Αύξηση της τάξης του 7,7% καταγράφει η συνολική παραγωγή ασφαλίστρων το 2021, αγγίζοντας τα 4,3 δις ευρώ σύμφωνα με την νέα έκθεση της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος.
Στο τιμόνι της παραγωγής βρίσκονται ο κλάδος ζωής ο οποίος ενισχύθηκε κατά 10% σε σχέση με το 2020, με τα προϊόντα unit linked να υπερδιπλασιάζουν την παραγωγή τους, σημειώνοντας αύξηση κατά 57,7%. Παράλληλα ανοδική πορεία καταγράψε και ο κλάδος γενικών ασφαλίσεων ο οποίος παρουσιάζεται αυξημένος κατά 5,7%.
Στον αντίποδα η ασφάλιση αστικής ευθύνης οχημάτων φαίνεται να κρατάει πίσω τη συνολική παραγωγή υποχωρώντας κατά 1%, τη στιγμή που οι λοιποί κλάδοι κατά ζημιών εμφανίζονται ενισχυμένοι κατά 9,1%.
Οι Ασφαλίσεις κατά Ζημιών οι οποίες κατέγραψαν την μεγαλύτερη αύξηση σε σχέση με το 2020 είναι οι Ασφαλίσεις Εγγυήσεων που ενισχύθηκαν κατά 62,4%, οι Λοιπές ζημιές σε αγαθά με 27,5%, οι Διάφορες χρηματικές απώλειες κατά 24,7%, η Γενική Αστική Ευθύνη κατά 18,9%, η Αστική Ευθύνη Πλοίων κατά 16%, οι Ασφαλίσεις μεταφοράς Εμπορευμάτων κατά 14,4%, οι Ασφαλίσεις Πλοίων κατά 13% και οι Ασφαλίσεις Ασθενείας κατά 12,1%.
Στα δύο γραφήματα που ακολουθούν παρουσιάζεται η εξέλιξη της παραγωγής ασφαλίστρων ανά μήνα, για το χρονικό διάστημα Ιανουαρίου 2020 – Δεκεμβρίου 2021, ξεχωριστά για τις ασφαλίσεις Ζωής και τις ασφαλίσεις κατά Ζημιών.




