Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024

H Generali SpA σε διαπραγματεύσεις για την εξαγορά της La Medicale

Δημοσίευση: 24/11/2021

Η Assicurazioni Generali SpA βρίσκεται σε πρώιμες συζητήσεις με σκοπό την πιθανή εξαγορά της Crédit Agricole La Medicale, στο πλαίσιο ενίσχυσης των δραστηριοτήτων της στην Ευρώπη στον Κλάδο Ζωής και Υγείας, σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg

Ο Ιταλικός κολοσσός, ο οποίος προσφέρει ασφαλιστικά προϊόντα σε επαγγελματίες υγείας, θα μπορούσε να αποτιμηθεί σε περίπου 400 εκατομμύρια ευρώ (450 εκατομμύρια δολάρια), ενώ οι επαφές μεταξύ της Generali και της Agricole βρίσκονται ακόμη σε αρχικό στάδιο και δεν υπάρχει βεβαιότητα ότι οι διαπραγματεύσεις θα είναι παραγωγικές.

Η επέκταση στις ασφάλειες και τη διαχείριση περιουσιακών στοιχείων είναι ένας από τους πυλώνες της στρατηγικής του CEO Philippe Donnet, καθώς οι συγχωνεύσεις και οι εξαγορές αρχίζουν να αναδιαμορφώνουν τον κλάδο. Από το 2016, όταν ανέλαβε τα ηνία του ομίλου, η Donnet ενίσχυσε τα οικονομικά της εταιρείας, μείωσε το κόστος και επεκτάθηκε σε πιο προσοδοφόρους τομείς προϊόντων, ενώ εδραίωσε τη Generali στην εγχώρια και ευρωπαϊκή αγορά της εξαγοράζοντας τη μικρότερη αντίπαλό της Societa Cattolica di Assicurazioni.

Η μετοχή της Generali έχει αυξηθεί πάνω από 60% από τότε που ο Donnet παρουσίασε το πρώτο της επιχειρηματικό σχέδιο τον Νοέμβριο του 2016, ποσοστό που ξεπερνά κατά πολύ τους αντιπάλους της Allianz και Axa SA, οι οποίοι καταγράφουν αύξηση 30% και 15% αντίστοιχα.

Η Generali διαθέτει περίπου 1 δισεκατομμύριο ευρώ σε μετρητά για πιθανές εξαγορές, δήλωσε ο CFO Cristiano Borean νωρίτερα αυτό το μήνα. Η ασφαλιστική εταιρεία, η οποία έχει ήδη πετύχει τους περισσότερους ετήσιους στόχους της, αναμένεται να παρουσιάσει τη νέα στρατηγική της στις 15 Δεκεμβρίου.

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»