Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

H Facebook/Meta είναι η χειρότερη εταιρεία στο κόσμο για το 2021, σύμφωνα με το Yahoo Finance

Δημοσίευση: 20/12/2021

Ο παγκόσμιος κολοσσός της Facebook, γνωστή πλέον ως Meta, έλαβε το τίτλο της “χειρότερης εταιρείας“ για το 2021, σύμφωνα με έρευνα του Yahoo Finance.

Για να είμαστε ειλικρινείς ο τίτλος αυτός δεν προκαλεί ιδιαίτερη έκπληξη. Οι τελευταίοι 12 μήνες ήταν αρκετά δύσκολοι για τη Facebook/Meta. Διαμάχες, αποκαλύψεις για τις πρακτικές της εταιρείας από πρώην υπαλλήλους, δημόσιες αντιδράσεις και εν τέλει ένα ολοκληρωτικό rebranding.

Το Yahoo Finance πραγματοποιεί κάθε χρόνο έρευνα αναδεικνύοντας τις καλύτερες εταιρείες της χρονιάς, με τη Microsoft να καταλαμβάνει την πρώτη θέση για το 2021. Φέτος, ωστόσο, αποφάσισε να διεξάγει μια έρευνα και για τις χειρότερες εταιρείες της χρονιάς με την Facebook/Meta να τοποθετείται στην κορυφή της εν λόγω λίστας. Στην έρευνα συμμετείχαν περισσότερα από 1.000 άτομα.

Οι συμμετέχοντες στην έρευνα φαίνεται να έχουν πολλά ράμματα για τη Facebook/Meta. Τα πιο σημαντικά από αυτά σχετίζονται με ανησυχίες αναφορικά με τη λογοκρισία, το αντίκτυπο του Instagram στην ψυχική υγεία και την ιδιωτική ζωή των νέων κλπ. Αν και τα αποτελέσματα της έρευνας δεν είναι υπέρ της εταιρείας, το 30% των συμμετεχόντων απάντησε θετικά στο εάν το Facebook θα μπορούσε να “σώσει τον εαυτό του“.

Η Facebook, εν μέσω πλήθους σκανδάλων, μετονομάστηκε σε “Meta“, σηματοδοτώντας την έναρξη μιας νέας κατεύθυνσης για την εταιρεία, σύμφωνα με τον ιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλό της, Mark Zuckerberg. Ο ίδιος είπε ότι το νέο όνομα ταιριάζει καλύτερα με το νέο στόχο της εταιρείας, σχετικά με την οικοδόμηση του “Metaverse“, ενός εξ ολοκλήρου ψηφιακού κόσμου. Ο Zuckerberg δεν θέλει να συνδέεται η εταιρεία αποκλειστικά με τα social media. Για τον λόγο αυτό άφησε το ίδιο όνομα στη δημοφιλή πλατφόρμα, αλλά άλλαξε το όνομα της εταιρείας από Facebook σε Meta.

Δεν είναι λίγοι, ωστόσο, εκείνοι που θεώρησαν ότι η αλλαγή στο όνομα (αν λάβουμε υπόψη και τη χρονική στιγμή που συνέβη), είχε ως στόχο να τραβήξει την προσοχή από τα σκάνδαλα μετά τις αποκαλύψεις της Frances Haugen.

Ένας από τους ερωτηθέντες είπε ότι το Facebook θα μπορούσε να “σωθεί”, αναγνωρίζοντας και ζητώντας συγγνώμη για ό,τι έκανε. Επίσης, θα έπρεπε να δωρίσει ένα αρκετά μεγάλο μέρος των εσόδων του σε ένα ίδρυμα. Με αυτές τις κινήσεις, η Meta/Facebook θα μπορούσε να αλλάξει κάπως τη γνώμη του κόσμου, που σύμφωνα με την έρευνα του Yahoo Finance, την ψήφισε ως την χειρότερη εταιρεία της χρονιάς.

Από την άλλη, ενώ πολλοί είδαν το rebrand ως μια κυνική προσπάθεια απόσπασης της προσοχής των χρηστών, άλλοι ενθουσιάστηκαν από τη νέα κατεύθυνση της εταιρείας.

Όπως και να έχει, η Facebook βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση και αυτό συμβαίνει εδώ και καιρό. Πολλοί χρήστες αλλά και ειδικοί έχουν εκφράσει τις ανησυχίες τους σχετικά με την προστασία του απορρήτου τους.

Με πληροφορίες από secnews.gr

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»