Κυριακή, 21 Απριλίου 2024

Θεόδωρος Παπαζούδης: Στην Contract ο πλουραλισμός των επιλογών για τους συνεργάτες μας αποτελεί βασική προτεραιότητά μας

Δημοσίευση: 20/07/2022

Η Contract AE αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες ασφαλιστικής διαμεσολάβησης στην Ελλάδα. Έχοντας αποσπάσει πλήθος διακρίσεων από τις μεγαλύτερες ασφαλιστικές εταιρίες της χώρας, κατάφερε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να εδραιωθεί στην ελληνική αγορά, καθιστώντας ένα σημείο αναφοράς για τον κόσμο της διαμεσολάβησης στην Β. Ελλάδα και όχι μόνο. Με 21 υποκαταστήματα σε όλη την Ελλάδα η Contract αποτελεί ένα ισχυρό brand name στο χώρο της ελληνικής διαμεσολάβησης, ενώ τα τελευταία χρόνια έχει αναπτύξει το εύρος των εργασιών της και εκτός συνόρων, με την εταιρία να εισάγεται το 2021 στη Ν.Ε.Α. (Νεοαναπτυσσόμενων Εταιριών Αγορά) του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου.

Το μυστικό της επιτυχίας της δεν είναι άλλο από τους ανθρώπους που την απαρτίζουν. Το πολυπληθές δίκτυο και οι μακροχρόνιες συνεργασίες της αποτελούν το σήμα κατατεθέν της, αναπτύσσοντας σχέσεις εμπιστοσύνης με τους ασφαλιστικούς της διαμεσολαβητές, οι οποίοι γνωρίζουν ότι έχουν έναν ισχυρό σύμμαχο δίπλα τους που είναι έτοιμος ανά πάσα στιγμή να δώσει λύσεις σε κάθε τους ανάγκη. Μάλιστα, αποσκοπώντας στην καλύτερη εξυπηρέτησή τους, η Contract έχει δημιουργήσει για τους συνεργάτες της ένα υβριδικό και καινοτόμο σύστημα λειτουργίας το Broker Insurance House, μέσω του οποίου τους εξασφαλίζει μια πλούσια γκάμα ασφαλιστικών επιλογών, διατηρώντας τα πλεονεκτήματα του agency και συνδυάζοντάς τα με τα προνόμια του πρακτορειακού συστήματος.

Ο κ. Θεόδωρος ΠαπαζούδηςΑντιπρόεδρος Δ.Σ. Contract AE, ανοίγει τα χαρτιά του στο insuranceforum.gr και μας αποκαλύπτει πώς η οικογενειακή του επιχείρηση αποφάσισε να ενταχθεί στο δίκτυο της Contract πριν από 6 χρόνια αλλά και πώς μέσα από αυτή τη σύμπραξη κατάφερε να αναπτύξει το εύρος των δραστηριοτήτων της. Παράλληλα, μας μιλά για την αξία της διαρκούς εκπαίδευσης των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών, ενώ κάνει λόγο και για την ανάγκη ανανέωσης του κλάδου με την είσοδο νέων φιλόδοξων προσώπων στο χώρο.

Κύριε Παπαζούδη, πώς αποφάσισε η εταιρία ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΙΚΕ, η οποία αποτελεί την οικογενειακή σας επιχείρηση, όντας δραστηριοποιούμενη μέσω δικτύου ασφαλιστικών διαμεσολαβητών, να συμπράξει με το δίκτυο της Contract και ποια η μέχρι τώρα εμπειρία σας;

Η συνεργασία μου με την Contract ξεκινά από το 2016, χρονιά ορόσημο για το γραφείο της συζύγου μου, λόγω της απόφασής της για συνολική συνεργασία με την Contract.

Η απόφαση για συνεργασία ήρθε σαν αποτέλεσμα τόσο της στρατηγικής επιλογής για συμπόρευση με ένα σαφώς πολύ μεγαλύτερο σχήμα, αλλά επίσης και λόγω της ιδιαίτερα δυναμικής  παρουσίας και παροχής πολύ αξιόλογων υπηρεσιών από την Contract. Εδώ αναφέρομαι αφενός στην διασφάλιση πολλαπλών επιλογών μέσα από την εκπροσώπηση των περισσότερων Ασφαλιστικών Εταιριών που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας, αφετέρου στην άψογη εξυπηρέτηση από το στελεχιακό δυναμικό της εταιρίας. Όταν αυτά συνδυάζονται με τις οικονομίες κλίμακας που επιτυγχάνονται, δημιουργείται ένα αξιόλογο οικονομικό και αναπτυξιακό αποτέλεσμα με πολλαπλασιαστική αξία.

Με ποιους τρόπους η Contract στηρίζει τους συνεργάτες της;

Η καθημερινή υποστήριξη με κάθε δυνατό μέσο και η εξεύρεση λύσεων άμεσα για οποιοδήποτε θέμα προκύψει, αποτέλεσαν για το γραφείο μας το σημαντικότερο λόγο συνεργασίας. Θεωρώ ότι το ειλικρινές ενδιαφέρον, τόσο της διοίκησης όσο και των στελεχών της, για την άμεση διεκπεραίωση και επίλυση κάθε θέματος που μπορεί να προκύψει στο συνεργάτη, αποτελούν το δυνατότερο ατού της Contract.

Σε ποιους κλάδους δραστηριοποιείστε κατά βάση;

Κατέχοντας την τιμητική θέση του Αντιπροέδρου ΔΣ της Εταιρίας, στόχος μου είναι η όσο το δυνατόν καλύτερη υποστήριξη των συνεργατών μας σε όλους τους κλάδους ασφάλισης. Άλλωστε στην Contract ο πλουραλισμός των επιλογών για τους συνεργάτες μας, σε όλους τους κλάδους, αποτελεί βασική προτεραιότητα. Ιδιαίτερη βαρύτητα φυσικά δίνουμε στον κλάδο Ζωής και Υγείας.

Η αξία του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή θεωρείτε ότι έχει αναγνωριστεί με την πάροδο του χρόνου από τους ασφαλισμένους;

Στην Contract δίνουμε ιδιαίτερη σημασία, αλλά και προτεραιότητα στη συνεχή εκπαίδευση και παρακίνηση των συνεργατών μας, τόσο μέσα από εβδομαδιαία webinars τα οποία διοργανώνει η Δ/νση Εκπαίδευσης της εταιρίας, όσο και από τη συχνή παρουσία της διοίκησης στα γραφεία των συνεργατών μας για την εκ του σύνεγγυς υποστήριξη του δικτύου. Προσπάθεια της Εταιρίας είναι με την καθημερινή της δράση να κρατήσει το επίπεδο εξυπηρέτησης και επιμόρφωσης των συνεργατών της στο ύψος το οποίο αρμόζει για τον επαγγελματία Ασφαλιστικό σύμβουλο, ο οποίος καθημερινά βάλλεται από πολλούς και ασύμμετρους ανταγωνιστές.

Κατορθώνουμε λοιπόν μέσα από την όλη μας προσπάθεια να κρατήσουμε ψηλά τον πήχη της αξιοπιστίας και του επαγγελματισμού στο χώρο μας, γεγονός που με την πάροδο του χρόνου αναγνωρίζεται, τόσο από τους συνεργάτες μας, όσο και από τους πελάτες τους.

Πιστεύετε ότι η ασφαλιστική αγορά έχει ανάγκη από νέους επαγγελματίες; Υπάρχουν ευκαιρίες εξέλιξης για νέους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές;

Το δύσκολο οικονομικό περιβάλλον που τελευταία έχει δημιουργηθεί, καθιστά πολύ μεγαλύτερη την ανάγκη εισόδου νέων Ασφαλιστικών Συμβούλων στην αγορά μας, μιας και οι ασφαλιστικές ανάγκες αυξάνονται κατακόρυφα σε περιόδους κρίσης λόγω της οικονομικής στενότητας. Άλλωστε μια σωστή συμβουλή σε τέτοιες περιστάσεις μπορεί να αποδειχτεί «χρυσάφι» για τον υποψήφιο προς ασφάλιση. Οι ευκαιρίες εξέλιξης επομένως θεωρώ ότι είναι πολύ μεγάλες γι’ αυτούς που είναι διατεθειμένοι να εκπαιδευτούν ανάλογα και θα αξιοποιήσουν ανάλογα τα σημάδια των καιρών. Φυσικά όλα γίνονται πιο εύκολα όταν έχεις υποστήριξη από μία έμπειρη και οργανωμένη εταιρία ασφαλιστικής διαμεσολάβησης, όπως η Contract! Είμαστε λοιπόν εδώ για όσους φιλόδοξους νέους και νέες, οι πρόσκαιρες συγκυρίες αποτελούν πρόκληση για ένα καλύτερο μέλλον!

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

Αθ. Σακάρογλου_ Δ/νων Σύμβουλος MALETSCHEK & PARTNER HELLAS – SAKAROGLOU A. & CO KG «Η ασφάλιση, πέρα από υποχρέωση, αποτελεί κρίσιμη ανάγκη για κάθε εταιρεία που δραστηριοποιείται στην εφοδιαστική αλυσίδα»

Σε μια εποχή, όπου οι φυσικές καταστροφές γίνονται όλο και πιο συχνές και καταστροφικές και με τον κλάδο των εμπορευματικών

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»