Κυριακή, 28 Απριλίου 2024

Αντώνης Δουνδουλάκης (Brokers Union): Αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητά μας η στήριξη των συνεργατών μας – Η ασφαλιστική αγορά έχει ανάγκη από ανανέωση και φρέσκα πρόσωπα

Δημοσίευση: 27/01/2022

Για τη νέα του θέση στην Brokers Union και την πορεία της τα τελευταία χρόνια, μίλησε στην εκπομπή “Ασφαλιστικό Μαγκαζίνο” ο κ. Αντώνης Δουνδουλάκης, Επιθεωρητής Πωλήσεων & Ανάπτυξης Δικτύου της Brokers Union, υπογραμμίζοντας τα στοιχεία εκείνα που κάνουν την εταιρεία να ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό, τονίζοντας παράλληλα ότι αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητά της είναι η στήριξη του δικτύου των συνεργατών της.

Έχοντας διαγράψει μια επιτυχημένη πορεία σχεδόν δύο δεκαετιών στον ασφαλιστικό κλάδο, ο κ. Δουνδουλάκης δεν δίστασε να αφήσει τα έως τώρα κεκτημένα και να ενταχθεί στην επιτυχημένη ομάδα της Brokers Union, καθώς όπως μας εξομολογήθηκε ήταν ανέκαθεν μια εταιρεία που θαύμαζε, παρακολουθώντας για πολλά χρόνια με ενδιαφέρον την εξέλιξή της. Συνεπώς, όταν δέχθηκε την πρόταση για μια τόσο σημαντική θέση στην εταιρεία η απάντηση ήταν μονόδρομος.

“Από την πρώτη κιόλας επικοινωνία με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, κ. Φώτη Καλαμπαλίκη, διέκρινα έναν άνθρωπο ο οποίος έχει τα χαρακτηριστικά του καλού ηγέτη και όχι απλά του διοικητή. Την ενσυναίσθηση και τη διορατικότητα. Αποτελούσε πάντα πηγή έμπνευσης για τους γύρω του και ήταν επικεντρωμένος στο ότι θέλει να επενδύσει χρόνο στους ανθρώπους του για να τους κάνει ακόμη καλύτερους”, αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Δουνδουλάκης.

Το μυστικό της επιτυχίας μας είναι η στήριξη στο δίκτυο των συνεργατών μας, σε συνδυασμό με την ποιοτική και άμεση εξυπηρέτηση

Η Brokers Union έχει καταφέρει να αποτελεί μια από τις 3 μεγαλύτερες πρακτορειακές εταιρείες της Ελλάδα. Το μυστικό της επιτυχίας της κρύβεται στην ποιοτική και άμεση εξυπηρέτηση προς τους συνεργάτες αλλά και τους πελάτες της, ενώ τα ικανά και έμπειρα στελέχη της προσφέρουν άμεσες λύσεις, οι οποίες ανταποκρίνονται πλήρως στις ανάγκες τους. Η υποστήριξη άλλωστε των συνεργατών καθιστά τη βάση της φιλοσοφία της Brokers Union, οποία διαμορφώνεται γύρω από το μήνυμα του Προέδρου της εταιρείας κ. Βελλιάδη, ο οποίος έχει πολλάκις έχει τονίσει ότι “οι άνθρωποί της αποτελούν τη δύναμή της”.

Η δυνατότητα να δίνουμε λύσεις σε ασφαλιστικούς κινδύνους κάθε επιπέδου μέσω και των συνεργαζόμενων εταιρειών μας, το όραμα και οι αξίες του κ. Βελλιάδη, καθώς και οι ηγετικές ικανότητες και η οξυδέρκεια του κ. Καλαμπαλίκη θεωρώ ότι είναι τα βασικά δυνατά σημεία της Brokers Union.”, επισημαίνει ο κ. Δουνδουλάκης.

“Το δίκτυό μας αποτελείται από in house συνεργάτες στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις μας στη Γλυφάδα και από περισσότερους από 800 εξωτερικούς συνεργάτες, που εξυπηρετούνται από το έμψυχο δυναμικό των 40 ανθρώπων μας, οι οποίοι είναι χωρισμένοι ανά κλάδο. Η πολυσχιδής αυτή ομάδα σε συνεργασία με τους επικεφαλής των κλάδων προσφέρουν λύσεις στους συνεργάτες μας, σεβόμενοι τον παραγωγικό τους χρόνο.”

Το μήνυμα της εταιρείας είναι η ισχύς εν τη ενώσει. Καθημερινά όλοι οι συνάδελφοι δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό και σε επαφή με τους συνεργάτες μας ανταλλάσσουμε απόψεις για να πάμε ακόμη καλύτερα και να φτάσουμε στην κορυφή.”

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες της διαμεσολάβησης και οι λύσεις της Brokers Union

Αναφερόμενος στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στις μέρες μας οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές, ο κ. Δουνδουλάκης επισημαίνει ότι πολλές φορές οι επαγγελματίες παρουσιάζουν δυσκολίες στο να διεισδύσουν στην αγορά, να εντοπίσουν τις πραγματικές ευκαιρίες και να προσελκύσουν το κοινό, πόσο μάλλον σήμερα που τα ασφαλιστικά προϊόντα εξελίσσονται διαρκώς.

Για το λόγο αυτό η Brokers Union έχει δημιουργήσει ένα δομημένο πλάνο εκπαίδευσης, το οποίο υλοποιείται με την βοήθεια διακεκριμένων στελεχών μεγάλων ασφαλιστικών εταιρειών αλλά και των επικεφαλής του εκάστοτε κλάδου. Με την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης οι διαμεσολαβητές είναι έτοιμοι και από άποψη πωλήσεων αλλά και σε ότι αφορά τη γνώση των ασφαλιστικών προϊόντων να βγουν στην αγορά, ενώ παράλληλα η Brokers Union τους παρέχει και εξειδικευμένα εγχειρίδια για κάθε κλάδο.

Επιπλέον, αναγνωρίζοντας τις οικονομικές δυσκολίες που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι ασφαλισμένοι τα τελευταία χρόνια, η Brokers Union έχει συνάψει συνεργασίες με μεγάλα ιδιωτικά νοσηλευτικά ιδρύματα, εξασφαλίζοντας προνομιακές τιμές για το σύνολο των πελατών της. Όπως υπογραμμίζει ο κ. Δουνδουλάκης:

“Στην Brokers Union πήγαμε ένα βήμα παραπάνω. Επειδή γνωρίζουμε ότι οι πελάτες των συνεργατών μας αντιμετωπίζουν πολλές οικονομικές δυσκολίες, υλοποιήσαμε συνεργασίες με μεγάλα ιδιωτικά νοσηλευτικά ιδρύματα. Εξασφαλίσαμε μέσω συνεργασιών οικονομικές ελαφρύνσεις για τους πελάτες των συνεργατών μας και αναβαθμισμένες ποιοτικές υπηρεσίες υγείας. Μάλιστα πρόσφατα συνάψαμε συνεργασίες με τον όμιλο της Ευρωκλινικής Αθηνών και με τον όμιλο ΙΑΣΩ.”.

Η ασφαλιστική αγορά έχει ανάγκη από ανανέωση και φρέσκα πρόσωπα

Σχολιάζοντας την μειωμένη εισροή νέων επαγγελματιών στον ασφαλιστικό κλάδο, ο κ. Δουνδουλάκης υποστηρίζει ότι η ασφαλιστική αγορά έχει ανάγκη από νέους επαγγελματίες με φρέσκιες ιδέες, οι οποίοι θα φέρουν μια ανανέωση στον κλάδο, αναγνωρίζοντας ωστόσο ότι ο κλάδος δεν τους έχει υποδεχθεί με τον καλύτερο τρόπο.

“Πολλές ασφαλιστικές εταιρείες, στα πλαίσια της δυναμικής και της επιθυμίας τους για διείσδυση στον ασφαλιστικό χώρο ενέταξαν μέσω του συστήματος του agency πολλούς νέους φιλόδοξους επαγγελματίες. Ωστόσο στην προσπάθεια να τους μυήσουν στη φιλοσοφία, τη δυναμική και στο επιχειρησιακό τους πλάνο πολλές φορές κατάφεραν όχι μόνο να τους απογοητεύσουν αλλά και να τους ψαλιδίσουν τα φτερά”, αναφέρει χαρακτηριστικά.

“Η Brokers Union παρέχει όλα αυτά τα εφόδια και το έμψυχο και δυναμικό υλικό ώστε να βοηθήσει και να δώσει έναν αέρα έμπνευσης σε νέους επαγγελματίες που θέλουν να ξεχωρίσουν και να μεγαλουργήσουν εφόσον το επιθυμούνε. Θα ήθελα να καλέσω όλους τους νέους επαγγελματίες είτε είναι πιστοποιημένοι, είτε πρόκειται να πιστοποιηθούν να έρθουν σε επαφή μαζί μας, προκειμένου να τους ενημερώσουμε, έστω και εν συντομία, για το επιχειρησιακό πλάνο το οποίο έχουμε ετοιμάσει για αυτούς και τις δυνατότητες ανάπτυξης που έχουν μέσω της Brokers Union.”

Τα διαδικτυακά κανάλια διανομής και η σταθερή αξία του διαμεσολαβητή

Σε ότι αφορά την επέλαση των διαδικτυακών δικτύων διανομής και το αντίκτυπό τους στις εργασίες των παραδοσιακών δικτύων διαμεσολάβησης ο κ. Δουνδουλάκης εμφανίζεται αισιόδοξος, υπογραμμίζοντας ότι όσο περνούν τα χρόνια αποδεικνύεται ότι η διαπροσωπική επαφή του ασφαλιστή δεν μπορεί να αντικατασταθεί με κανένα διαδικτυακό μέσο, δεδομένου ότι είναι σε θέση να κατανοήσει τις ανάγκες του ασφαλισμένου και να του προτείνει εξατομικευμένες λύσεις. Όπως επισημαίνει ο κ. Δουνδουλάκης:

“Τα πρώτα χρόνια που εμφανίστηκαν τα ιντερνετικά δίκτυα διανομής υπήρχε ο φόβος ότι ενδεχομένως να αποτελέσουν έναν δούρειο ίππο και να διεισδύσουν στο χαρτοφυλάκιο των ασφαλιστών με αποτέλεσμα να αιμορραγεί το χαρτοφυλάκιό τους.

“Όσο περνούν τα χρόνια είμαι πεπεισμένος ότι η διαπροσωπική επαφή που έχει ασφαλιστικός διαμεσολαβητής με τον εκάστοτε πελάτη δεν μπορεί επ’ ουδενί να αντικατασταθεί διότι ο ασφαλιστής διερευνά τις ανάγκες του ασφαλισμένου, προσφέροντας εξατομικευμένες προτάσεις, κομμένες και ραμμένες στα μέτρα του πελάτη του. Βλέπει τις ανάγκες του και με ειλικρίνεια και αλήθεια προσπαθεί να τον βοηθήσει.”, τονίζει στο λόγο του.

“Από τα πρώτα χρόνια που εκπαιδευόμαστε στον ασφαλιστικό κλάδο ακούμε ότι η εκκλησία μπορεί για παράδειγμα να σώσει ψυχές, ένας γιατρός να σώσει ζωές και ένας ασφαλιστής να αλλάξει ζωές προς το καλύτερο. Συνεπώς με αυτήν την προσέγγιση θεωρώ ότι κανένα διαδικτυακό δίκτυο διανομής ασφαλιστικών προϊόντων δεν μπορεί να αντικαταστήσει επ’ ουδενί τον ασφαλιστικό διαμεσολαβητή.”, αναφέρει χαρακτηριστικά.

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη του κ. Δουνδουλάκη στο παρακάτω βίντεο

 

 

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»