Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Bitcoin ίσως δεν αντέξει για πολύ ακόμη…

Δημοσίευση: 21/12/2021
Σήμερα, περισσότεροι από 46 εκατ. Αμερικανοί έχουν αγοράσει bitcoin, γεγονός που καθιστά μία εξαιρετική ευκαιρία για την ασφαλιστική βιομηχανία

Τον τελευταίο χρόνο το βλέμμα της χρηματοοικονομικής αγοράς έχει στραφεί στο χώρο του blockchain. Οι μεγαλύτερες εταιρείες στον κόσμο αλλά η πλειοψηφία των επενδυτών έχουν μυηθεί στην αγορά των κρυπτονομισμάτων, με τις ρυθμιστικές αρχές ανά τον κόσμο να δίνουν σταδιακά το πράσινο φως για τη καθολική χρήση των ψηφιακών coins, απενοχοποιώντας τις συναλλαγές και τις επενδύσεις στο κόσμο των cryptos. Ωστόσο, δεν είναι λίγοι εκείνοι που κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, προειδοποιώντας τους χρήστες για τις σοβαρές αδυναμίες που παρουσιάζει ο ηγέτης των κρυπτονομισμάτων, το Bitcoin, τονίζοντας ότι το επόμενο διάστημα πρόκειται χάσει την υπεροχή του έναντι των ανταγωνιστών του.

Ο καθηγητής διεθνούς οικονομικής πολιτικής στο Πανεπιστήμιο του Κόρνελ Έσουαρ Πρασάντ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο CNBC δήλωσε ότι το «Bitcoin αυτό καθεαυτό ίσως δεν αντέξει για πολύ ακόμη», υπογραμμίζοντας ότι «η χρήση της τεχνολογίας Blockchain από το Bitcoin δεν είναι και τόσο αποτελεσματική».

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει «το Bitcoin χρησιμοποιεί έναν μηχανισμό επικύρωσης των συναλλαγών που είναι καταστροφικός για το περιβάλλον. Αντιθέτως, άλλα νεότερα κρυπτονομίσματα αξιοποιούν πολύ πιο αποδοτικά την τεχνολογία Blockchain».

Παρά το γεγονός ότι η τοποθέτησή του σε σχέση με το μέλλον του Bitcoin θα μπορούσε να χαρακτηριστεί δυσοίωνη, κάτι τέτοιο δεν ισχύει για την τεχνολογία blockchain, η οποία όπως δήλωσε θα μας απασχολήσει έντονα τα επόμενα χρόνια, μεταμορφώνοντας τον τρόπο με τον οποίο πραγματοποιούμε χρηματοοικονομικές συναλλαγές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η τιμή του Bitcoin τον τελευταίο μήνα παρουσιάζει σημαντική μείωση καθώς από τα 58.000 δολάρια κινείται σήμερα στα 48.000 δολάρια. Συγκεκριμένα σήμερα το πρωί (10.00 π.μ.) η τιμή του Bitcoin διαμορφώνεται στα 48,472.91 δολάρια.

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

Το Family Business Forum της KPMG, το συνέδριο θεσμός στο πεδίο των οικογενειακών επιχειρήσεων στην Ελλάδα επιστρέφει στις 23 Απριλίου για 9η χρονιά

Κορυφαίοι επιχειρηματίες και ομιλητές με εξειδίκευση σε θέματα οικογενειακών επιχειρήσεων θα συζητήσουν στο συνέδριο σημαντικά θέματα όπως η διακυβέρνηση, η

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»