Σάββατο, 13 Ιουλίου 2024

Γιάννης Σαμολαδάς: Στην Truck & Cargo Insurance η εξειδίκευσή μας είναι η δύναμή μας

Δημοσίευση: 29/03/2022

Η Truck & Cargo Insurance – Samoladas είναι μια εταιρεία που έχει γράψει την δική της ιστορία στην ελληνική ασφαλιστική αγορά. Το μυστικό της επιτυχίας της κρύβεται στις εξειδικευμένες λύσεις που προσφέρει στον τομέα της εφοδιαστικής αλυσίδας, των logistics και στον κλάδο ασφάλισης φορτηγών οχημάτων, διατηρώντας στο χαρτοφυλάκιό της περισσότερες από 3.000 εταιρείες του χώρου με πάνω από 10.000 ασφαλιστήρια συμβόλαια.

Ο εμπνευστής και επικεφαλής της εταιρείας, κ. Γιάννης Σαμολαδάς, καθιστά πρότυπο για πολλούς νέους επαγγελματίες του κλάδου. Ξεκινώντας ως ένας απλός ασφαλιστικός διαμεσολαβητής, κατάφερε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να ταυτιστεί με τον κλάδο της εφοδιαστικής αλυσίδας και να δημιουργήσει το 1999 την δική του εταιρεία, η οποία μέχρι και σήμερα είναι συνυφασμένη με τον κλάδο των μεταφορών. Ασφαλώς, τίποτα δεν είναι τυχαίο. Όσοι γνωρίζουν τον κ. Σαμολαδά μιλούν για έναν άνθρωπο ο οποίος πάνω από όλα σέβεται τους επαγγελματίες του κλάδου, αντιλαμβανόμενος τις αντικειμενικές δυσκολίες της καθημερινότητάς τους. Για αυτό και βρίσκεται πάντα δίπλα τους, έτοιμος να καλύψει κάθε τους ανάγκη.

Ο κ. Σαμολαδάς παρευρέθηκε στο 34th Thessaloniki Insurance Conference και μίλησε στην κάμερα του insuranceforum.gr για τις καινοτόμες λύσεις της Truck & Cargo Insurance, την αξιοποίηση των νέων τεχνολογικών εργαλείων, αλλά και τους σύγχρονους κινδύνους που φέρει η ψηφιακή εποχή.

Σχολιάζοντας την εξειδικευμένη φύση της εταιρείας, ο κ. Σαμολαδάς τονίζει ότι η αυτή η στρατηγική επιλογή της εταιρείας δεν ήταν τυχαία, υπογραμμίζοντας ότι όλοι δεν μπορούμε να τα κάνουμε όλα καλά. Για το λόγο αυτό τα τελευταία 20 χρόνια η Truck & Cargo Insurance δραστηριοποιείται αποκλειστικά στους κλάδους των φορτηγών, των φορτίων και των logistics, προσφέροντας ενημερωμένα ασφαλιστικά προγράμματα, τα οποία περιλαμβάνουν καλύψεις ακόμη και για τους πιο σύγχρονους κινδύνους, όπως τα cyber risks.

“Νομίζω ότι όλοι δεν μπορούμε να τα κάνουμε όλα καλά. Αυτό το καταλάβαμε εμείς σχετικά νωρίς. Εδώ και 20 χρόνια κάνουμε μόνο φορτηγό, φορτίο και αποθήκη. Ασφαλώς έχουν αλλάξει οι συνθήκες, γιατί αλλάζουνε τα πάντα. Έχουμε βάλει και cyber risk στις εταιρείες  logistics ή στις μεταφορικές εταιρείες. Είναι ένας σύγχρονος κίνδυνος οι κυβερνοεπιθέσεις που τα τελευταία δύο χρόνια βλέπουμε ότι αυξάνονται διαρκώς. Υπάρχουν εργαλεία, υπάρχουν ασφαλιστήρια συμβόλαια που μπορούν να βοηθήσουν τον Έλληνα επιχειρηματία να επενδύσει πιο στοχευμένα.”

Το τελευταίο διάστημα η Truck & Cargo Insurance επενδύει στον ψηφιακό της μετασχηματισμό, ανανεώνοντας την ιστοσελίδα της και δημιουργώντας τον πρώτο ψηφιακό βοηθό, ο οποίος θα παρέχει άμεσα απαντήσεις στα ερωτήματά τους. Όπως επισημαίνει ο κ. Σαμολαδάς: “Η καινοτομία είναι στο DNA μας. Όλα τα χρόνια πάντα έχουμε να κάνουμε κάτι καινοτόμο. Αυτήν την εποχή αλλάζουμε το site μας, αλλάζουμε τα κανάλια μας και φτιάχνουμε τον πρώτο ψηφιακό βοηθό, ο οποίος θα στηρίζει τον σύγχρονο επαγγελματία της εφοδιαστικής είτε αυτός είναι οδηγός φορτηγού, είτε υπάλληλος μιας εταιρείας logistics, παρέχοντας συμβουλές και απαντήσεις στις ερωτήσεις του όλο το εικοσιτετράωρο.”

Αναφερόμενος στις προκλήσεις που κλήθηκε να αντιμετωπίσει ο κλάδος της εφοδιαστικής αλυσίδας κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ο κ. Σαμολαδάς υπογραμμίζει ότι ο κλάδος των μεταφορών κατάφερε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των καιρών, χωρίς να δημιουργηθούν προβλήματα στην αγορά παρά τις αντιξοότητες της πανδημίας.

“Η εφοδιαστική αλυσίδα στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, είδατε ότι δεν μας έλλειψε τίποτα από τα ράφια.”, αναφέρει χαρακτηριστικά. “Ήταν εκεί και στήριξε τον Έλληνα πολίτη. Ο Έλληνας αυτοκινητιστής, ο Έλληνας επιχειρηματίας της εφοδιαστικής ήταν εδώ και είμαι πολύ περήφανος που εκτός από τον ασφαλιστικό χώρο, υπηρετώ και τον χώρο των logistics και της εφοδιαστικής. Στην Β. Ελλάδα έχουν γίνει ήδη πολλές μεγάλες επενδύσεις, βλέπουμε το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, βλέπουμε το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, νομίζω ότι έρχεται μια δεκαετία πολλά υποσχόμενη και σίγουρα και η ασφαλιστική αγορά θα παίξει σημαντικό ρόλο σε αυτό.”

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη του κ. Σαμολαδά στο video που ακολουθεί

 

 

 

 

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»