Παρασκευή, 26 Ιουλίου 2024

Ανοίγουν κανονικά τη Δευτέρα τα σχολεία με νέα μέτρα – Τι εξετάζει η κυβέρνηση

Δημοσίευση: 04/01/2022

Όπως ήταν προγραμματισμένο, στις 10 Ιανουαρίου θα ανοίξουν ξανά τα σχολεία σε όλη την Ελλάδα, έπειτα από απόφαση της κυβέρνησης σε συνεννόηση με την επιτροπή των ειδικών.

Η απόφαση αυτή προέκυψε κατά βάσει για τρεις λόγους:

α) για ψυχολογικούς

β) για παιδαγωγικούς προκειμένου να μην χαθούν μαθήματα και για να μην υποστούν μια νέα ταλαιπωρία τα παιδιά

γ) για επιδημιολογικούς, καθώς θεωρείται ότι γίνεται καλύτερη επιτήρηση εντός του σχολείου.

όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες, θα αυξηθεί ο αριθμός των self test, ενώ θα επαναπροσδιοριστούν τα πρωτόκολλα για τις περιπτώσεις εντοπισμού κρουσμάτων στα τμήματα.

Στις 14:00 αναμένουμε τις σχετικές ανακοινώσεις από τον Υπουργό Υγείας και την Υπουργό Εκπαίδευσης.

Τα μέτρα που θέτει η κυβέρνηση για το άνοιγμα των σχολείων

Όπως αναφέρουν πηγές εντός του Υπουργείου Υγείας, η επιτροπή των ειδικών έχει εισηγηθεί την αύξηση του αριθμού των self tests, με τους μαθητές να υποβάλλονται σε 3 την εβδομάδα έναντι των 2 που προβλεπόταν πριν τις διακοπές των Χριστουγέννων.

Συνεπώς, η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο οι μαθητές να υποβάλλονται σε τρία self tests κάθε Κυριακή, Τρίτη και Πέμπτη.

Ακόμη, πρόκειται να υπάρξουν αλλαγές σχετικά με τον εντοπισμό ενός θετικού κρούσματος μέσα στην τάξη. Το πιο πιθανό σενάριο είναι οι σε περίπτωση εντοπισμού θετικού κρούσματος όλοι οι μαθητές και ο καθηγητής να υποβάλλονται rapid test. Με βάση τους ισχύοντες κανόνες έως σήμερα, μόνο οι ανεμβολίαστοι μαθητές έκαναν rapid και οι εμβολιασμένοι self test, ενώ εξαρτάται και από το εάν κάθονται κοντά στο θρανίο του μαθητή που εντοπίστηκε θετικός.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το πρωτόκολλο του 50%+1, το οποίο αποτελεί προϋπόθεση για να κλείσει ένα τμήμα, πρόκειται να μειωθεί στο 30% ή 40%, βάσει του οποίου θα αναστέλλεται η διά ζώσης λειτουργία του τμήματος.

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

Στην ένωση εταιριών ADAPTIT Α.Ε. και RAYMETRICS Α.Ε. το έργο για την «Ανάπτυξη ολοκληρωμένου συστήματος επιτήρησης, έγκαιρης προειδοποίησης και μείωσης του κινδύνου από δασικές πυρκαγιές στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας»

Η ένωση εταιριών ADAPTIT Α.Ε. και RAYMETRICS Α.Ε προχώρησε σε υπογραφή σύμβασης έργου για λογαριασμό της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Το 

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»