Παρασκευή, 8 Δεκεμβρίου 2023

Για κάθε τάκα τούκα +1000€ πρόστιμο

ρακέτες, πρόστιμο, παραλίες

Με περιορισμούς απολαύσεων θα περάσουν φέτος την άδειά τους οι επισκέπτες των παραλιών Καβουριού και Μαλτσινιώτη καθώς τσουχτερό πρόστιμο “παραμονεύει στη γωνία”. 

Οι ρακέτες, το αγαπημένο “άθλημα” του καλοκαιριού συναντά ένα άδοξο τέλος στις δύο αυτές παραλίες, με τους παραβάτες να έρχονται αντιμέτωποι με πρόστιμο 1000€! Μάλιστα οι επισκέπτες αυτών των περιοχών ενημερώνονται για την συγκεκριμένη απαγόρευση πριν την είσοδο στις παραλίες της Αθηναϊκής Ριβιέρας με σχετική πινακίδα.

Όπως αναγράφεται και στην πινακίδα: «Σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας της πόλης απαγορεύεται η χρήση ξυλορακέτας. Στους παραβάτες επιβάλλεται πρόστιμο 1.000 ευρώ»

Ο δήμαρχος Βούλας–Βάρης–Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος εξηγεί πως το συγκεκριμένο πρόστιμο ήδη υφίσταται από το 2006 στις παραλίες που βρίσκονται κοντά σε κατοικημένη περιοχή ενώ το πρόστιμο έχει αναδιαμορφωθεί από τη δημοτική αρχή σε 1000€ από τα 10.000€.

Αν και ισχύει από το 2006, η εφαρμογή του για τον έναν ή τον άλλον λόγο, δεν είχε μπει σε ισχύ. Φέτος όμως επιστρέφει δυναμικά με τα πρώτα πρόστιμα ήδη να έχουν πέσει σε 15 άτυχους παραβάτες. 

Μιλώντας στο MEGA, ο αντιδήμαρχος Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης, Αντώνης Κουσαθανάς, δήλωσε: «Ήδη έχουμε κόψει 15 πρόστιμα φέτος. Το ένα τρίτο των προστίμων έχει πληρωθεί, τα άλλα είναι σε διαδικασία ένστασης»

Μάλιστα ο ίδιος επισήμανε πως υπάρχει σχετικός νόμος που απαγορεύει το σχετικό “σπορτ” σε ολόκληρη τη Ελλάδα σε μέρη όπου υπάρχουν λουόμενοι ενώ επιτρέπεται μόνο στην περίπτωση που υπάρχει άπλετος χώρος και προστατευτικά δίχτυα. 

Όποιος πιάσει την ρακέτα…προσοχή! Δεν ξέρετε που μπορεί να κρύβονται τα όργανα του νόμου…

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

Υπουργείο Εργασίας ΕΦΚΑ, ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές, χατζηδάκης

Εξαιρούνται οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές που συνεργάζονται με δύο εταιρείες από την τεκμαρτή φορολόγηση – Οι 4 κατηγορίες επαγγελματιών που επηρεάζονται από τις αλλαγές

Αλλαγές και βελτιώσεις στο “τσακ” ανακοίνωσε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης όσον αφορά τα ρυθμιστικά πλαίσια του