Τρίτη, 21 Μαρτίου 2023

Οι 100 πιο καινοτόμες εταιρείες InsurTech στον κόσμο

Καθώς ο InsurTech τομέας συνεχίζει να φτάνει σε επίπεδα ρεκόρ όσο αφορά τις επενδύσεις σε παγκόσμιο επίπεδο, η FinTech Global αποκάλυψε τις 100 πιο καινοτόμες εταιρείες του κλάδου στο πλαίσιο του ετήσιου καταλόγου της που δημοσιοποιείται για 4η χρονιά.

Το InsurTech100 είναι μία κατάταξη των πιο καινοτόμων εταιρειών σε όλο το κόσμο που παρέχουν λύσεις τεχνολογίας οι οποίες αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις ψηφιακού μετασχηματισμού στο πλαίσιο της ασφάλισης.

Η FinTech Global κατάρτησε ένα εξαντλητικό κατάλογο με 1.400 εταιρείες και στη συνέχεια τα δεδομένα αυτά αξιολογήθηκαν και ψηφίστηκαν από μία ομάδα αναλυτών και εμπειρογνωμόνων. Οι κορυφαίες 100 εταιρείες επιλέχθηκαν για την καινοτόμο χρήση της τεχνολογίας με σκοπό να λύσουν ένα σημαντικό πρόβλημα του κλάδου ή να βελτιώσουν την αποδοτικότητα σε όλη την ασφαλιστική αλυσίδα.

Ο φετινός κατάλογος έρχεται σε μια εποχή όπου οι InsurTech επενδύσεις φτάνουν σε νέα ύψη. Παρά τους φόβους που προκλήθηκαν από την πανδημία το 2020, η ζήτηση δεν επηρεάστηκε καθόλου και με τον κλάδο, σύμφωνα με στοιχεία της FinTech Global, να καταφέρνει να σημειώσει ένα νέο ρεκόρ χρηματοδότησης, με συνολικά 7 δις δολάρια να επενδύονται μέσω 324 συμφωνιών.

Ο ρυθμός ανάπτυξης έχει υποχωρήσει το 2021 μετά το ρεκόρ που είχε σπάσει μόλις εννέα μήνες πριν,  καθώς όπου συνολικά 9,1 δισεκατομμύρια δολάρια είχαν επενδυθεί μέσω 364 συμφωνιών.

Με την πανδημία να αναγκάζει πολλούς ανθρώπους να συναλλάσσονται στο διαδίκτυο, οι εταιρείες InsurTech ήταν σε θέση να κεφαλαιοποιήσουν το παγκόσμιο ενδιαφέρον. Η παγκόσμια αγορά InsurTech αναμένεται τώρα να αναπτυχθεί με ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 34,4% και να έχει αξία 119,4 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2027, σύμφωνα με στοιχεία της Valuates Reports, εταιρείας έρευνας αγοράς.

Ο διευθυντής της FinTech Global Richard Sachar δήλωσε: «Οι καταναλωτές και οι επιχειρήσεις αναμένουν όλο και περισσότερο να προσφέρεται ασφαλιστική κάλυψη μέσω μιας σειράς ψηφιακών και offline καναλιών και οι ασφαλιστές που δεν συμβαδίζουν με τις τελευταίες τεχνολογίες και την καινοτομία θα είναι λιγότερο ανταγωνιστικοί και θα χάσουν μερίδιο αγοράς με την πάροδο του χρόνου.

“Η λίστα InsurTech100 βοηθά τους υπεύθυνους λήψης αποφάσεων στον κλάδο να φιλτράρουν όλους τους προμηθευτές στην αγορά, αναδεικνύοντας τις κορυφαίες εταιρείες σε τομείς όπως η αναδοχή κινδύνων, η τιμολόγηση, οι συσκευές IoT, η διανομή και η ανάλυση δεδομένων.”

Με τόσο έντονο ανταγωνισμό στην αγορά, το InsurTech100 ελπίζει να αναδείξει εκείνους που ηγούνται του χώρου.

Μπορείτε να δείτε την λίστα με τις 100 πιο καινοτόμες εταιρείες εδώ, ενώ μπορείτε να κατεβάσετε τον κατάλογο με τα προφίλ των εταιρειών αυτών εδώ.

Πηγή:www.cyprusinsurancenews.com

Διαβάστε Ακόμα