Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2024

Ασφαλισμένη κατάφερε να εξαγοράσει το συμβόλαιο ζωής της, παρά την αρχική άρνηση της ασφαλιστικής εταιρείας, έπειτα από παρέμβαση του ΚΕΠΚΑ

Δημοσίευση: 14/01/2022

Παρά το γεγονός ότι ασφαλισμένη είχε ενημερωθεί από την ασφαλιστική της εταιρεία ότι δεν δυνατή η εξαγορά του ασφαλιστικού συμβολαίου ζωής της, το οποίο είχε ξεκινήσει πριν από 20 χρόνια, χωρίς να λάβει σαφείς απαντήσεις αναφορικά με τους λόγους αδυναμίας εξαγοράς, έπειτα από παρέμβαση του ΚΕ.Π.ΚΑ η ασφαλιστική εταιρεία έκανε δεκτό το αίτημά της, επιστρέφοντάς της το ποσό των 11.498.15 ευρώ.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του ΚΕ.Π.ΚΑ:

Επιστροφή 11.498.15 ευρώ, σε καταναλώτρια από εξαγορά ασφαλιστικού συμβολαίου

Καταναλώτρια, μέλος του ΚΕ.Π.ΚΑ., είχε υπογράψει συμβόλαιο για ασφάλεια ζωής με μεγάλη ασφαλιστική εταιρία. Το συμβόλαιο αυτό είχε ξεκινήσει, από το 2001 και μετά από σχεδόν 20 χρόνια, η καταναλώτρια ζήτησε την πλήρη εξαγορά του συμβολαίου.

Σε επικοινωνία, που είχε με εκπρόσωπο της ασφαλιστικής, την ενημέρωσαν πως δεν ήταν δυνατή η εξαγορά του συμβολαίου, οπότε δεν θα ήταν δυνατή οποιαδήποτε επιστροφή χρημάτων. Στα ερωτήματά της, για τους λόγους αδυναμίας εξαγοράς, η καταναλώτρια έλαβε ασαφείς απαντήσεις.

Απευθύνθηκε, λοιπόν, στο ΚΕ.Π.ΚΑ. για τη διερεύνηση της υπόθεσης.

Κατόπιν μελέτης όλων των στοιχείων, που μας προσκόμισε το μέλος μας, επικοινωνήσαμε με την ασφαλιστική εταιρία, για να διερευνήσουμε τους λόγους αδυναμίας εξαγοράς. Οι πληροφορίες και τα δεδομένα που μας έδωσαν, δε συμφωνούσαν με το συμβόλαιο, που είχε υπογράψει η καταναλώτρια. Έτσι, ζητήσαμε τη συμβουλή, εμπειρογνώμονα στα ασφαλιστικά θέματα, που προσφέρει, εθελοντικά, στο ΚΕ.Π.ΚΑ. Έπειτα από έλεγχο των στοιχείων και τις οδηγίες που μας έδωσε, επανήλθαμε στην ασφαλιστική εταιρία, ζητώντας την άμεση ικανοποίηση του αιτήματος της καταναλώτριας, δηλαδή την πλήρη εξαγορά του συμβολαίου.

Οι αρχικές προτάσεις για το ποσό της εξαγοράς, από την ασφαλιστική ανερχόντουσαν σε πολύ μικρό ποσό. Ασκώντας έντονη πίεση ζητήσαμε τον επανέλεγχο του ποσού, με βάση την αξία που είχε το συμβόλαιο τη συγκεκριμένη περίοδο, που ζητήθηκε η πλήρης εξαγορά του.

Η ασφαλιστική εταιρία μας ενημέρωσε πως κατόπιν του επανελέγχου της υπόθεσης και της εκτίμησης για την αξία του συμβολαίου, η καταναλώτρια, εάν προχωρούσε την διαδικασία της πλήρους εξαγοράς του συμβολαίου της, θα λάμβανε το ποσό των 11.498,15 ευρώ. Το μέλος μας δέχτηκε την πρόταση και έγινε η εξαγορά.

Η καταναλώτρια μας ευχαρίστησε, για την άμεση παρέμβασή μας, η οποία την απάλλαξε από την ταλαιπωρία άκαρπων προσπαθειών και αρνητικών απαντήσεων από την εταιρία.

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»