Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2024

Αποχώρηση μεγαλοστελέχους από τον όμιλο Generali

Δημοσίευση: 30/05/2022
H Generali SpA αποσύρεται από τη διεκδίκηση της μονάδας διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων της ΝΝ

Σαν βόμβα έσκασε η είδηση της παραίτησης του Francesco Gaetano Caltagirone, κορυφαίος μέτοχος της Assicurazioni Generali SpA, από το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιταλικού κολοσσού.

Είναι γνωστό ότι ο μεγαλομέτοχος αμφισβητούσε ανοιχτά το τελευταίο χρόνο τη στρατηγική του CEO του ομίλου, Philippe Donnet. Μάλιστα, εν όψει του συμβουλίου για το διορισμό του νέου γενικού διευθυντή της εταιρείας, είχε καταθέσει μια δική του πρόταση στους υπόλοιπους επενδυτές, έχοντας ως στόχο να αποτρέψει τη τρίτη θητεία του Donnet στο τιμόνι του ομίλου.

Το τελευταίο χρόνο οι μέτοχοι Leonardo Del Vecchio και Francesco Gaetano Caltagirone είχαν εκφράσει την επιθυμία τους για την αντικατάσταση του Donnet, ενώ είχαν καταθέσει την δική τους πρόταση για τη σύνθεση του νέου διοικητικού συμβουλίου.

Μάλιστα στο πλαίσιο αυτό, ο μεγιστάνας είχε φροντίσει να αυξήσει το μερίδιό του στη Generali, προκειμένου να ενισχύσει την επιρροή του εντός της εταιρείας. Ο δισεκατομμυριούχος ισχυριζόταν ότι η Generali, η μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρεία της Ιταλίας, έχει χάσει το δρόμο της υπό την εποπτεία της Mediobanca, υστερώντας σε σχέση με τους κύριους ευρωπαίους αντιπάλους της τα τελευταία 15 χρόνια.

Ωστόσο, το 56% των μετόχων ψήφισε υπέρ της σύνθεσης του νέου διοικητικού συμβουλίου με επικεφαλής τον Philippe Donnet, έναντι του 42% που συγκέντρωσαν οι υποψήφιοι του σχεδίου του Caltagirone.

Αν και ο ίδιος είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν σκοπεύει να αποχωρήσει από τον όμιλο, όπως αποδείχθηκε οι δύο πλευρές δεν κατάφεραν να γεφυρώσουν το χάσμα αναμεσά τους, γεγονός που οδήγησε στην παραίτηση του Caltagirone.

Σύμφωνα με πληροφορίες δεν έχει ληφθεί ακόμη απόφαση σχετικά με την αντικατάσταση του στο διοικητικό συμβούλιο.

 

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»