Παρασκευή, 3 Δεκεμβρίου 2021

Kαταρρέει η αγορά των κρυπτονομισμάτων! Σε ελεύθερη πτώση Bitcoin και Εthereum

Βαριές απώλειες αντιμετωπίζει η αγορά των κρυπτονομισμάτων το τελευταίο 24ωρο, με την αξία της πλειοψηφίας των κρυπτονομισμάτων να καταρρέει.

Συγκεκριμένα, το Bitcoin έπεσε κάτω από τα 60.000 δολάρια καταγράφοντας μείωση της τάξης του 9.66%, ενώ την ίδια στιγμή το Ethereum φαίνεται να υποχωρεί κατά 11,30%, με την τιμή του να διαμορφώνεται στα $4,186.99, σύμφωνα με το coinmarketcap.com.

Η πτώση αυτή στην αγορά των κρυπτονομισμάτων προκαλεί εντυπώσεις έπειτα από το ατελείωτο ράλι που καταγράφηκε στη τιμή τους στις αρχές του μήνα, κατά το οποίο τα περισσότερα κρυπτονομίσματα σημείωσαν νέα ρεκόρ στη τιμή τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Bitcoin κατέγραψε νέο ιστορικό ρεκόρ αγγίζοντας τα 68.990,90 δολάρια στις 10 Νοεμβρίου, ενώ το Ethereum  στις 11 Νοεμβρίου έφτασε στα 4,865.57 δολάρια.

“Νομίζω ότι βλέπουμε μια υγιή υποχώρηση μετά από ένα ράλι 7 εβδομάδων, η οποία είναι φυσιολογική”, δήλωσε στο CNBC ο Vijay Ayyar, επικεφαλής του τμήματος Ασίας-Ειρηνικού στο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Luno.

Πλήθος αναλυτών αναγάγει την εν λόγω πτώση στο γεγονός ότι η Εθνική Επιτροπή Ανάπτυξης και Μεταρρυθμίσεων (NDRC) στην Κίνα ανακοίνωσε προ ωρών ότι θα συνεχίσει τις προσπάθειές της για την εξυγίανση του τομέα εξόρυξης ψηφιακών νομισμάτων στη χώρα.

Διαβάστε Ακόμα