Παρασκευή, 24 Μαΐου 2024

Πόσοι είναι οι Έλληνες που διαθέτουν κρυπτονομίσματα; – Το παγκόσμιο Top 10

Δημοσίευση: 13/05/2024
Algorand
Algorand

Σε λίγο παραπάνω από το 1,5% του πληθυσμού της Ελλάδας έφτασε το ποσοστό των ατόμων στη χώρα μας που διαθέτουν κρυπτονομίσματα, σύμφωνα με  την πύλη πληρωμών κρυπτονομισμάτων Triple-A για το 2023.

Όπως σημειώνεται στη σχετική έκθεση, ο αριθμός των Ελλήνων που διέθεταν κρυπτονομίσματα για τον περασμένο χρόνο έφτασε τα 157.757 άτομα, το 1,53% επί του συνολικού πληθυσμού της χώρας.

 

Πόσοι είναι οι Έλληνες που διαθέτουν κρυπτονομίσματα; – Το παγκόσμιο Top 10

 

Γεωγραφική κατανομή

Σε παγκόσμιο επίπεδο για το 2023 υπολογίζεται πως πάνω 420 εκατ. άτομα είχαν στην κατοχή τους κρυπτονομίσματα.

Ανά ήπειρο, 263 εκατ. κάτοχοι cryptos βρίσκονται στην Ασία, 57 εκατ. στη Βόρεια Αμερική, 38 εκατ. στην Αφρική 33 εκατ. στη Λατινική Αμερική, 31 εκατ. στην Ευρώπη και 1 εκατ. στην Ωκεανία.

Ανά χώρα και αναλογικά με τον πληθυσμό του κάθε κράτους, στην πρώτη θέση της λίστας με τον μεγαλύτερο αριθμό κατόχων κρυπτονομισμάτων βρίσκονται τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (30,4%), στη δεύτερη το Βιετνάμ (21,2%) και την πρώτη τριάδα συμπληρώνουν οι ΗΠΑ (15,6%), όπως φαίνεται και από τον σχετικό πίνακα του VisualCapitalist.

Αν κατατάσσαμε τις χώρες με βάση τον πραγματικό αριθμό των κατόχων κρυπτονομισμάτων, η Ινδία θα βρισκόταν στην πρώτη θέση με 93 εκατομμύρια ανθρώπους, η Κίνα στη δεύτερη θέση με 59 εκατομμύρια ανθρώπους και οι ΗΠΑ στην τρίτη θέση με 52 εκατομμύρια ανθρώπους.

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

Μάριος Παπαευσταθίου στον REAL :”Ζούμε σε μια εποχή που τα πάντα μπορούν να πλαστογραφηθούν εκτός από την ανθρώπινη ευφυΐα”

Ο Διακεκριμένος Καθηγητής Οικονομίας & Νέων Τεχνολογιών Μάριος Παπαευσταθίου καλεσμένος στην εκπομπή της γνωστής δημοσιογράφου Nατάσα Ράγιου στον Real, εξηγεί

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»