Δευτέρα, 20 Μαΐου 2024

Κατερίνα Βασιλάκη: Η ωραιότερη επαγγελματική λύση για δυνατές γυναίκες

Δημοσίευση: 07/04/2022

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στις 8 Μαρτίου το “The Insurer” είναι αφιερωμένο στις πρωταγωνίστριες του κλάδου, φιλοξενώντας έξι γυναίκες που έχουν αφήσει τη δική τους σφραγίδα στην ελληνική ασφαλιστική αγορά.

Μεταξύ αυτών και την κυρία Κατερίνα Βασιλάκη, Διευθύντρια Γραφείου Πωλήσεων, Vasilaki Consultants. Μια έμπειρη επαγγελματίας, με μακρόχρονη πορεία στο χώρο της διαμεσολάβησης. Όπως μας αποκαλύπτει, οι ταμπέλες περί ανδροκρατούμενων επαγγελματικών κλάδων, με ό,τι μπορεί να συνεπάγεται ο εν λόγω χαρακτηρισμός, είναι κάτι που δεν την βρίσκει σύμφωνη. Άλλωστε και η ίδια έχει συμβάλλει στην κατάρρευση των στερεοτυπικών αυτών αντιλήψεων, αποδεικνύοντας ότι μια γυναίκα μπορεί όχι μόνο να επιβιώσει, αλλά και να ξεχωρίσει στην ελληνική ασφαλιστική αγορά!

Κυρία Βασιλάκη, ποιες είναι οι προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει μια γυναίκα που δραστηριοποιείται στον ασφαλιστικό κλάδο, ο οποίος είναι ένας κλασσικά ανδροκρατούμενος χώρος;

Δεν μου αρέσουν οι ταμπέλες – ανδροκρατούμενος κλασσικά ασφαλιστικός χώρος. Απλά οι άνδρες είναι παραδοσιακά «υποχρεωμένοι» να εργάζονται. Συνήθως οι γυναίκες ξεκινούν αργότερα, ιδίως στην αγορά εργασίας ελεύθερων επαγγελματιών, έτσι εμφανίζονται και στον ασφαλιστικό κλάδο λιγότερες γυναίκες.

Όμως πιστεύω ακράδαντα ότι ο κλάδος μας είναι ιδανικός για γυναίκες με ελεύθερο πνεύμα, εθελοντική – παραγωγική εργασία με κοινωνική ικανοποίηση και υψηλά κέρδη.

Γιατί η ασφαλιστική αγορά έχει ανάγκη από γυναίκες και πώς μπορεί να προσελκύσει ασφαλίστριες με ικανότητες και μόρφωση;

Η ασφαλιστική αγορά χρήζει να προσελκύσει ασφαλίστριες με ικανότητα και μόρφωση διότι οι γυναίκες με τα άνω προσόντα είναι ηλικιακά πιο ώριμες και πιο ελεύθερες χρονικά (απαλλαμένες από παιδιά). Έτσι έχουν πολύ καλύτερη διείσδυση στον υποψήφιο πελάτη και ακουμπούν συναισθηματικά τις εσωτερικές του ανάγκες.

Σήμερα ο Έλληνας πρέπει να εμπιστευτεί άτομα με γνώση, επαγγελματικό profile και λογικό – συναίσθημα, διότι κανένας πολίτης δεν επιτρέπεται να είναι ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΣ. Η αγορά μας προσφέρει κάθε επιλογή, κατάλληλη για κάθε άνθρωπο.

Ποιες είναι οι επαγγελματικές και προσωπικές δεξιότητες που αποκομίσατε από την εμπειρία σας στην ασφαλιστική αγορά;

Οι δεξιότητες οι επαγγελματικές και προσωπικές που αποκόμισα από την ασφαλιστική μου καριέρα μετά από 37 χρόνια, είναι ζηλευτές! Πρωτίστως νιώθω, ότι έχω σπάσει το ταμπού ο ασφαλιστής πρέπει να είναι άνδρας!! Δημιούργησα μία διεύθυνση πωλήσεων με σταθερές και διαχρονικές σχέσεις συνεργατών.

Η οικονομική μου κατάσταση έχει μόνο σταθερές! Η επαγγελματική μου εικόνα, χωρίς να προκαλέσει ειδική στρατολόγηση, προσκάλεσε τις 2 κόρες μου να με ακολουθήσουν, οι οποίες αποτελούν την εξέλιξη του επαγγέλματος με άριστα αποτελέσματα ήθους και εκπαίδευσης νέας εποχής. Αφού προηγουμένως είχαν ασκήσει τις εκπαιδευτικές τους διαδρομές. Το αποτέλεσμα της ωριμότητας, όπως έχω προαναφέρει.

Τέλος, θέλω να καταθέσω ότι ως σύμβουλος υγείας – οικογένειας – αποταμίευσης και προστασίας περιουσιακών αγαθών, νιώθω χρήσιμη ως άνθρωπος, λατρεύω τη δουλειά μου και προκαλώ τον κάθε ένα να ζητήσει συμβουλή και να επιλέξει τον επαγγελματία που του ταιριάζει.

Η εποχή μας έχει πολλά ζωντανά παραδείγματα επιτυχημένων γυναικών στην Ευρώπη και στη χώρα μας, ιδίως ο ασφαλιστικός χώρος το παρουσιάζει όλο και περισσότερο.

ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΣ.

Αναδημοσίευση: Περιοδικό The Insurer – Τεύχος Μαρτίου 

Γίνετε συνδρομητής εδώ

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»