Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2024

Σ.Δ.Α.Ε: Συκοφαντικές και δυσφημιστικές αναρτήσεις για τον ασφαλιστικό κλάδο

Δημοσίευση: 25/09/2023
Σ.Δ.Α.Ε

Σε Δελτίο Τύπου ο Σ.Δ.Α.Ε κάνει αναφορά στις δυσφημίσεις που έρχονται από πρόσωπα της δημοσιότητας στα πλαίσια της ασφάλισης και κατ’ επέκταση στο επάγγελμα του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή, οι οποίες λειτουργούν εν τέλη εις βάρος των καταναλωτών.

Αναλυτικά:

Με μεγάλη μας έκπληξη παρακολουθήσαμε video του κ. Ζαραλίκου Χριστόφορου, ο οποίος πλασάρεται ως κωμικός,  μέσα από το οποίο δυσφημείται ο ασφαλιστικός κλάδος και κατά συνέπεια και το επάγγελμα του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή.

Ο εν λόγω κύριος μεταξύ άλλων αναφέρει πως «οι ασφαλιστικές εταιρείες δεν αποζημιώνουν κατοικίες που ζημιώθηκαν από φαινόμενα λόγω κλιματικής αλλαγής» και ότι  «το γεγονός ότι κάποιος ασφαλίζει το σπίτι του δε σημαίνει πως θα αποζημιωθεί όταν χρειαστεί» ! Μάλιστα προτρέπει τους ακολούθους του, εν τω μέσω πληθώρας ανυπόστατων συμπερασμάτων και δηλώσεων, πριν ασφαλιστούν να συμβουλευθούν έναν δικηγόρο!

Τέλος, συμπεραίνει, χωρίς προφανώς να έχει καμία γνώση του τρόπου αξιολόγησης της φερεγγυότητάς των ασφαλιστικών εταιριών πως «όταν μία ασφαλιστική εταιρεία αναγκαστεί να αποζημιώσει πολλούς ταυτόχρονα πελάτες τότε είναι δεδομένο ότι θα πτωχεύσει!»

Κλείνει δε το δυσφημιστικό video του με την αδιανόητη δήλωση πως «οι ασφαλιστικές εταιρείες αποτελούν μία από τις τέσσερις βάσεις του καπιταλισμού»!

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Διαμεσολαβούντων Ασφαλιστικών Εργασιών Ν. Θεσσαλονίκης καταδικάζει την εν λόγω ενέργεια του κ. Ζαραλίκου διότι:

  • Διασύρει και δυσφημίζει τον ασφαλιστικό κλάδο
  • Διαστρεβλώνει σκοπίμως  τον τρόπο λειτουργίας του θεσμού της ιδιωτικής ασφάλισης
  • Διακινεί μη αληθείς και εντελώς ανυπόστατες  πληροφορίες σε χιλιάδες ακολούθους του για τον τρόπο λειτουργίας της ιδιωτικής ασφάλισης
  • Παρουσιάζει έναν κλάδο οποίος προσφέρει σημαντικά στο ΑΕΠ της χώρας και απασχολεί χιλιάδες εργαζομένους και επαγγελματίες, ως απατεώνες και συστημικούς καιροσκόπους

Την στιγμή που η χώρα βρίσκεται σε μία περίοδο όπου πολλές καταστροφές θα μπορούσαν να αποζημιωθούν από τις ασφαλιστικές εταιρείες προς όφελος της κοινωνίας, την στιγμή που η υφιστάμενη κυβέρνηση για πρώτη φορά ανοίγει τον φάκελο της ιδιωτικής ασφάλισης μέσω διαφόρων ανακοινώσεων και μέτρων (έκπτωση ΕΝΦΙΑ λόγω ασφάλισης κατοικίας, συζήτηση για υποχρεωτικότητα ασφάλισης στις επιχειρήσεις κλπ.) αναγνωρίζοντας την αξία της προσφοράς της, οι δήθεν «κωμικοί» και οι δήθεν «ειδικοί συνωμοσιολόγοι» για να προσελκύσουν κλικ και δημοσιότητα για προσωπικό όφελος, προκαλούν κακό όχι μόνο στον κλάδο αλλά εν τέλει και σε όλη τη κοινωνία, παρουσιάζοντας μια εξαιρετικά στρεβλή εικόνα της Ιδιωτικής Ασφάλισης προς τους καταναλωτές.

Ο Σ.Δ.Α.Ε καλεί τον εν λόγω κύριο να αποσύρει το συγκεκριμένο δυσφημιστικό video από το σύνολο των πλατφορμών που το έχει διακινήσει (tik tok, youtube) και παράλληλα προτρέπει και άλλους φορείς όπως η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος αλλά και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών να πάρουν θέση επί των συγκεκριμένων δυσφημιστικών αναρτήσεων.

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»