Τρίτη, 21 Μαρτίου 2023

Πώς να χρησιμοποιείτε το Messenger με περισσότερη ασφάλεια!

Πώς να χρησιμοποιείτε το Messenger με περισσότερη ασφάλεια!

Στις μέρες μας, οι περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν κάποια εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων για να μείνουν σε επαφή με τους φίλους και την οικογένειά τους. Μια από τις πιο δημοφιλείς είναι και το Facebook Messenger.

Δυστυχώς, για τους χρήστες της συγκεκριμένης εφαρμογής τα προσωπικά μηνύματα που αποστέλλουν μπορεί να μην είναι αρκετά ασφαλή. Η διασφάλιση των συνομιλιών σας στο Facebook απαιτεί περισσότερα από την απλή χρήση ενός ισχυρού κωδικού πρόσβασης και έλεγχο αυθεντικοποίησης δύο παραγόντων. To πρόβλημα είναι ότι τα μηνύματα στην εφαρμογή δεν είναι κρυπτογραφημένα από άκρο σε άκρο εκθέτοντας έτσι τις συνομιλίες των χρηστών σε κακόβουλους παράγοντες.

Η Αρχή Ψηφιακής Ασφάλειας (ΑΨΑ) προτείνει:
– Να μην συνδέεστε στον facebook λογαριασμό σας από δημόσια δίκτυα (wi-fi)
– Να μην μοιράζεστε ποτέ τις συσκευές σας με κανέναν και να αποσυνδέεστε από τον λογαριασμό σας όταν τελειώνετε με τη συνομιλία.
– Τέλος οι συνομιλίες σας να είναι σε λειτουργία μυστικής συνομιλίας (secret conversation)

Πηγή: csirt.cy / cyprusinsurancenews.com

Διαβάστε Ακόμα

Institute of Life – ΙΑΣΩ: Παγκόσμια αναγνώριση για την ερευνητική ομάδα της Institute of Life – ΙΑΣΩ, της Embryotools, της Juno Genetics, του αμερικανικού πανεπιστημίου του Όρεγκον και του βρετανικού πανεπιστημίου της Οξφόρδης

Το κορυφαίο επιστημονικό περιοδικό Fertility Sterility της Αμερικανικής εταιρείας αναπαραγωγικής ιατρικής (ASRM) δημοσίευσε τα αποτελέσματα της Κλινικής έρευνας «Μεταφορά Μητρικής