Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Σε ισχύ από αύριο στις 6:00 τα νέα μέτρα – Τι περιλαμβάνουν;

Δημοσίευση: 29/12/2021

Νέα δεδομένα φέρει στο υγειονομικό σκηνικό της χώρας η έκρηξη κρουσμάτων με τα μέτρα, τα οποία είχαν προγραμματιστεί να τεθούν σε ισχύ από την ερχόμενη Δευτέρα, να επισπεύδονται και να μπαίνουν σε εφαρμογή από αύριο πρωί.

Πριν από λίγα λεπτά ολοκληρώθηκε η πρωινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό, παρουσία του Σωτήρη Τσιόδρα και του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη.

Η απόφαση για να εφαρμοστεί εδώ και τώρα το πακέτο μέτρων που είχε προγραμματιστεί να εφαρμοστεί από τη Δευτέρα ελήφθη. Συνεπώς, τα νέα μέτρα θα ισχύσουν από αύριο στις 6 το πρωί.

Παράλληλα, σήμερα στις 13:00 συνεδριάζει η επιτροπή των λοιμωξιολόγων ενώ ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο να προταθούν και πρόσθετα μέτρα.

Οι ανακοινώσεις των νέων μέτρων θα γίνουν στις 4 το απόγευμα.

Τα μέτρα που είχαν ανακοινωθεί για τις 3 Ιανουαρίου

Τα μέτρα που αναμενόταν να ισχύσουν από τις 3 μέχρι και τις 16 Ιανουαρίου, είχαν ως εξής:

  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας FFP2/KN95 ή διπλή μάσκα σε σούπερμάρκετ και Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Υποχρεωτική στους εργαζομένους στην εστίαση. Σύσταση για ενισχυμένη μάσκα γενικά όπου υπάρχει συνωστισμός.
  • Λειτουργία καταστημάτων χωρίς όρθιους και με όριο έξι ατόμων στα τραπέζια, μετρικές αποστάσεις στα τραπεζοκαθίσματα.
  • Γήπεδα με πληρότητα 10% και ανώτατο όριο τα 1000 άτομα. Με προειδοποίηση για κλείσιμό τους αν δεν υπάρξει συμμόρφωση με τα μέτρα.
  • Επισκεπτήριο σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων μόνο με PCR 48 ωρών, στα νοσοκομεία απαγορεύονται οι ιατρικοί επισκέπτες και εντατικοποιούνται οι έλεγχοι στα επισκεπτήρια.
  • Τηλεργασία στο 50% σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»