Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Σύλλογος Υπαλλήλων Εθνικής Ασφαλιστικής: Ομόφωνα αρνητικός για το εθελοντικό πρόγραμμα αποχώρησης του προσωπικού της Εταιρίας

Δημοσίευση: 04/01/2022
Τα αποτελέσματα των εκλογών για το νέο ΔΣ του Συλλόγου Υπαλλήλων Εθνικής Ασφαλιστικής Διήμερο εκλογών για το Σύλλογο Υπαλλήλων της Εθνικής Ασφαλιστικής

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Εθνικής Ασφαλιστικής σχολιάζει με επίσημη ανακοίνωσή του το πρόγραμμα περί εθελούσιας αποχώρησης του προσωπικού της εταιρείας.

Όπως επισημαίνει ο Σύλλογος η εν λόγω πρόταση έχει συνταχθεί πρόχειρα, τονίζοντας ότι δεν λαμβάνεται καμία μέριμνα για την αντικατάσταση των προς αποχώρηση εργαζομένων και ότι υπάρχει πρόβλεψη για την οικονομική βιωσιμότητα του ομαδικού συμβολαίου υγείας, γεγονός που καθιστά το σύλλογο αρνητικό στη συγκεκριμένη πρόταση.

Ειδικότερα, η ανακοίνωση του Συλλόγου αναφέρει:

Κυκλοφόρησε πριν λίγο η εγκύκλιος για το εθελοντικό πρόγραμμα αποχώρησης του προσωπικού της Εταιρίας.

Άλλη μια δουλειά που έγινε και γράφτηκε στο πόδι.

Είναι κατά πολύ υποδεέστερη της Ε.Τ.Ε., ενώ θα μπορούσαν να κάνουν απλά αντιγραφή την τελευταία εθελουσία της Τράπεζας προσαρμόζοντας την, σύμφωνα με τις ιδιαιτερότητες της Εταιρίας μας.

Ο Σύλλογος είναι ομόφωνα αρνητικός σε αυτό το πρόγραμμα, για τους παρακάτω βασικούς λόγους:

1)     Δεν λαμβάνεται καμία μέριμνα για αντικατάσταση των προς αποχώρηση εργαζομένων, από συναδέλφους που ήδη εργάζονται πολλά χρόνια μέσω εταιριών ενοικίασης στην Εταιρία μας, όπως είναι η πάγια πρόταση του Συλλόγου.

2)     Δεν λαμβάνεται καμία απολύτως μέριμνα από την Εταιρία για την οικονομική βιωσιμότητα του 2155/0 ομαδικού μας συμβολαίου υγείας με το δεδομένο της αποχώρησης ικανού αριθμού συμμετεχόντων.

3)     Δεν δόθηκε η δυνατότητα μακροχρόνιας άδειας διάρκειας 2 έως 5 ετών (sabbatical), κατά τα πρότυπα των τραπεζικών εθελουσίων και του αντίστοιχου προγράμματος της Ε.Τ.Ε.. Αν είχαν συμπεριλάβει αυτή την επιλογή, οι συνάδελφοι άνω των 55 ετών θα είχαν ισχυρό κίνητρο συμμετοχής, γιατί η έλλειψη των απαιτούμενων ενσήμων μέχρι την συνταξιοδότηση τους είναι σοβαρός ανασταλτικός παράγοντας συμμετοχής, καθώς θεωρούμε ότι αυτή η ηλικιακή ομάδα θα έπρεπε να αποτελέσει την κύρια στόχευση της Εταιρίας για την ανανέωση του προσωπικού της.

Δεν μπορεί με καμία λογική να αποτελούν στόχο εθελουσίας οι πιο παραγωγικές ηλικίες και να χάσουμε πάλι έμπειρους συναδέλφους νεότερων ηλικιών, όπως ακριβώς συνέβη και στην προηγουμένη εθελουσία.

Ακόμα μια φορά φαίνεται ότι η Εταιρία ενδιαφέρεται μόνο για την μείωση του κόστους μισθοδοσίας, χωρίς να υπολογίζει τις μεγάλες επιπτώσεις που θα έχει η αποχώρηση πλήθους εργαζόμενων τόσο στους εργαζόμενους που μένουν, όσο και στην εύρυθμη λειτουργία της.

4)     Δεν έχει ληφθεί καμία μέριμνα ή δέσμευση για τα Υποκαταστήματα και το μέλλον τους αν αποχωρήσει από αυτά αριθμός εργαζόμενων.

5)     Οι πρόσθετες προσαυξήσεις θα έπρεπε να προσαυξάνουν το συνολικό ποσό αποζημίωσης των 150.000€ (το οποίο μετά την αφαίρεση του φόρου γίνεται 136.000€).

6)     Δεν έχει ληφθεί καμία μέριμνα για τον υπολογισμό της προϋπηρεσίας των συναδέλφων που προσλήφθηκαν μετά από απόλυση χωρίς αποζημίωση από τα Εταιρικά γραφεία Πωλήσεων.

Συνάδελφοι,

Το Δ.Σ. του Συλλόγου θέλει να καλέσει κάθε συνάδελφο, ιδιαίτερα όμως όσες/ους δεν παίρνουν άμεσα σύνταξη,  που σκέφτεται την συμμετοχή του στο πρόγραμμα, να μετρήσει πολύ σοβαρά τα υπέρ και τα κατά της απόφασης ζωής που θα πάρει.

Τα μετρητά που θα εισπραχθούν, δυστυχώς έχει δείξει η ζωή, ότι τρώγονται πολύ εύκολα.

Όλοι και όλες στην ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ κινητοποίηση της 3 και 4 Γενάρη.

Δεν βάζουμε άδεια, δε δηλώνουμε τηλεργασία, ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ.

Όλοι και όλες αγωνιζόμαστε για την αξιοπρέπειά μας.

Συναδελφικά,

Τα Δ.Σ.”

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»