Σε νέα φάση δοκιμών περνά το Μετρό Θεσσαλονίκης, καθώς στα τέλη Μαΐου προγραμματίζεται προσωρινή διακοπή λειτουργίας περίπου 15 ημερών. Η εξέλιξη αυτή συνδέεται άμεσα με την ολοκλήρωση της επέκτασης προς την Καλαμαριά, ένα έργο που αναμένεται να αλλάξει τα δεδομένα στις μετακινήσεις της πόλης.
Γιατί «κλείνει» το Μετρό
Σύμφωνα με τον υφυπουργό Μεταφορών, Νίκο Ταχιάο, η διακοπή κρίνεται απαραίτητη ώστε να πραγματοποιηθούν εντατικές δοκιμές. Συγκεκριμένα, τα συνεργεία θα προχωρήσουν σε δοκιμαστικά δρομολόγια που θα ενώσουν λειτουργικά τη βασική γραμμή με τη νέα επέκταση προς Καλαμαριά.
Τι αλλάζει στα δρομολόγια
Παράλληλα, στο δίκτυο εντάσσονται νέοι συρμοί, οι οποίοι θα εξυπηρετήσουν τη γραμμή της Καλαμαριάς. Οι συρμοί αυτοί θα κινούνται κανονικά με επιβάτες έως τον σταθμό Μαρτίου. Στη συνέχεια, θα συνεχίζουν χωρίς επιβάτες, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι απαραίτητες δοκιμές στο υπόλοιπο τμήμα της γραμμής.
Έτσι, όσοι επιθυμούν να συνεχίσουν προς Νέα Ελβετία θα χρειάζεται να αλλάζουν συρμό, επιλέγοντας τον επόμενο διαθέσιμο της βασικής γραμμής.
Τι ισχύει για το ωράριο
Την ίδια στιγμή, το υπουργείο ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να υπάρξει επέκταση του ωραρίου λειτουργίας μετά τις 23:00. Αντίθετα, οι νυχτερινές ώρες παραμένουν κρίσιμες, καθώς αξιοποιούνται για τη συνέχιση των τεχνικών δοκιμών και τη διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας του δικτύου.




