Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2024

Ποιες είναι οι πρώτες σε παραγωγή εταιρείες ασφάλισης ζωής στην Ελλάδα;

Δημοσίευση: 06/10/2022
Ποιες είναι οι πρώτες σε παραγωγή εταιρείες ασφάλισης ζωής στην Ελλάδα;

Αποκαλυπτική είναι η ανακοίνωση του Εγγυητικού Κεφαλαίου Ζωής για τη σημερινή εκλογή των αιρετών μελών της Διαχειριστικής Επιτροπής.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον κανονισμό των εκλογών, ο αριθμός των ψήφων που αναλογούν σε κάθε ασφαλιστική εταιρεία καθορίζονται βάσει του μεγέθους της παραγωγής τους, δηλαδή βάσει των ακαθάριστων εγγεγραμμένων ασφαλίστρων ζωής, χωρίς τις συμπληρωματικές νοσοκομειακές καλύψεις. Συνεπώς, οι εταιρείες με τις περισσότερες ψήφους είναι και οι εταιρείες με την μεγαλύτερη παραγωγή για το 2021.

Σύμφωνα λοιπόν με τη λίστα του εγγυητικού κεφαλαίου και των αριθμών των ψήφων, η Eurolife FFH βρίσκεται στην κορυφή της κατάταξης, με την ΝΝ να ακολουθεί και την Εθνική Ασφαλιστική να βρίσκεται στην τρίτη θέση. Τέταρτη στη λίστα είναι ΝΝ ΙΙ (πρώην MetLife), πέμπτη η AlphaLife, έκτη η Generaliέβδομη η Interamerican, όγδοη η Ευρωπαϊκή Πίστη, ένατη η Groupama, ενώ τη δεκάδα συμπληρώνει η Allianz.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι το επόμενο διάστημα οι ισορροπίες πρόκειται να ανατραπούν, δεδομένου ότι αναμένουμε την ολοκλήρωση της εξαγοράς της MetLife από την ΝΝ αλλά και τη συγχώνευση Ευρωπαϊκής Πίστης και Allianz.

Ποιες είναι οι πρώτες σε παραγωγή εταιρείες ασφάλισης ζωής στην Ελλάδα;

 

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»