Σάββατο, Μάι 8 2021

Σημαντικές απώλειες για την AXIS Capital Holdings λόγω αυξημένων αποζημιώσεων για φυσικές καταστροφές

Σύμφωνα την AXIS Capital Holdings, εάν οι εκτιμήσεις του πρώτου τριμήνου του ασφαλιστικού ομίλου με έδρα τις Βερμούδες επιβεβαιωθούν, οι απώλειες για την εταιρία υπολογίζονται περίπου από 105 έως και 115 εκατ. δολάρια ΗΠΑ και αφορούν καταστροφές από φυσικά φαινόμενα.

Η AXIS Capital δήλωσε ότι η προσέγγιση της καθαρής ζημίας προ φόρων για καταστροφές και άλλες απώλειες που σχετίζονται με φυσικά φαινόμενα κυμαίνονται στα 80 εκατομμύρια με 90 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ λόγω των χειμερινών καταιγίδων Uri και Viola. Το εν λόγω χρονικό διάστημα οι ζημιές που καλύφθηκαν από τον ασφαλιστικό κλάδο κυμαίνονται περίπου από 13 δισεκατ. έως 14 δισεκατ. δολάρια ΗΠΑ.

Εν τω μεταξύ, η AXIS Capital, της οποίας τα οικονομικά αποτελέσματα θα συζητηθούν κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης στις 29 Απριλίου, επιβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξει αλλαγή στην εκτίμηση καθαρών ζημιών για το COVID-19 το 2020.

Επιπλέον, η εταιρεία τόνισε τις συνεχιζόμενες βελτιώσεις στους τρέχοντες δείκτες απώλειας ατυχημάτων, εξαιρουμένης της καταστροφής και των καιρικών ζημιών για τους τομείς ασφάλισης και αντασφάλισης της AXIS Capital.

Διαβάστε Ακόμα