Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Τι ισχύει για την άδεια εργασίας λόγω Covid; Πότε η αναρρωτική άδεια πληρώνεται και τι δικαιολογητικά απαιτούνται;

Δημοσίευση: 05/01/2022
Covid

Απαντήσεις αναφορικά με το ζήτημα των αδειών των εργαζομένων σε περίπτωση νόσησης από Covid-19  δίνει η κυβέρνηση μέσω επίσημης κοινής υπουργικής απόφασης

Η νέα ΚΥΑ αναφέρει ότι για να θεωρηθεί νόμιμη η απουσία ενός εργαζομένου από την εργασία του λόγω νόσησης από την COVID-19, θα πρέπει να προσκομίσει τη βεβαίωση θετικού ελέγχου με τη χρήση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορωνοϊού COVID-19 (rapid test).

Πιο συγκεκριμένα, τα υγειονομικά πρωτόκολλα προβλέπουν ότι όλοι οι εργαζόμενοι, είτε είναι εμβολιασμένοι, είτε είναι ανεμβολίαστοι δικαιούνται πενθήμερη άδεια από την εργασία τους έχοντας διαγνωσθεί θετικοί με rapid test το οποίο έχει αναρτηθεί στο ηλεκτρονικό σύστημα gov.gr από τους φαρμακοποιούς ή τα διαγνωστικά κέντρα. Συνεπώς, δεν είναι απαραίτητη η διενέργεια μοριακού τεστ για τη χορήγηση της άδειας ασθενείας.

Σχολιάζοντας τα νέα μέτρα αναφορικά με τις άδειες των εργαζομένων λόγω κορωνοϊού ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης δήλωσε ότι οι εργοδότες είναι υποχρεωμένοι να αποδέχονται το rapid test για τη χορήγηση της άδειας, ενώ υπογράμμισε ότι το πληροφοριακό σύστημα ΕΡΓΑΝΗ ενημερώνεται διαλειτουργικά για το θετικό διαγνωστικό τεστ του εργαζόμενου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ΕΦΚΑ με ανακοίνωσή του ξεκαθαρίζει ότι για να πληρωθεί η αναρρωτική άδεια των ασφαλισμένων που νοσούν με κορωνοϊό μετά από επιβεβαιωμένο θετικό τεστ απαιτείται και ιατρική γνωμάτευση.

Οι εργαζόμενοι θα πρέπει να επικοινωνούν τηλεφωνικά, είτε με το υγειονομικό όργανο που τους χορήγησε τη βεβαίωση του θετικού τεστ, είτε με τον ιατρό τους (συμβεβλημένο με τον ΕΟΠΥΥ ή μη, σχετικής ειδικότητας), να ενημερώνουν για το τεστ και να ζητούν ιατρική γνωμάτευση, προκειμένου να τους χορηγηθεί αναρρωτική άδεια.

Σε περίπτωση που ένας εργαζόμενος δεν έχει νοσήσει, αλλά έχει έρθει σε επαφή με θετικό επιβεβαιωμένο κρούσμα και βρίσκεται σε καραντίνα λαμβάνει ιατρική γνωμάτευση, η οποία δεν αποτελεί άδεια ασθένειας, αλλά μέτρο για την αποφυγή διασποράς του covid-19.

Σε αυτές τις περιπτώσεις σύμφωνα με ειδικούς μπορεί να ενεργοποιηθεί το μέτρο που είχε αποφασιστεί κατά την πρώτη καραντίνα και προβλέπει χορήγηση άδειας 7 ή 14 ημερών μετ’ αποδοχών και αναπλήρωσης κατά 50% με 1 ώρα επιπλέον δουλειάς πέραν του ημερήσιου συμβατικού ωραρίου, μετά τη λήξη της καραντίνας, χωρίς επιπλέον αμοιβή. Ακόμη, εάν ένας εργαζόμενος εντάσσεται σε ευπαθή ομάδα τότε ο εργοδότης υποχρεούται να τον θέσει σε τηλεργασία. Σε περιπτώσεις που η φύση της εργασίας δεν ευνοεί την τηλεργασία προβλέπεται η εναλλακτική του back-office. Εφόσον κι αυτό δεν είναι εφικτό, η τρίτη λύση είναι η αναστολή της σύμβασης.

Οι άμεσα ασφαλισμένοι που εργάζονται, δικαιούνται επίδομα ασθενείας εφόσον διαπιστωθεί προσωρινή ανικανότητα για εργασία (πλέον των 3 ημερών) από τον θεράποντα γιατρό των δημοσίων ιατρικών δομών και συμβεβλημένου με τον ΕΟΠΥΥ. Ο γιατρός μπορεί να βεβαιώσει ανικανότητα για εργασία μέχρι δεκαπέντε [15] ημέρες συνολικά, μέσα σε χρονική περίοδο ενός ημερολογιακού έτους είτε συνεχόμενη είτε διακεκομμένη .

Σε περίπτωση παράτασης της ανικανότητας ή εμφάνισης νέας πάθησης, μετά την συμπλήρωση των 15 ημερών, η ανικανότητα βεβαιώνεται πάντοτε με γνωμάτευση της πρωτοβάθμιας υγειονομικής επιτροπής.

Για να κατατεθούν άδειες στο Τμήμα Παροχών Ασθένειας, οι εργαζόμενοι πρέπει πρώτα να υποβάλλουν ηλεκτρονικό αίτημα στην κεντρική σελίδα του ΕΦΚΑ (www.efka.gov.gr) στο πλαίσιο «Μένουμε ασφαλείς και χρησιμοποιούμε τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες». Το Τμήμα απαντά με μήνυμα στο e-mail που έχει δηλωθεί στο ηλεκτρονικό αίτημα παρέχοντας λεπτομερείς οδηγίες (τυποποιημένα μηνύματα ανά κατηγορία αιτήματος) για το σύνολο των εγγράφων που απαιτούνται και τον τρόπο κατάθεσής τους.

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»