Δευτέρα, 20 Μαΐου 2024

Γιατί ασφάλιση ηλεκτρικών αυτοκινήτων είναι φθηνότερη σε σχέση με τα συμβατικά οχήματα;

Δημοσίευση: 16/02/2023
Γιατί ασφάλιση ηλεκτρικών αυτοκινήτων είναι φθηνότερη σε σχέση με τα συμβατικά οχήματα;

Σημαντική μείωση κατέγραψαν οι τιμές στη ασφάλιση ηλεκτρικών αυτοκινήτων το πρώτο τρίμηνο του 2021 στη Μ. Βρετανία, με το μέσο ετήσιο ασφάλιστρο να διαμορφώνεται σε 566£, σημειώνοντας πτώση της τάξεως των 75£, δεδομένου ότι το προηγούμενο τρίμηνο το αντίστοιχο ποσό κυμαινόταν στα 641£. Η εξέλιξη αυτή καθιστά την ασφάλιση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων 45£ φθηνότερη σε σύγκριση με τα αυτοκίνητα βενζίνης και τα ντίζελ.

Τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν στον ιστότοπο σύγκρισης τιμών Comparethemarket, δείχνουν μια διακύμανση στο κόστος της ασφάλισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων με την πάροδο των ετών. Πιο συγκεκριμένα, το Δεκέμβριο του 2019 η τιμή των ασφαλιστήριων συμβολαίων εκτοξεύθηκε στα 692 £, ενώ κατέγραψε σημαντική μείωση τον Φεβρουάριο του 2021 φτάνοντας στα 550£, γεγονός που αποδίδεται στα αλλεπάλληλα lockdowns, τα οποία περιόρισαν σημαντικά τις μετακινήσεις και τα ταξίδια.

Σε γενικές γραμμές, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα έχουν λιγότερα σύνθετα κινούμενα μέρη που μπορούν να υποστούν ζημιά σε σύγκριση με έναν παραδοσιακό κινητήρα, ενώ οι μπαταρίες τους είναι πιο ανθεκτικές σε ατυχήματα, περιορίζοντας την ανάγκη αντικατάστασής τους.

Ο Dan Hutson, επικεφαλής της ασφάλισης αυτοκινήτων στο Comparethemarket.com, δηλώνει σχετικά: «Τα ηλεκτρικά οχήματα αυξάνονται ταχέως σε δημοτικότητα ενώ αποτελεί στόχο της Βρετανικής κυβέρνησης να καταργηθούν σταδιακά νέα αυτοκίνητα βενζίνης και ντίζελ έως το 2030. Η μετάβαση σε ηλεκτρικά οχήματα θα είναι ζωτικής σημασίας για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, αλλά το υψηλότερο αρχικό κόστος αυτών των αυτοκινήτων σε σύγκριση με τα παραδοσιακά μοντέλα είναι συχνά αποτρεπτικό για πολλούς οδηγούς.»

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»