενιά! Το όραμα για ένα αύριο που οφείλουμε να προετοιμάσουμε με σιγουριά και ασφάλεια, αλλά και τις καλύτερες προοπτικές για τη νέα γενιά, στην οποία δυστυχώς η διεισδυτικότητα του επαγγέλματός μας είναι ελάχιστη έως ανύπαρκτη!

Ένα αύριο που δίνει διεξόδους και λύσεις σε όσους αισθάνονται την ανάγκη να ξεχωρίσουν και να πρωταγωνιστήσουν στην ασφαλιστική διαμεσολάβηση!

Για να πείσουμε ένα νέο άνθρωπο να ακολουθήσει το υπέροχο επάγγελμά μας, χρειάζεται παράλληλα να δημιουργήσουμε και το υποστηρικτικό πλαίσιο με κίνητρα και μηχανισμούς προστασίας.

Θα ήταν παράλειψη να μην αναφέρων ότι προς αυτή την κατεύθυνση, αξιοποιούμε τον καλύτερο Κανονισμό Πωλήσεων της αγοράς μετά πάσης γνώσης αυτής, τον οποίο μας εμπιστεύθηκε η Allianz. Έναν κανονισμό ο οποίος σε συνδυασμό με τη «Μηνιαία Στήριξη» δημιουργεί αυτό το αναγκαίο υποστηρικτικό πλαίσιο για τους νέους ανθρώπους ώστε να ακολουθήσουν το επάγγελμά μας και να βάλουμε όλοι μαζί το λιθαράκι μας για την αναβάθμισή του θεσμού της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης, διεκδικώντας από την κοινωνία να του αποδοθεί το κύρος που του αναλογεί, όπως συμβαίνει σε όλες τις ανεπτυγμένες ασφαλιστικά χώρες.

Ευχαριστώ πολύ όλους όσους είστε κοντά μας σε αυτή την υπέροχη διαδρομή και όλοι εμείς, η ομάδα της Contract, υποσχόμαστε να καταβάλουμε κάθε προσπάθεια για να την καταστήσουμε αποδοτική, ευχάριστη και να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες σας!

30 χρόνια συνεργασίας με την Allianz, 28 χρόνια Contract

30 χρόνια συνεργασίας με την Allianz, 28 χρόνια Contract

30 χρόνια συνεργασίας με την Allianz, 28 χρόνια Contract

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»