Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Μειωμένη κατά 27% η παραγωγή ασφαλίστρων στον κλάδο ζωής τον Οκτώβριο – Στα 4,2 δισ. η συνολική παραγωγή

Δημοσίευση: 17/01/2024
παραγωγή ασφαλίστρων, Ιανουάριος - Οκτώβριος 2023

Στα 4,2 δισ. ανήλθε η συνολική παραγωγή ασφαλίστρων για το διάστημα Ιανουαρίου – Οκτωβρίου 2023, αυξημένη κατά 8,2% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2022. Ωστόσο, κατακόρυφη “βουτιά” σημειώνουν οι ασφαλίσεις Ζωής καθώς τον Οκτώβριο παρουσίασαν μειωμένη παραγωγή σε σχέση με τον ίδιο μήνα του περασμένου έτους.  

Αναφορικά με τις ασφαλίσεις Ζωής η παραγωγή ασφαλίστρων τον Οκτώβρη έδειξε μείωση κατά 27,4%, ποσοστό το οποίο θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερο εάν δεν παρουσίαζαν άνοδο οι ασφαλίσεις συνδεδεμένες με επενδύσεις (+29,3%), όπως φαίνεται και στον παρακάτω πίνακα.

Μειωμένη κατά 27% η παραγωγή ασφαλίστρων στον κλάδο ζωής τον Οκτώβριο - Στα 4,2 δισ. η συνολική παραγωγή

Μικρότερη αρνητική μεταβολή καταγράφθηκε στις ασφαλίσεις κατά Ζημιών για τον μήνα Οκτώβρη του 2023. Συγκεκριμένα η παραγωγή “έκλεισε” στο -3,1% σε σχέση με τον Οκτώβρη του 2022.

Η συνολική παραγωγή 10μηνου (Ιανουάριος – Οκτώβρης 2023)

Σύμφωνα με τα επικαιροποιημένα στοιχεία της ΕΑΕΕ (κατόπιν προσαρμογής των δεδομένων του προηγούμενου χρονικού διαστήματος με νεότερες απαντήσεις), η συνολική παραγωγή ασφαλίστρων σημείωσε μία αύξηση της τάξης του +8,2%, με συνολικό ποσό παραγωγής περίπου 4,2 δισ. €.

Μειωμένη κατά 27% η παραγωγή ασφαλίστρων στον κλάδο ζωής τον Οκτώβριο - Στα 4,2 δισ. η συνολική παραγωγή

Στους επιμέρους κλάδους Ζωής και Ζημιών, η παραγωγή για το διάστημα Ιανουαρίου – Οκτωβρίου παρουσίασε αύξηση +3,8% για τις ασφαλίσεις Ζωής και +12,7% στις ασφαλίσεις κατά Ζημιών. Αξίζει να σημειωθεί πως στις ασφαλίσεις κατά Ζημιών, μεγαλύτερη αύξηση υπήρξε στις ασθένειες (+28,6%) όπως επίσης και στις καλύψεις πυρκαγιάς και στοιχείων της φύσεως (+21,3%).

Μπορείτε να βρείτε την έρευνα εδώ και το infographic εδώ.

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»