Κυριακή 14 Ιουλίου 2019,

Παραμένεις σταθερός στους στόχους σου; Δεσμεύσου ή ξέχασε τους!

Εντάξει, όλοι έχουμε στόχους! Αλλά πόσοι από εμάς τους επιτυγχάνουμε; Πόσοι είμαστε συγκεντρωμένοι σε αυτούς μέχρι τέλους; Υπάρχει μυστική συνταγή με την οποία μπορούν οι στόχοι σου να επιτευχθούν;

Το να θέσεις έναν στόχο είναι συνήθως εύκολο, το να παραμείνεις πιστός σε αυτόν είναι μια εντελώς διαφορετική ιστορία.

Συχνά ο αρχικός ενθουσιασμός τείνει να φθίνει μετά από ένα χρονικό διάστημα και σιγά σιγά χάνεις την συγκέντρωση στον στόχο σου.

Ποιος είναι λοιπόν ο τρόπος να παραμένεις σταθερός και να συνεχίζεις να δουλεύεις για τον στόχο σου χωρίς να χάνεις τον ενθουσιασμό σου;

Το κατάλληλο mindset

Ο τρόπος που σκέφτεσαι και δρας μπορεί να έχει θετική αλλά και αρνητική επιρροή στην επίτευξη των στόχων σου.

Ξεκίνα λοιπόν από το να διώξεις οποιαδήποτε σκέψη ή πεποίθηση που μπορεί να σε εμποδίζει να παραμείνεις συγκεντρωμένος στον στόχο σου.

Πολλές φορές μπορεί να είμαστε γεμάτοι αυτοπεποίθηση στην αρχή αλλά όσο πλησιάζουμε στον στόχο μας να αποκτούμε αμφιβολίες για το αν θα τα καταφέρουμε, αν αξίζουμε την επιτυχία ή αν μπορούμε να την διαχειριστούμε.

Τέτοιου είδους σκέψεις μας κρατάνε πίσω και δεν μας επιτρέπουν να αγωνιζόμαστε για αυτό που θέλουμε.

Το σωστό mindset  δεν έχει χώρο για τέτοιου είδους αρνητικές σκέψεις. Όταν έχεις τον κατάλληλο τρόπο σκέψης επίτευξη του στόχου είναι βεβαιότητα για σένα. Ξέρεις ότι μπορείς, το θέλεις και το αξίζεις. Έτσι είσαι ικανός να μην παρεκκλίνεις από την πορεία σου.

Do the job

«Συν Αθηνά και χείρα κίνει» λένε και έχουν δίκιο! Έθεσες τον στόχο σου, έχεις κάνει focus και ξέρεις τα βήματα που πρέπει να κάνεις για να τον πετύχεις.  Τώρα είναι η ώρα να πιάσεις δουλειά. Δεν  αρκεί η επιθυμία, αυτό που κάνει την διαφορά είναι οι πράξεις. Και όχι που και που αλλά συνέχεια. Μόνο αν σκέφτεσαι και πράττεις συνεχώς με μόνο προσανατολισμό τον στόχο σου μπορείς να τον επιτύχεις.

Η επένδυση του χρόνου και της απαραίτητης ενέργειας θα σε βοηθήσει να προχωράς σταθερά προς την επιτυχία.

Όποιον και αν ρωτήσεις έχει όνειρα και στόχους τι κάνει όμως για να τους πετύχει; Με την σκέψη μόνο δεν πέτυχε κανείς! Οι πράξεις είναι αυτές που θα δώσουν ώθηση στα όνειρα σου. Άλλωστε τι καλύτερο από το να δουλεύεις για τους στόχους σου; Η προσπάθεια και μόνο θα αποτελέσει βασικό κίνητρο για να συνεχίσεις.

Ο επιμένων νικά

Η υπομονή και η επιμονή είναι δύο αρετές που θα σου φανούν εξαιρετικά χρήσιμες. Κατά την διάρκεια της πορείας προς τον στόχο σου θα συναντήσεις πολλές φορές εμπόδια. Σε αυτό το σημείο δεν πρέπει να λυγίσεις και να τα παρατήσεις. Εδώ θα δοκιμαστεί η αντοχή σου και θα διερωτηθείς αν πραγματικά ο στόχος αξίζει τον κόπο σου.

Ο δρόμος για την επιτυχία δεν είναι ευθύς, έχει ανηφόρες, κατηφόρες και στροφές. Παρέμεινε συγκεντρωμένος στον στόχο σου και θα βρεις την υπομονή να ξεπεράσεις κάθε εμπόδιο.

Οι δυσκολίες είναι ίσως και μια ευκαιρία να επιμείνεις και να κερδίσεις περισσότερα, να δείξεις την δύναμη σου και να αποδείξεις στον εαυτό σου πως είσαι ικανός να επιτύχεις τον στόχο σου.

Μάθε λοιπόν να σπρώχνεις περισσότερο όταν βρίσκεις εμπόδια γιατί η ήττα δεν είναι επιλογή για εσένα.

Σε πρώτο πλάνο

Το να ακολουθήσεις απερίσπαστος τον στόχο σου είναι μια πολυτέλεια που λίγοι έχουν. Στην ζούγκλα της καθημερινότητας είναι αδύνατον να στοχεύουμε προς μια κατεύθυνση. Συνήθως οι υποχρεώσεις είναι πολλές και απαιτούν την προσοχή μας. Η κατάσταση αυτή μπορεί να εξαντλήσει την υπομονή μας.

Το αίσθημα της πίεσης είναι πολλές φορές αναπόφευκτο. Χρησιμοποίησε το υπέρ σου και μετάτρεψε το σε κινητήρια δύναμη επίτευξης στόχων. Αυτό θα σε βοηθήσει να βρίσκεις χρόνο και ενέργεια για να δουλεύεις για ο,τι θες να καταφέρεις.

Αυτό που χρειάζεσαι σε αυτήν την περίπτωση είναι σαφώς η οργάνωση. Ο καλύτερος τρόπος είναι να δημιουργήσεις ένα πλάνο με τα βήματα που θα πρέπει να ακολουθήσεις παράλληλα με ένα χρονοδιάγραμμα. Έτσι θα μπορείς να εργάζεσαι συστηματικά, να τσεκάρεις ο,τι έχεις τελειώσει και να προχωράς στο επόμενο.

Ανάλογα με τον φόρτο εργασίας και τις λοιπές υποχρεώσεις σου φρόντισε να κάνεις κάτι όσο μικρό και αν είναι  καθημερινά. Αυτό θα σε κρατήσει συγκεντρωμένο και συνεπή.


Η εξέλιξη του στόχου σου από ιδέα σε πραγματικότητα είναι στο χέρι σου. Δεσμεύσου στους στόχους σου και μην σταματάς μέχρι να τους πετύχεις!

Παρέμεινε στο μονοπάτι της επιτυχίας βάζωντας τις κατάλληλες προτεραιότητες!

Πηγή: orenda.gr

Κοινοποιήστε το άρθροShare on FacebookShare on LinkedIn

Ειδήσεις από τα συνεργαζόμενα site

Insuranceworld.gr

Sofokleousin.gr

Ροή ειδήσεων

Άποψη

Αλέξης Κώτσαλος

Chernobyl insurance...

Τα σεμινάρια μας

Δηλώστε συμμετοχή για ένα από τα επόμενα σεμινάρια

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Τα νέα των ασφαλιστικών εταιριών

Τα νέα των συλλόγων

Αθήνα
Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κρήτης Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Χανίων Σύλλογος Διαμεσολαβούντων στην Ιδιωτική Ασφαλιση Δωδεκανήσου Ένωση επαγγελματιών ασφαλιστών Νοτιοδυτικής Ελλάδος Σύλλογος Διαμεσολαβητών Ασφαλειών Μαγνησίας Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κεντρικής Ελλάδος Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων & Ασφαλιστικών Συμβούλων Ν.Ιωαννίνων Σωματείο ασφαλιστικών Πρακτόρων Δυτικής Μακεδονίας Σύνδεσμος Διαμεσολαβούντων Ασφαλιστικών Εργασιών Σύνδεσμος Ανεξάρτητων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ν.Σερρών Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας
Αθήνα