Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Ευστάθιος Λιακόπουλος: Τα προγράμματα ΕΣΠΑ θα ξεκινήσουν τον Μάιο και θα απευθύνονται και σε ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές – Mε την BSS ένας επαγγελματίας μπορεί να διευρύνει το εύρος των εργασιών του και να ξεχωρίσει από τον ανταγωνισμό

Δημοσίευση: 11/02/2022

Η BSS αποτελεί μία από τις πλέον πετυχημένες ελληνικές εταιρείες συμβούλων επιχειρήσεων, με δυναμική δραστηριότητα στο χρηματοοικονομικό τομέα και σαφή πελατοκεντρική προσέγγιση, προσφέροντας λύσεις που εστιάζουν στην ανάπτυξη και στις γόνιμες ευκαιρίες για εξέλιξη. Μάλιστα οι υπηρεσίες και η συμβολή της στο ελληνικό «επιχειρείν» αναγνωρίστηκαν πρόσφατα, με την εταιρεία να λαμβάνει το βραβείο «Superbrand» για το έτος 2021-2022.

Ο κ. Ευστάθιος Λιακόπουλος, CEO & Founder BSS μιλά αποκλειστικά στο Ασφαλιστικό Μαγκαζίνο, σχολιάζοντας τη σύγχρονη επιχειρηματικότητα, την αύξηση του ανταγωνισμού στην ελληνική αγορά και τις προοπτικές διεύρυνσης των δραστηριοτήτων των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών. Παράλληλα, μας μιλά για τα πολυαναμενόμενα προγράμματα ΕΣΠΑ που πρόκειται να ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα για τους επαγγελματίες του ασφαλιστικού κλάδου, αλλά και το πώς θα πρέπει να τα αξιοποιήσουν οι ενδιαφερόμενοι.

Όπως εξηγεί ο κ. Λιακόπουλος τα μηνύματα από την αγορά είναι πλέον πολύ αισιόδοξα, με την πλειοψηφία των επιχειρήσεων να εκμεταλλεύονται τα νέα προγράμματα επενδύσεων, προκειμένου να ενισχύουν τις δραστηριότητές τους, ακόμη και εκτός συνόρων.

«H ελληνική επιχειρηματικότητα μετά από πολλά χρόνια αρχίζει πλέον να βλέπει λίγο πιο αισιόδοξα τα πράγματα. Υπάρχει πολύ μεγάλη γκάμα πελατών οι οποίοι αναζητούν το νέο αναπτυξιακό νόμο και τα προγράμματα επενδύσεων, το ταμείο ανάκαμψης αλλά και όλα τα διαθέσιμα τραπεζικά εργαλεία για να μπορέσουν να εμπλουτίσουν και να εξελίξουν την επιχειρηματική τους δράση. Αυτή τη μόχλευση που βλέπουμε τους τελευταίους μήνες και που αναμένουμε στο μέλλον, θα έλεγα ότι έχουμε πάρα πολλά χρόνια να τη ζήσουμε στη χώρα μας και αυτό είναι πολύ αισιόδοξο.»

Πέραν ωστόσο των νέων προγραμμάτων που προσφέρουν ευκαιρίας για την ανάπτυξη των ελληνικών επιχειρήσεων, βασική προϋπόθεση για μια επιχείρηση προκειμένου να καταφέρει να ξεχωρίσει από τον ανταγωνισμό είναι φυσικά η σωστή οργάνωση και η σχολαστική παρακολούθηση των χρηματοοικονομικών της, ιδιαιτέρως όταν φιλοδοξεί μια επιχείρηση να επεκταθεί και στο εξωτερικό.

«Αυτό που διαφοροποιεί την επιχειρηματικότητα είναι το αυτονόητο δηλαδή ότι πρέπει οι επιχειρήσεις να είναι οργανωμένες, να έχουν μια σωστή λογιστική παρακολούθηση χρηματοοικονομική διοίκηση να έχουν καλό στελεχιακό δυναμικό για να μπορέσουν να διαφοροποιηθούν στην αγορά.», τονίζει ο κ. Λιακόπουλος.

«Ένα άλλο στοιχείο που ξεχωρίζει τις επιχειρήσεις είναι το που απευθύνεσαι. Όταν μια επιχείρηση απευθύνεται μόνο στην Ελληνική εσωτερική αγορά των 10.000.000 κατοίκων έχει μια μικρή αγορά. Αυτή τη στιγμή οι επιχειρήσεις ευτυχώς αρχίζουν και προσανατολίζονται προς το εξωτερικό, αρχίζουν και ενδιαφέρονται για εξαγωγική δραστηριότητα.»

Αναφερόμενος στα προγράμματα ΕΣΠΑ, ο κ. Λιακόπουλος επισημαίνει ότι πρόκειται να υπάρξουν κάποιες καθυστερήσεις, υπογραμμίζοντας ότι επρόκειτο να ξεκινήσουν βάσει των πληροφοριών του τον ερχόμενο Μάιο. Τα εν λόγω προγράμματα, όπως εξηγεί, θα απευθύνονται σε startups και σε ελεύθερους επαγγελματίες, συνεπώς θα μπορούν να αξιοποιηθούν και από επαγγελματίες του ασφαλιστικού κλάδου. Όπως αναφέρει:

«Έχουν αρχίσει ελεύθεροι επαγγελματίες όπως δικηγόροι και οι λογιστές να μπαίνουν στα προγράμματα και πιστεύω θα μπούνε και οι ασφαλιστές. Δυστυχώς υπάρχει μια καθυστέρηση στα προγράμματα. Τα ΕΣΠΑ φημολογείται ότι θα ξεκινήσουνε τον Μάιο. Υπάρχει όμως βεβαιότητα ότι θα υπάρχουν πάρα πολλά προγράμματα και ότι θα υπάρχουν προγράμματα και για start up επιχειρήσεις και για ελεύθερους επαγγελματίες, όπως είναι ο κλάδος ο ασφαλιστικός.»

«Το πρόβλημα που θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε τους επόμενους μήνες δεν είναι ότι δεν θα υπάρχουν κεφάλαια. Αντίθετα θα υπάρχουν πάρα πολλά κεφάλαια. Το πρόβλημα είναι ότι θα πρέπει να επιλέξουν οι επιχειρήσεις ή οι ελεύθεροι επαγγελματίες το πιο καλό για εκείνους και να βρούνε και τον κατάλληλο σύμβουλο για να το υλοποιήσουν γιατί τα περισσότερα προγράμματα συνήθως δεν πάνε καλά κυρίως από λάθος συμβουλές και από λάθος επιλογές.»,  δηλώνει χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές ο κ. Λιακόπουλος τονίζει ότι πρόκειται για πρόσωπα που γνωρίζουν πως πρέπει να προσελκύουν έναν πελάτη και να αξιολογούν τις δυνατότητές του, χαρακτηρίζοντάς τους ως ιδανικούς πωλητές, τους οποίους μάλιστα οι πελάτες τους εμπιστεύονται απόλυτα. Η BSS αναγνωρίζει τις ικανότητές τους, προσφέροντάς τους τη δυνατότητα να διευρύνουν το εύρος των εργασιών τους, προσφέροντας εναλλακτικές στους πελάτες τους στο κομμάτι των επενδύσεων, των επιδοτήσεων αλλά και σε ότι αφορά τις λογιστικές υπηρεσίες.

«Οι ασφαλιστές έχουν την εξής μαγική ικανότητα. Έχουν την ικανότητα να προσεγγίζουν τον πελάτη. Έχουν την ικανότητα να βρίσκουν τον πελάτη και να του προσφέρουν μια υπηρεσία η οποία στο μυαλό του Έλληνα επιχειρηματία ή πελάτη θεωρείται «ελαστικής ζήτησης», είναι κάτι δηλαδή που μπορεί και να μην το κάνει. Άσχετα αν αυτό είναι λάθος και αν υπάρχει στρέβλωση στην αγορά. Αυτός λοιπόν ο άνθρωπος είναι ο ιδανικός πωλητής.»

«Όταν λοιπόν καταφέρνεις και έχεις ένα πελατολόγιο, το οποίο σε εμπιστεύεται, είσαι υποχρεωμένος σαν ελεύθερος επαγγελματίας, ασφαλιστής, ή σαν πράκτορας να μπορείς να του παρέχεις τις σωστές συμβουλές και τις συστάσεις σε τόσο σημαντικά θέματα, όπως είναι η υγεία και η ανάπτυξη της επιχείρησής σου. Αν φυσικά δεν το κάνεις εσύ θα το κάνει ενδεχομένως κάποιος ανταγωνιστής. Άρα είναι πάρα πολύ σημαντικό να κατανοήσουν οι ασφαλιστές ότι θα πρέπει να τοποθετηθούνε στην αγορά. Θα πρέπει με τις κατάλληλες συνεργασίες να προσφέρουν εναλλακτικές στους πελάτες τους και στο κομμάτι των επενδύσεων και στο κομμάτι των επιδοτήσεων και στο κομμάτι το λογιστικό, γενικότερα της παροχής των ευρύτερων υπηρεσιών, γιατί με αυτόν τον τρόπο διευρύνουν η δική τους δυναμική στον πελάτη και κλείνουν την πόρτα σε κάποιο ανταγωνιστή»

Όπως εξηγεί ο κ. Λιακόπουλος, μέσα από τη συνεργασία με την ΒSS ένας ασφαλιστικός διαμεσολαβητής ή ένας πράκτορας διασφαλίζει ότι μπορεί να παρέχει στον πελάτη του υπηρεσίες σε επίπεδο λογιστικό, φορολογικό, επιδοτήσεων, αναπτυξιακό, οργάνωσης, διοικητικό αλλά και ΕΣΠΑ. Δηλαδή σε τομείς που διευρύνουν τον κύκλο των εργασιών του. Μια ενδεχόμενη συνεργασία με την BSS επομένως βοηθά τον επαγγελματία να κερδίζει ακόμη περισσότερο τον πελάτη του αλλά και να ξεχωρίσει έναντι του ανταγωνισμού.

«Αν κάποιος σε εμπιστεύεται για να του ασφαλίσεις το παιδί του σημαίνει ότι σε εμπιστεύεται γενικότερα. Είναι λοιπόν αμαρτία να έχεις κάνει αυτή την κατάκτηση και να μην μπορείς να τον εξυπηρετήσεις και σε άλλα αντικείμενα.»

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη του κ. Λιακόπουλου στο ακόλουθο βίντεο

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»