Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου 2023

Πόσο διαρκεί η ανοσία μετά τον εμβολιασμό;

Πόσο διαρκεί η ανοσία μετά τον εμβολιασμό;

Στην χθεσινή απογευματινή ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου σχολίασε τα πρώτα αποτελέσματα των ερευνών για την διάρκεια της ανοσίας που προσφέρουν τα εμβόλια κατά του Covid-19.

Η κ. Θεοδωρίδου τόνισε ότι τα πρώτα ευρήματα έδειξαν ότι η επαναλοίμωξη το πρώτο τρίμηνο μετά τον εμβολιασμό είναι εξαιρετικά σπάνια, ενώ σύμφωνα με τις τελευταίες μελέτες η διάρκεια ανοσίας που προσφέρουν τα εμβόλια είναι παρόμοια με το εμβόλιο κατά της γρίπης και κυμαίνεται από 6 με 9 μήνες.

«Αρκετοί πολίτες διακατέχονται από την αγωνία αν το εμβόλιο είναι αποτελεσματικό και σπεύδουν να κάνουν εξέταση αντισωμάτων και μπορεί το αποτέλεσμα να είναι αρνητικό, το οποίο έχει πολλές ερμηνείες και αυτό εντείνει την δυσπιστία απέναντι στα εμβόλια», ανέφερε η κ. Θεοδωρίδου.

Η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών διευκρίνισε ότι παρά το γεγονός ότι ο προσδιορισμός των αντισωμάτων είναι κομβικής σημασίας για τον έλεγχο της επιδημιολογικής εικόνας και τον περιορισμό της πανδημίας, το τεστ αντισωμάτων μετά τον εμβολιασμό δεν συστήνεται, δεδομένου ότι ο έλεγχος σε ατομικό επίπεδο δεν έχει ιδιαίτερο νόημα.

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

Έφη Αδαμίδου, KPMG

Η KPMG πρωτοστατεί στις εξελίξεις στον κλάδο των Νομικών Υπηρεσιών, επιταχύνοντας την παροχή καινοτόμων υπηρεσιών στους πελάτες της

Οι τεχνολογίες Δημιουργικής Τεχνητής Νοημοσύνης (Generative AI) της Microsoft βοηθούν τους νομικούς συμβούλους της KPMG να επαναπροσδιορίσουν την παροχή ψηφιακών