Πέμπτη, 30 Μαΐου 2024

Υπερπλασία προστάτη: Οι καλύψεις του ασφαλιστηρίου για την αντιμετώπισή της

Δημοσίευση: 05/04/2024
Οι 10 κορυφαίες εταιρείες ασφάλισης ιατρικής αστικής ευθύνης στις ΗΠΑ το 2021 (video) συμβόλαια υγείας

Η καλοήθης υπερπλασία του προστάτη αντιμετωπίζεται αρχικά φαρμακευτικά και στη συνέχεια επεμβατικά με επιτυχία. Ενημερωθείτε για τις καλύψεις των ασφαλιστηρίων συμβολαίων όσον αφορά τις απαραίτητες εξετάσεις και μια ενδεχόμενη επέμβαση.

«Καλοήθης υπερπλασία του προστάτη ονομάζεται η αύξηση του μεγέθους του προστατικού αδένα, χωρίς να υποκρύπτεται κακοήθεια» εξηγεί ο κύριος Κωνσταντίνος Παίδαρος Χειρουργός – Ουρολόγος, Διευθυντής του Τμήματος Λιθίασης στο Metropolitan Hospital και συμπληρώνει πως «η διεργασία της αύξησης του μεγέθους του προστάτη ξεκινά ήδη από την ηλικία των 35 ετών και εξελίσσεται με διαφορετικό ρυθμό. Στην ηλικία των 50 ετών το 50% των ανδρών εμφανίζει υπερπλασία του προστάτη, ενώ στην ηλικία των 70 ετών το ποσοστό ανέρχεται στο 70-75%. Από τους άνδρες αυτούς οι μισοί έχουν κλινικά σημαντική νόσο και πρέπει να υποβληθούν σε θεραπεία».

Τα συμπτώματα που σχετίζονται με την καλοήθη υπερπλασία εντοπίζονται στην δυσκολία κατά την έναρξη της ούρησης, στην συχνοουρία, στο αίσθημα ατελούς αδειάσματος της κύστης καθώς και στο κάψιμο κατά την ούρηση. Η διάγνωση της πάθησης βασίζεται στην λεπτομερή λήψη του ιστορικού αλλά και στην κλινική εξέταση, κατά την οποία θα εκτιμηθεί το μέγεθος του προστάτη και τυχόν ύποπτες περιοχές για καρκίνο.

Η παρακολούθηση ενός άνδρα με αρχόμενα προβλήματα υπερπλασίας προστάτη αποτελεί το πρώτο βήμα για την αντιμετώπιση  της κατάστασης. Οι ειδικοί σημειώνουν ότι δεν είναι απαραίτητο με τα πρώτα ενοχλήματα να δίνεται αγωγή ή να γίνεται σε χειρουργική επέμβαση. Συνήθως η πρώτη επιλογή θεραπείας είναι η φαρμακευτική αγωγή – δίνονται φάρμακα που βοηθούν την ποιότητα της ούρησης και μειώνουν την ένταση των συμπτωμάτων.

Εάν τα προβλήματα επιμένουν, τότε επιλέγεται η επεμβατική οδός. Σήμερα στην πλειοψηφία των περιπτώσεων γίνονται διουρηθρικές επεμβάσεις, χάρη στις οποίες μειώνονται τα προβλήματα κατά τη διάρκεια της επέμβασης, μειώνεται ο χρόνος νοσηλείας και συντομεύεται η επάνοδος του ασθενούς στις καθημερινές του εργασίες. Οι ανοικτές χειρουργικές επεμβάσεις επιλέγονται σε περιπτώσεις μεγάλου μεγέθους υπερπλασίας του προστάτη αδένα.

Πηγή: www.ygeiamou.gr

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»