Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2024

ΠΟΑΔ: Καλεί τις ασφαλιστικές εταιρείες να συνδράμουν στην ανακούφιση των ασφαλισμένων μετά τις φυσικές καταστροφές

Δημοσίευση: 12/09/2023
ΠΟΑΔ, ασφαλιστικές εταιρείες, φυσικές καταστροφές

Μέτρα στήριξης από την πλευρά των ασφαλιστικών εταιρειών ζητά η ΠΟΑΔ για τον Έλληνα ασφαλισμένο. Ειδικότερα, προτείνει μετριασμό των ασφαλίστρων υγείας καθώς ο Έλληνας καταναλωτής έχει χάσει ένα μεγάλο μέρος του εισοδήματός του λόγω των φυσικών καταστροφών και επομένως ένας νέος κύκλος αυξήσεων θα επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό την ασφαλιστική αγορά και τα δίκτυα πωλήσεων.

Οι ασφαλιστικές Εταιρίες είναι φρόνιμο να σκεφτούν την επανατοποθέτηση τους στις αυξήσεις των ασφαλίστρων του  κλάδου υγείας για εύλογο χρονικό διάστημα  λόγω της τεράστιας απώλειας των εισοδημάτων του μέσου Έλληνα καταναλωτή – πελάτη τους από τις επιπτώσεις των φυσικών καταστροφών σε όλη την Ελληνική επικράτεια.

Ρόδος, Έβρος, Θεσσαλία δίνουν αγώνα επιβίωσης με τεράστιες απώλειες στον οικογενειακό προϋπολογισμό.

Η ζημία θα είναι απότοκη και θα εξελιχθεί σε λαίλαπα έως ότου ορθοποδήσει ο πυρήνας του παραγωγικού ιστού της χώρας. Ο Επαγγελματίας Ασφαλιστικός Διαμεσολαβητής θα επωμιστεί διπλό έργο, το έργο της ενημέρωσης του πελατολογίου του ώστε να πείσει τον πελάτη του να μην ακυρώσει το πολύτιμο ασφαλιστήριο συμβόλαιο υγείας που διατηρεί και  αυτό της ψυχολογικής υποστήριξης των πελατών του .

Ας ισορροπήσουμε λοιπόν τόσο εμείς σαν διαχειριστές των χαρτοφυλακίων μας για να συνεχίζουμε να παράγουμε την υπεραξία που χρειάζονται οι Ασφαλιστικές Εταιρίες αλλά και οι “Ασφαλιστές” οι οποίοι πρέπει να ανακοινώσουν την στήριξη τους στα δίκτυα πωλήσεων και στους πελάτες των δικτύων τους με γενναία μέτρα στήριξης.

Υπάρχει και χώρος και χρόνος ώστε να αποφασιστεί μεταξύ των ενδιαφερομένων μερών “Ασφαλιστών” και ιατρικών κέντρων – δικτύων  να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να ανακοινώσουν γενναίες συμμετοχές στα κόστη παροχών προς τα πελατολόγια τους.

Κάθε νέα αύξηση στα ασφάλιστρα υγείας και  λοιπών κλάδων θα επιφέρει κραδασμούς στην υλοποίηση των  στόχων των δικτύων πωλήσεων και θα προκαλέσει αναστάτωση στην ασφαλιστική αγορά. Η διαμεσολάβηση ήδη βογκάει από τις πολλαπλές αυξήσεις των ασφαλίστρων του κλάδου υγείας, οι οποίες είναι δυσανάλογες των υπηρεσιών που προσφέρουν.

Ας αναλογιστούμε τι θέλουμε τελικά, τη διατηρησιμότητα ενός υγιούς πελατολογίου ή την αποσταθεροποίηση λόγω ακυρώσεων από τις αυξήσεις των ασφαλίστρων σε μια εποχή που κρίνεται η ανθρωπιά και η αρωγή στον πληττόμενο Ελληνικό λαό.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών – ΠΟΑΔ το Δ.Σ. και τα μέλη της στέκονται με ευαισθησία δίπλα στους συναδέλφους μας, τους πελάτες τους  και τους συντοπίτες τους που έχουν πληγεί.

Λόγω της Γιορτής του Ασφαλιστή στις 17 Σεπτεμβρίου ας ευχηθούμε σε όλους όσους δοκιμάζονται, πελάτες και συνάδελφους, να αντιμετωπίσουν αυτή την δοκιμασία με δύναμη και καθαρή κρίση.

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»