Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2024

Το Υπουργείο Οικονομικών του Ηνωμένου Βασιλείου προτείνει μία σειρά μεταρρυθμίσεων στο Solvency II

Δημοσίευση: 05/07/2021
Το Υπουργείο Οικονομικών του Ηνωμένου Βασιλείου προτείνει μία σειρά μεταρρυθμίσεων στο Solvency II

Το Υπουργείο Οικονομικών του Ηνωμένου Βασιλείου έχει ανακοινώσει την πρόθεσή του να εφαρμόσει μια σειρά μεταρρυθμίσεων στο Solvency II σε μια κίνηση που θα προσφέρει ανακούφιση στους ασφαλιστές που φοβούνται την καθολική αλλαγή σε ένα νέο καθεστώς.

Παράλληλα με την ομιλία του Καγκελαρίου Rishi Sunak σήμερα, το Υπουργείο Οικονομικών δημοσίευσε τα ευρήματά του σχετικά με τις απαντήσεις στην πρόσκληση για αποδεικτικά στοιχεία του Ιουνίου σχετικά με τη Solvency II.

Στην εφημερίδα της, η κυβέρνηση σημείωσε ότι οι ερωτηθέντες υποστήριξαν σθεναρά το Solvency II και δεν τάχθηκαν υπέρ του να το αντικαταστήσουν με ένα νέο καθεστώς, προσθέτοντας ότι πολλοί είχαν προτείνει μεταρρυθμίσεις για να καταστήσουν το σύστημα πιο αποτελεσματικό, ευέλικτο και να αντικατοπτρίζει καλύτερα τη φύση των ασφαλιστών του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ένας βασικός τομέας για τη μεταρρύθμιση είναι το πλαίσιο για τον υπολογισμό της κεφαλαιακής απαίτησης φερεγγυότητας, το οποίο η κυβέρνηση είπε ότι πρέπει να καταστεί πιο αποτελεσματικό.

Άλλες ενέργειες που σχεδιάζει να λάβει η κυβέρνηση περιλαμβάνουν τον εξορθολογισμό των απαιτήσεων αναφοράς και τις αλλαγές στις απαιτήσεις κεφαλαίου υποκαταστήματος για ξένες ασφαλιστικές εταιρίες στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Το London Market Group (LMG) χαιρέτισε την είδηση ​​ότι η κυβέρνηση δεν θα κάνει χονδρικές αλλαγές στο καθεστώς.

Η CEO της LMG Caroline Wagstaff είπε: «Υποστηρίζουμε την προσέγγιση της κατάργησης και της μεταρρύθμισης των περιττών απαιτήσεων αναφοράς.»

«Προτρέπουμε την κυβέρνηση και τις ρυθμιστικές αρχές να εξετάσουν το ενδεχόμενο να αφαιρέσουν την επικάλυψη των κανονισμών για την αντιμετώπιση υποκαταστημάτων υπερπόντιων εταιρειών που λειτουργούν ως εμπόδιο στο άνοιγμα του Ηνωμένου Βασιλείου και θέτουν σε κίνδυνο τις διεθνείς επενδύσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο. Χαιρετίζουμε ότι η απάντηση αναγνωρίζει αυτό το σημείο.»

«Πρέπει επίσης να είμαστε φιλόδοξοι για το τι μας επιτρέπει ήδη το καθεστώς φερεγγυότητας. Υπάρχουν σημαντικές ευκαιρίες για τις ρυθμιστικές αρχές να εφαρμόσουν το καθεστώς φερεγγυότητας με τρόπο που εκμεταλλεύεται πλήρως τις νέες και αναπτυσσόμενες παγκόσμιες αγορές, ιδίως την δεσμευμένη αγορά, η οποία θα μπορούσε να φέρει σημαντικά κεφάλαια και θέσεις εργασίας στο Ηνωμένο Βασίλειο. »

Ο Wagstaff πρόσθεσε ότι το έγγραφο της κυβέρνησης πρέπει να χρησιμοποιηθεί «ως καταλύτης» για να εξετάσει πώς άλλες πτυχές του καθεστώτος φερεγγυότητας μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την εξασφάλιση περισσότερων ξένων επενδύσεων, κεφαλαίων και θέσεων εργασίας στο Ηνωμένο Βασίλειο».

Η κυβέρνηση έχει δώσει εντολή στην Αρχή Προληπτικής Προληπτικής Εποπτείας (PRA) να διερευνήσει επιλογές για μεταρρύθμιση.

«Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με την PRA για τη μελέτη ποσοτικών επιπτώσεων και να συνεργαστούμε με το Υπουργείο Οικονομικών τους επόμενους μήνες, καθώς αναπτύσσει ένα ολοκληρωμένο πακέτο μεταρρυθμίσεων πριν από την επόμενη διαβούλευση στις αρχές του 2022», δήλωσε ο Wagstaff.

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

Η Tack TMI Greece δημιουργεί την πρώτη ολοκληρωμένη εκπαιδευτική ακαδημία ανάπτυξης δεξιοτήτων για τους επαγγελματίες του ασφαλιστικού κλάδου!

Τα τελευταία χρόνια, η πραγματικότητα στον ασφαλιστικό κλάδο αλλάζει καθημερινά. Οι οικονομικές εξελίξεις, η κλιματική κρίση, οι διαφορετικές ανάγκες και

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»