Κυριακή, 14 Απριλίου 2024

Δημήτρης Μαργαριτόπουλος: Η αγορά έχει ανάγκη από νέους επαγγελματίες – Βασικοί πυλώνες της συνεργασίας μου με την Ariston Cover η άμεση εξυπηρέτηση και οι δίκαιες αμοιβές

Δημοσίευση: 10/02/2022

Ο κ. Δημήτρης Μαργαριτόπουλος είναι ένας επαγγελματίας με μακρά πορεία στoν ασφαλιστικό κλάδο. Το Ασφαλιστικό Γραφείο ΜΑΡΓΑΡΙΤΟΠΟΥΛΟΣ μετρά πάνω από δύο δεκαετίες στην ασφαλιστική αγορά, αναπτύσσοντας τις δραστηριότητές του πάντα με γνώμονα τη συνέπεια και την αξιοπιστία, στηρίζοντας έμπρακτα τόσο τους πελάτες, όσο και τους συνεργάτες του. Έχοντας εξασφαλίσει προνομιακές συνεργασίες με τις μεγαλύτερες ασφαλιστικές εταιρείες σε Ελλάδα και εξωτερικό, έχει καταφέρει σήμερα να αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα ασφαλιστικά γραφεία της χώρας, με χιλιάδες ικανοποιημένους πελάτες.

Ο κ. Μαργαριτόπουλος ανοίγει τα χαρτιά του και μοιράζεται μαζί μας τις σκέψεις του για την ασφαλιστική αγορά, τη συμβολή του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή στη διαμόρφωσή της, ενώ μας μιλά και για τη συνεργασία του με την Ariston Cover, αναλύοντάς τα οφέλη που έχει αποκομίσει από την ένταξή του στο δίκτυό της.

Κύριε Μαργαριτόπουλε, πόσα χρόνια δραστηριοποιείστε στο επάγγελμα;

Ξεκίνησα τον Μάιο του 2001 σαν ασφαλιστής ζωής στην ALICO. Κλείνω δηλαδή φέτος 21 χρόνια παρουσίας στην αγορά.

To τελευταίο διάστημα συνεργάζεστε με την Ariston Cover. Πώς αποφασίσατε να ενταχθείτε στο δίκτυό της και ποια η μέχρι τώρα εμπειρία σας;

Η απόφαση να ενταχθώ στο δίκτυο της Ariston Cover έγινε με γνώμονα κατ’ αρχάς με την πολύ καλή προσωπική σχέση με τον κ. Μιχαηλίδη. Η άμεση εξυπηρέτηση και η ταχύτατη και σωστή επίλυση όλων των θεμάτων που τυχόν προκύπτουν, σε συνάρτηση με τις μεγάλες και δίκαιες αμοιβές καθιστούν τους βασικούς πυλώνες της συνεργασίας μου με την Ariston Cover.

Πιστεύετε ότι η ασφαλιστική αγορά έχει ανάγκη από νέους επαγγελματίες; Υπάρχουν ευκαιρίες εξέλιξης για νέους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές;

Φυσικά και έχει ανάγκη η αγορά από νέους επαγγελματίες, δυστυχώς δεν μπαίνει νέος κόσμος στην αγορά μας, όπου υπάρχουν πολύ σημαντικές ευκαιρίες εξέλιξης. Η δουλειά του ασφαλιστή είναι μια δουλειά, ας μου επιτραπεί η έκφραση, ευλογημένη από όλες τις απόψεις και κοινωνικές και φυσικά εισοδηματικές. Είναι το μόνο ελεύθερο επάγγελμα που γνωρίζεις με μια μικρή απόκλιση τι θα κερδίσεις τον επόμενο μήνα.

Κατά τη γνώμη σας τα διαδικτυακά δίκτυα διανομής μπορούν να αντικαταστήσουν την διαπροσωπική επαφή του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή;

Κατηγορηματικά όχι, η δουλειά του ασφαλιστή δεν μπορεί να αντικατασταθεί γι’ αυτό εξάλλου και τα ηλεκτρονικά δίκτυα προσπαθούν να «παντρέψουν» το ηλεκτρονικό με τον άνθρωπο ασφαλιστή. Άποψη μου είναι ότι υπάρχει μέλλον με έναν συνδυασμό τεχνολογίας άλλα πάντα κυρίαρχος θα είναι ο ανθρώπινος παράγοντας.

Σε ποιους κλάδους δραστηριοποιείστε κατά βάση;

Η εταιρεία μας «ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΟΠΟΥΛΟΣ» έχει δραστηριότητα σε όλους τους κλάδους ασφάλισης με ένα ποσοστό 80% στον κλάδο αυτοκινήτου και 20% γενικές ασφαλίσεις και υγείας. Στόχος μας το επόμενο διάστημα είναι το ποσοστό αυτό να γίνει 60% και 40% αντίστοιχα.

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»