Σάββατο, 25 Μαΐου 2024

Ασφαλιστικός Διαμεσολαβητής το 2024

Δημοσίευση: 09/05/2024

Άρθρο του κ. Κωνσταντίνου Χατζόπουλου, Ασφαλιστικού Πράκτορα.

Αναδημοσίευση απο το τελευταίο τεύχος του περιοδικού THE INSURER

Η αρχή κάθε νέας χρονιάς ερμηνεύεται από πολλούς ανθρώπους ως μια ευκαιρία για νέα ξεκινήματα και αποφάσεις. Αυτό το χρονικό σημείο συνήθως χρησιμοποιείται ως στιγμή ανασκόπησης του παρελθόντος, αλλά και ως ευκαιρία για θέσπιση νέων στόχων.

Ο στόχος της ασφαλιστικής οικογένειας όμως θα αποτελεί πάντα την προστασία και φροντίδα των συνανθρώπων μας, ιδίως μετά από ένα ακόμη δύσκολο έτος που σημαδεύτηκε από οικονομικές δυσχέρειες και τεράστιες φυσικές καταστροφές.

Σε αυτόν τον δύσκολο χρόνο λοιπόν, ο εξειδικευμένος ασφαλιστικός διαμεσολαβητής ήταν από τους πρώτους που παρείχε υποστήριξη και εξυπηρέτηση στους συμπολίτες μας. Ήταν αυτός που για μια ακόμα φορά επιμελήθηκε όλα τα έγγραφα για τα τμήματα ζημιών των εταιριών και επέδειξε το ίδιο άγχος με τον πελάτη του, μέχρι τη στιγμή του τελικού τηλεφωνήματος, ότι το ποσό της αποζημίωσης έχει πιστωθεί.

Ήταν αυτός που χάρηκε διπλά για την ασφάλεια πυρός ή ζωής που έκανε ο πελάτης του , όχι γιατί έβαλε ακόμα ένα “κομμάτι” στο χαρτοφυλάκιό του, αλλά επειδή πραγματικά ο άνθρωπος που είχε απέναντί του τον είχε εμπιστευτεί πλήρως για την προστασία του, με αποτέλεσμα πέρα από την βασική ασφάλεια του οχήματός του να πραγματοποιήσει και το επόμενο βήμα στην ασφάλιση και να δικαιωθεί για την επιλογή του αυτήν σε μια στιγμή ανάγκης.

Όπως καταλαβαίνουμε, ο ασφαλιστικός διαμεσολαβητής είναι ένα επάγγελμα που συνδυάζει τη ψυχολογική κατανόηση των καθημερινών προβλημάτων με την άμεση και αξιόπιστη επίλυσή τους, παρέχοντας βελτιωμένες ασφαλιστικές προτάσεις που ανταποκρίνονται στις ανάγκες των συνανθρώπων μας.

Κύριος αντίπαλος του είναι μόνο ο ίδιος του ο εαυτός! Καμία online πλατφόρμα και κανένας τραπεζικός υπάλληλος δεν θα μπορέσουν ποτέ να αντικαταστήσουν τη σχέση εμπιστοσύνης που χτίζεται μεταξύ του ασφαλιστή και του πελάτη του.

Ο πελάτης, στη ζωή του, θα αναζητήσει πάντα την εμπεριστατωμένη συμβουλή ενός επαγγελματία, ανεξαρτήτως κλάδου! Ο ασφαλιστής φέρει το βάρος και την ευθύνη να τον καθοδηγήσει στη σωστή απόφαση, σύμφωνα με την έρευνα αναγκών που έχει γίνει, αποφεύγοντας τα σημερινά επικίνδυνα μονοπάτια ελλιπών ασφαλίστρων φθήνιας!

Σε μια Ελλάδα που κατέχει το χαμηλότερο ποσοστό συνολικής αποταμίευσης ως προς το ΑΕΠ ανάμεσα στις χώρες της Ευρωζώνης, όπου οι ασφαλίσεις προστασίας κατοικίας/επιχείρησης γίνονται σε μεγάλο βαθμό υποχρεωτικά λόγω τραπεζικού δανείου (σε διαφορετική περίπτωση θεωρούνται ακόμα και είδος πολυτέλειας αν κάποιος επιθυμεί να συνάψει τέτοιο συμβόλαιο από μόνος του), και όπου ο όρος “Επαγγελματική Αστική Ευθύνη” παραμένει άγνωστος ακόμα και σε κλάδους που είναι υποχρεωτική αυτή η ασφάλιση, έρχεται ο Επαγγελματίας Ασφαλιστικός Διαμεσολαβητής!

Με την γνώση και την εξειδίκευσή του, προσπαθεί να αφυπνίσει την λεγόμενη “Ασφαλιστική Συνείδηση” στη χώρα μας! Σε ένα περιβάλλον μάλιστα, όπου οι τελευταίες μελέτες κατατάσσουν τους Έλληνες πολίτες να ζουν στην πιο στρεσαρισμένη χώρα της Ευρώπης, είναι στο χέρι του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή να προωθήσει μια νέα προσέγγιση προς την ασφάλεια, καθιστώντας την προτεραιότητα και όχι πολυτέλεια.

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»