Πέμπτη, 24 Ιουνίου 2021

Σήμερα στις 17:00 οι ανακοινώσεις ΕΜΑ για το AstraZeneca: Συνεδριάζουν σήμερα οι Υπουργοί Υγείας της Ε.Ε.

Οι υπουργοί Υγείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρόκειται να συνεδριάσουν σήμερα το βράδυ, έπειτα από τις ανακοινώσεις του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ) για τη συσχέτιση του εμβολίου της AstraZeneca κατά του Covid-19 με περιστατικά θρομβώσεων.

Η Μάρτα Τεμίντο, Yπουργός Υγείας της Πορτογαλίας θα προεδρεύσει της συνεδρίασης, η οποία θα ξεκινήσει στις 19:00 ώρα Ελλάδoς.

Εχθές, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων τόνισε σε δήλωσή του ότι «δεν έχει καταλήξει ακόμη σε κάποιο συμπέρασμα» όσοn αφορά τη σύνδεση του εμβολίου της AstraZeneca με τις θρομβώσεις.

Μέσω της εν λόγω τοποθέτησης ο ΕΜΑ έλαβε αποστάσεις τις δηλώσεις στις οποίες είχε προχωρήσει νωρίτερα, αξιωματούχος του οργανισμού, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι μεταξύ εμβολίου και θρομβώσεων υπάρχει ξεκάθαρη σύνδεση. Ωστόσο ο ίδιος υπογράμμισε ότι παρά την συσχέτισή του, το ισοζύγιο κινδύνου/οφέλους συνεχίζει να είναι «σε μεγάλο βαθμό» υπέρ της χρήσης του εμβολίου της AstraZeneca.

Σύμφωνα με τη δημοσίευση της Ευρωπαίας επιτρόπου Υγείας, Στέλλα Κυριακίδου, στοTwitter πως η Κομισιόν βρίσκεται σε στενή επικοινωνία με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων σε ό,τι αφορά την αξιολόγηση του εμβολίου της AstraZeneca.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασ. Κοντοζαμάνης, σε σχετική ερώτηση επανέλαβε ότι η Ελλάδα ακολουθεί τις συστάσεις του ΕΜΑ και κάλεσε τους πολίτες να μην ακυρώνουν τα εμβολιαστικά ραντεβού.

 

Διαβάστε Ακόμα