Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2022

Πώς μπορεί να βοηθήσει η ασφάλιση στον δύσκολο χειμώνα που έρχεται;

Του Λεωνίδα ΦούκαΑνεξάρτητος Ασφαλιστικός Πράκτορας, Απόφοιτος Τμήματος Στατιστικής & Ασφαλιστικής Επιστήμης Παν/μίου Πειραιά

Ο ερχόμενος χειμώνας θα έχει δυσκολίες που όλοι, λίγο-πολύ, γνωρίζουμε. Προσωπικά, βέβαια, πιστεύω ότι δεν θα είναι τόσο καταστροφικός όσο παρουσιάζεται από διάφορα μέσα, αλλά σε κάθε περίπτωση θα έχει δυσκολίες που δεν είχαμε τα προηγούμενα χρόνια.

Σε τέτοιες συνθήκες η ασφάλιση γίνεται ακόμα πιο αναγκαία απ’ ό,τι, έτσι κι αλλιώς, είναι. Η μείωση της ρευστότητας των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων συνεπάγεται μεγαλύτερη έκθεση στους κινδύνους της καθημερινότητας. Η μείωση των αποταμιεύσεων σημαίνει ότι, σε περίπτωση που χρειαστούν χρήματα για μια έκτακτη ανάγκη, το πρόβλημα που δημιουργείται είναι ίσως δύσκολο να αντιμετωπιστεί και πάντως είναι δυσκολότερο σε σχέση με εποχές που η ρευστότητα είναι μεγάλη.

Εκεί ακριβώς δίνει τη λύση η ασφάλιση. Γιατί, με την ασφάλιση, σε περίπτωση που συμβεί κάτι απρόοπτο, έχω ακριβώς τα χρήματα που θα χρειαστώ για να αποκαταστήσω τη ζημιά μου. Αυτό, σε δύσκολες οικονομικά συνθήκες, μπορεί να προστατέψει τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις ακόμα και από οικονομική καταστροφή.

Τώρα είναι η στιγμή να ασφαλιστούμε και να είμαστε ήσυχοι πως, όσο δύσκολος και αν είναι ο χειμώνας, σχεδόν ό,τι απρόοπτο κι αν προκύψει, θα το αντιμετωπίσουμε άμεσα και αποτελεσματικά, χωρίς να εκταμιεύσουμε δικά μας χρήματα ή, ακόμα χειρότερα, να χρειαστεί να δανειστούμε.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του κ. Φούκα στο safepath.gr/aboutus/

Διαβάστε Ακόμα