Τρίτη, 21 Μαρτίου 2023

Generali: Αισιόδοξη για την ανάκαμψη των κερδών της το 2021

Η Assicurazioni Generali SpA προβλέπει ανάκαμψη των κερδών της το 2021, τα οποία κατέγραψαν αισθητή πτώση εξαιτίας της έξαρσης της πανδημίας το προηγούμενο έτος, πλήττοντας τις σταθερές λειτουργικές επιδόσεις της ιταλικής εταιρείας. Η ίδια η εταιρεία ανακοίνωσε ότι είναι αισιόδοξη για την επίτευξη των στρατηγικών της στόχων για το 2021.

O παγκόσμιος ασφαλιστικός κολοσσός δηλώνει πως αναμένει απόδοση ιδίων κεφαλαίων άνω του 11,5% αυτό το έτος, στόχος αρκετά υψηλότερος από το 7,7% που είχε ανακοινώσει τη περσινή χρονιά. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2019 η απόδοση ιδίων κεφαλαίων είχε διαμορφωθεί στο 12,4%.

Επιπλέον, η εταιρεία επιβεβαίωσε τους στόχους του 2021 για τα κέρδη και τα μερίσματα. Τα καθαρά κέρδη του 2020 σημείωσαν πτώση της τάξεως του 35%, φτάνοντας στα 1,74 δισ. Ευρώ, κυρίως εξαιτίας των εκτάκτων που περιλάμβαναν αποζημιώσεις σχετικές με την πανδημία, καθώς και άλλου κόστους.

Τα λειτουργικά κέρδη αυξήθηκαν 0,3% στα 5,21 δισ. ευρώ, καθώς τα αυξημένα αποτελέσματα στη διαχείριση asset και στο τομέα ατυχημάτων, αντιστάθμισαν τη πτώση στο τομέα ασφαλειών ζωής. Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειωθεί ότι η εξαιρετική κεφαλαιακή θέση επιβεβαιώθηκε με το λόγο φερεγγυότητας στο 224%.

Ο διευθύνων σύμβουλος Philippe Donnet υπογράμμισε ότι «Για δεύτερο συνεχόμενο έτος, έχουμε πετύχει το καλύτερο λειτουργικό αποτέλεσμα του ομίλου. Έχουμε εισέλθει στο τελευταίο έτος του στρατηγικού μας πλάνου και είμαστε σε σωστή θέση για να πετύχουμε όλους μας τους στόχους»

Η εταιρεία σκοπεύει να προτείνει μέρισμα 1,47 ευρώ ανά μετοχή, το οποίο περιλαμβάνει την περίοδο του 2020, καθώς και το δεύτερο μισό του μερίσματος του 2019.

Διαβάστε Ακόμα

Institute of Life – ΙΑΣΩ: Παγκόσμια αναγνώριση για την ερευνητική ομάδα της Institute of Life – ΙΑΣΩ, της Embryotools, της Juno Genetics, του αμερικανικού πανεπιστημίου του Όρεγκον και του βρετανικού πανεπιστημίου της Οξφόρδης

Το κορυφαίο επιστημονικό περιοδικό Fertility Sterility της Αμερικανικής εταιρείας αναπαραγωγικής ιατρικής (ASRM) δημοσίευσε τα αποτελέσματα της Κλινικής έρευνας «Μεταφορά Μητρικής