Κυριακή, 14 Απριλίου 2024

Μάριος Θεμιστοκλέους: Επιβεβλημένη η συνεργασία ιδιωτικού και δημοσίου τομέα στον κλάδο υγείας – Τι λέει για 4η δόση;

Δημοσίευση: 21/03/2022

Επιβεβλημένη χαρακτήρισε τη συνεργασία ιδιωτικού και δημοσίου τομέα, ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του Υπουργείου Υγείας, κ. Μάριος Θεμιστοκλέους, ο οποίος, μιλώντας στην κάμερα του insuranceforum.gr και στη Σωτηρία Γιαννακοπούλου, δήλωσε ότι οι ΣΔΙΤ αποτελούν την επόμενη ημέρα στον κλάδο της υγείας, αναβαθμίζοντας την ποιότητα των υπηρεσιών του.

Όπως τονίζει στον λόγο του, η πανδημία ανέδειξε αρκετές παθογένειες του εθνικού συστήματος υγείας, λειτουργώντας ως καταλύτης για τη συνεργασία ιδιωτικού και δημοσίου τομέα στον κλάδο της υγείας. Η επιτυχημένη σύμπραξή τους στο εμβολιαστικό πρόγραμμα απέδειξε ότι η συμβολή του ιδιωτικού τομέα είναι απαραίτητη για την αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας, με τον κ. Θεμιστοκλέους να υπογραμμίζει ότι ο πολίτης επιθυμεί να λαμβάνει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες υγείας, χωρίς να τον απασχολεί εάν αυτές παρέχονται από έναν ιδιωτικό ή δημόσιο φορέα, αρκεί να μην απαιτείται κάποιο έξτρα κόστος από πλευράς του. Παράλληλα, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας δήλωσε ότι οι συνεργασίες με τον ιδιωτικό τομέα αποτελούν το κλειδί και για τον εκσυγχρονισμό των δημοσίων δομών υγείας.

Με το εμβολιαστικό πρόγραμμα καταφέραμε να κρατήσουμε ανοιχτή την ελληνική οικονομία

Αναφερόμενος στις δυσκολίες που κλήθηκε να αντιμετωπίσει το εθνικό σύστημα υγείας κατά την υλοποίηση του εμβολιαστικού προγράμματος, ο κ. Θεμιστοκλέους δήλωσε ότι το γεγονός ότι η χώρα μας δεν είχε ξανασχεδιάσει εμβολιαστικό πρόγραμμα και δεν είχε και την οργάνωση που είχαν τα υπόλοιπα δυτικά κράτη, λειτούργησε εν τέλει ως πλεονέκτημα, καθώς το άγχος αυτό μας έκανε να είμαστε πιο προετοιμασμένοι στο επίπεδο των logistics και της διανομής. Παράλληλα, ο κρατικός μηχανισμός κατάφερε να αναπτύξει ένα ψηφιακό σύστημα και να οργανώσει τη διαδικασία με τέτοιο τρόπο, ώστε να πετύχουμε ως χώρα ένα υψηλό ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης, το οποίο κράτησε ανοιχτή την ελληνική οικονομία.

Τα σενάρια για την τέταρτη δόση

Σχολιάζοντας το ενδεχόμενο της επέκτασης της τέταρτης δόσης στο γενικό πληθυσμό, ο κ. Θεμιστοκλέους τόνισε ότι ο κρατικός μηχανισμός παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις της πανδημίας και σε συνεργασία με την επιστημονική ομάδα βρίσκεται σε ετοιμότητα. Όπως δηλώνει μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ανάγκη μαζικής χορήγησης της νέας αναμνηστικής δόσης, η οποία απευθύνεται αποκλειστικά στους ανοσοκατασταλμένους, ωστόσο βρισκόμαστε εν αναμονή νέων οδηγιών από την επιτροπή των ειδικών.

 

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»