Την πολυαναμενόμενη άρση των μέτρων κατά της πανδημίας ανακοίνωσε σήμερα το πρωί ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.
Η άρση των μέτρων θα πραγματοποιηθεί από την 1η Μαΐου, θα είναι σταδιακή και ισχύει έως και τις 31 Αυγούστου. Όπως δήλωσε ο Υπουργός τα μέτρα θα αξιολογηθούν και θα επανεξεταστούν στα τέλη του καλοκαιριού.
Τι αλλάζει από 1η Μαΐου
- Από 1η Μαΐου έως 31 Αυγούστου δε θα απαιτείται πιστοποιητικό εμβολιασμού και νόσησης για την είσοδο σε λιανεμπόριο και εστίαση και καταργούνται οι σχετικοί έλεγχοι
- Η χρήση μάσκας στους εσωτερικούς χώρους παραμένει υποχρεωτική έως τις 31 Μαΐου και από 1η Ιουνίου αίρεται η υποχρέωσή της.
- Από 1η Μαΐου οι εργαζόμενοι για να πηγαίνουν στην εργασία τους θα κάνουν μόνο ένα self test την εβδομάδα
- Από 3η Μαΐου καταργείται η υποχρέωση για self test στα σχολεία
- Από 1η Μαΐου έως 31/8 καταργείται το όριο σε κάθε κλειστό χώρο
Aξίζει να σημειωθεί ότι το Πάσχα θα εορταστεί με τα σημερινά μέτρα και με μάσκα σε όλους τους εξωτερικούς χώρους.



