Τρίτη, 21 Μαρτίου 2023

Πόσο διαρκεί η ανοσία μετά τον εμβολιασμό;

Στην χθεσινή απογευματινή ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου σχολίασε τα πρώτα αποτελέσματα των ερευνών για την διάρκεια της ανοσίας που προσφέρουν τα εμβόλια κατά του Covid-19.

Η κ. Θεοδωρίδου τόνισε ότι τα πρώτα ευρήματα έδειξαν ότι η επαναλοίμωξη το πρώτο τρίμηνο μετά τον εμβολιασμό είναι εξαιρετικά σπάνια, ενώ σύμφωνα με τις τελευταίες μελέτες η διάρκεια ανοσίας που προσφέρουν τα εμβόλια είναι παρόμοια με το εμβόλιο κατά της γρίπης και κυμαίνεται από 6 με 9 μήνες.

«Αρκετοί πολίτες διακατέχονται από την αγωνία αν το εμβόλιο είναι αποτελεσματικό και σπεύδουν να κάνουν εξέταση αντισωμάτων και μπορεί το αποτέλεσμα να είναι αρνητικό, το οποίο έχει πολλές ερμηνείες και αυτό εντείνει την δυσπιστία απέναντι στα εμβόλια», ανέφερε η κ. Θεοδωρίδου.

Η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών διευκρίνισε ότι παρά το γεγονός ότι ο προσδιορισμός των αντισωμάτων είναι κομβικής σημασίας για τον έλεγχο της επιδημιολογικής εικόνας και τον περιορισμό της πανδημίας, το τεστ αντισωμάτων μετά τον εμβολιασμό δεν συστήνεται, δεδομένου ότι ο έλεγχος σε ατομικό επίπεδο δεν έχει ιδιαίτερο νόημα.

Διαβάστε Ακόμα

TEDxAUEB

Η Eurolife FFH Diamond Sponsor του TEDxAUEB

Η Eurolife FFH στήριξε τους φοιτητές του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών του TEDxAUEB. Ακόμη ένα TEDxAUEB πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το